ارومیه؛

تاکید بر جلوگیری از خروج ریشه چغندر قند آذربایجان غربی به سایراستانها

جلسه هماهنگی نظارت بر کشت چغندر قند در سال زارعی 95- 96 و جلوگیری از خروج ریشه چغندر قند آذربایجان غربی به سایراستانها در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در این جلسه که با حضور مدیران کل مدیریت بحران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و صنعت ، معدن و تجارت و مدیران عامل کارخانجات قند استان برگزار شد ، گفت:طرح به کاشت با هدف مدیریت مزرعه و مدیریت مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با پیگیری های مدیریت ارشد استان در ستاد احیای دریاچه ارومیه تصویب شد که با اجرایی شدن آن علاوه بر کمک به احیای دریاچه ارومیه ، توان مالی کشاورزان و بهره برداران واقع در حوضه دریاچه را تقویت خواهد کرد.

تقی کهوریان در ادامه با اشاره به طرح کشت جایگزین محصولات کشاورزی نیز افزود: در این طرح با جایگزین ارقام محصولات کشاورزی آب بر با ارقام با نیاز آبی کم و پربازده شیوه مدیریت مصرف آب در مزرعه عملیاتی می شود و با توجه به نیاز آبی بالای چغندرقند به عنوان محصولی صنعتی، هیأت دولت با پیشنهاد ستاد احیای دریاچه ارومیه مصوبه ای را داشته است که براساس آن ضمن کنترل سطح زیر کشت این محصول درحوضه آبریز دریاچه ارومیه از خروج ریشه چغندرقند به کارخانجات خارج از استان نیز ممانعت می شود. در این مصوبه وزارت صنعت و معدن و تجارت مکلف شده است به کارخانجات خارج استان ابلاغ نماید از قرارداد با کشاورزان چغندر کاران داخل استان منع شده اند.

وی با اشاره به همکاری سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی در اجرایی شدن این مصوبه اظهار کرد: کارخانجات تولید قند در استان با کاهش میزان قراردادهای کشت با کشاورزان نسبت به سال گذشته و خرید محصول مازاد چغندر تولیدی امسال در استان اقدام کرده اند که با همکاری نیروی انتظامی استان و ممانعت از خروج چغندر به خارج از استان از جولان دلالان در بازارو امکان ایجاد خلل در برنامه احیای دریاچه ارومیه جلوگیری می کنند.

معاون امور عمرانی استاندار تصریح کرد:درسال زراعی امسال این طرح در قالب سقف تناژ یک و نیم میلیون تن چغندر قند تولیدی اجرا خواهد شد و با توجه به زمان عقد قرارداد کشاورزان با کارخانجات تولید قند در سال جاری باید با دقت بیشتری و براساس سهمیه ابلاغی اجرا شود و سطح زیرکشت چغندر قند داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه در استان از 19000 هکتار به 16500 هکتار کاهش یابد.

تقی کهوریان افزود: با رعایت تناوب کشت و جایگزینی ارقام با نیاز آبی کم سالانه و با کاهش سطح زیرکشت چغندر قند در حوضه آبریز دریاچه از مصرف 63 میلیون مترمکعب آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه صرفه جویی می شود.

اسمعیل کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: سطح زیرکشت چغندرقند استان درسال زراعی گذشته نزدیک به 31 هزار هکتار است که افزون بر7700 هکتار آن مازاد بر ظرفیت کارخانجات و مازاد بر میزان سطح قابل کشت ابلاغی است.

وی افزود: میزان چغندرقند تولیدی استان یک میلیون و 800 هزارتن برآورد می شود که از این میزان 300 هزار تن مازاد بر برنامه ابلاغی است که با دستور مقام عالی استان و به منظور جلوگیری از خروج چغندرقند ازاستان مقرر شد این میزان در میان پنج کارخانه فعال در آذربایجان غربی به نسبت مساوی تقسیم شود.

درادامه مدیران عامل کارخانجات تولید قند دراستان، گزارشی از میزان محصول خریداری شده از کشاورزان و برنامه عقد قرارداد درسال زراعی جاری ارائه کردند.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.