۶۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دانشگاه‎‌ها در دولت یازدهم پرداخت شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: ۶۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دانشگاه‎‌ها در این دولت پرداخت شد و اعتبارات ریالی و ارزی خوبی برای توسعه تجهیزات پژوهشی در برنامه ششم توسعه دیده شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد فرهادی ۲۳ اردیبهشت در سفر به شهرکرد در جمع روسای دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی استان در دانشگاه شهرکرد، با تبریک اعیاد نیمه شعبان گفت: مهم‌ترین منابع و سرمایه‌ها در دانشگاه‌ها، نیروی انسانی است که سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز محسوب می‌شوند و باید مورد توجه قرار گیرند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وضعیت دانشگاه‌های کشور را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: توسعه دانشگاه‎های کشور از نظر کمی و کیفی بعد از انقلاب و در ۱۲ سال گذشته بیش از حد انتظار بود.

وی با اشاره به گستردگی بی حد و اندازه موسسات غیرانتفاعی غیردولتی، اظهار داشت: تعداد این موسسات تا سال ۸۴، ۶۴ موسسه بودند و از ۸۴ تا ۹۲ به ۳۳۰ موسسه افزایش یافتند.

فرهادی با بیان اینکه متاسفانه دانشگاه پیام نور با وجود توانایی‌ها در زمینه ارتباطات همچنان حضوری عمل می‎کند، تصریح کرد: پیام نور دانشگاهی برای آموزش غیرحضوری و نیمه حضوری و آموزش از راه دور تعبیه شده بود که با استفاده از شبکه‎های ارتباطی، فضای مجازی و IPTV این امکان محقق می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه آموزش‌های علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای باید در کشور ساماندهی شود، عنوان کرد: در آمایش آموزش عالی کشور که طرح آن تصویب شده است در حوزه آموزش‎های علمی کاربردی و فنی حرفه‎ای اقداماتی انجام خواهد گرفت.

***۷۰ درصد فارغ التحصیلان آموزشکده‎های فنی حرفه‎ای و علمی کاربردی وارد بازار کار می‎شوند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد از فارغ التحصیلان آموزشکده‎های فنی حرفه‎ای و علمی کاربردی وارد بازار کار می‎شوند، گفت: ما در کشور نزدیک به سه هزار شغل داریم که نیاز به آموزش‎های آکادمیک دارند و در همین راستا هم طرح صلاحیت حرفه‎ای نیز آماده شده است.

وی با اشاره به کیفی کردن دانشگاه‎‌ها و ایجاد دانشگاه‎های کارآفرین و تاکید بر ارتباط دانشگاه با صنعت در سه سال گذشته، افزود: در دولت یازدهم ۲.۵ میلیون مترمربع به فضاهای کاربردی دانشگاه اضافه شد که ۲ میلیون مترمربع در حال ساخت بود و تکمیل شدند و ۵۰۰ هزار مترمربع نیز فضای جدید اضافه شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: بنا بر آمایش آموزش عالی، دانشگاه‎‌ها باید برنامه راهبردی داشته باشند و اهداف خود را مشخص کنند.

فرهادی با بیان اینکه ایران اکنون رتبه اول رشد کمیت تولیدات علمی دنیا را دارد، اظهار کرد: کشور از نظر تولید مقالات علمی در سال ۲۰۱۳ رتبه ۲۵ را داشت و اکنون در بین ۲۵ کشور دنیا رتبه نخست تولیدات علمی را دارد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه درصد تولید مقالات علمی کشور در یک درصد برتر دنیا سه برابر شده است، گفت: کشور ایران یک درصد جمعیت جهان، ۱.۸ درصد تولیدات علمی دنیا و ۲. ۲ درصد تولید مقالات برتر دنیا را دارا است.

وی با اشاره به رشد ۳۶ درصدی تعداد مقالات ایرانی چاپ شده در ISI طی دولت یازدهم این تعداد را نزدیک به ۴۲ هزار مقاله دانست و افزود: تعداد دانشمندان ایرانی نیز با رشدی ۴۰ درصدی از ۱۷۳ نفر به بیش از ۲۰۰ نفر افزایش یافت و ایران رتبه نخست منطقه و جهان اسلام را در پایگاه اسکوپوس دارد.

فرهادی با اشاره به فعالیت ۱۷۱ مرکز رشد و اشتغال بیش از ۳۰ هزار نفر در مراکز رشد و پارک‎های علم و فناوری کشور، گفت: فناوری‎های صادرشده توسط پارک‏های علم و فناوری و مراکز رشد در سال ۲۰۱۳ تعداد ۸۰ مورد بود که به ۹۴ مورد افزایش یافت و بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان بوده است.

وی با اشاره به ارتباط درخور توجه دانشگاه‌های کشور با صنایع افزود: اکنون دانشگاه‎‌ها بیش از دو هزار میلیارد تومان با شرکت‌ها در حوزه‎های مختلف قرارداد دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در حوزه خودروسازی قراردادی مابین دانشگاه‎های امیرکبیر و شریف، ایران خودرو و شرکت‎های خودروسازی بین‎المللی منعقد شد که طی آن ظرف مدت ۲.۵ سال شش تا هفت نوع خودرو تولید می‎شود و ارزش این قرارداد یک هزار میلیارد تومان است.

فرهادی از سرانه‌ای شدن بودجه دانشگاه‏های کشور در دولت یازدهم خبر داد و اظهار کرد: ۶۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دانشگاه‎‌ها در این دولت پرداخت شد و اعتبارات ریالی و ارزی خوبی برای توسعه تجهیزات پژوهشی نیز در برنامه ششم توسعه دیده شده است.

وی با اشاره به وجود ۳۴ صندوق پژوهش و فناوری در پارک‎‏های علمی و فناوری کشور، اضافه کرد: از این تعداد ۲۰ صندوق فعال هستند و مابقی نیز به زودی فعال می‎شوند.

***احداث ۵۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی توسط خیرین
فرهادی با بیان اینکه با تشکیل بنیاد حامیان علم و فناوری توسط خیرین تاکنون ۵۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی ساخته شده است، تصریح کرد: بنیاد ۱۵ خرداد نیز تاکنون ۲۷ خوابگاه دانشجویی در کشور احداث کرده است.

وی با اشاره به پوشش تمام دانشجویان از نظر وام‌های صندق رفاه، گفت: اعتبارات وام دانشجویان دکتری در کل کشور ۸۰ میلیارد تومان بود که به ۱۱۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فعالیت ۹۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه‎های استان، تاکید کرد: دانشگاه‌‏های استان باید ماموریت گرا شوند و با پارک علم و فناوری هم افزایی داشته باشند تا به بالندگی برسند.

فرهادی با اشاره به تصویب اعتبار یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی برای هسته‎های پژوهشی، گفت: با تخصیص این اعتبارات قرار است ۱۳۱ هسته پژوهشی تقویت شده و ۱۰ آزمایشگاه ملی منطقه‌ای احداث شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در راستای هم افزایی و ارتباطات دانشگاه‌ها نیز شورای عالی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت شکل گرفت.

فرهادی در پایان با اشاره به افزایش ارتباطات با دانشگاه‎های بین المللی، گفت: بیش از ۶۰ دوره مشترک در حد دکتری پس از برجام دایر شد و دانشجویان دکتری می‎توانند بخشی از تحصیل خود را در کشورهای دیگر ادامه دهند.

انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.