شهرستان شهرضا از قطب‌های زنبورداری استان اصفهان

رئیس اداره امور دام جهاد کشاورزی شهرضا گفت: این شهرستان با تولید سالیانه بیش از 600 تن عسل از قطب‌های زنبورداری استان اصفهان و رتبه دوم تولید عسل را در استان دارا ست.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،وجیهه فرقانی عصر امروز در نشست خبری اظهار کرد:  شهرستان شهرضا با بیش از 57 هزار کلنی زنبور عسل ، 300 خانوار زنبوردار فعال دارد وبیش از 900 نفر اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم در این صنعت ایجاد شده است.

وی با اشاره به اختصاص کد شناسه زنبورستان جهت زنبورداران به منظور تسهیل در شناسایی و نظارت بر فعالیت‌های زنبورداران شهرضا، اظهار کرد: آمار شمارش سالیانه زنبور عسل در دی ماه تکمیل و به استان ارسال شد.

رئیس اداره امور دام جهاد کشاورزی شهرضا افزود: در شمارش سالیانه کلنی‌های زنبور عسل در سال جاری به هر زنبوردار یک کد شناسه 16 رقمی زنبورداری اختصاص یافت که درج این کد بر روی کلنی‌ها الزامی است، این کد در شناسایی کامل زنبوردار مؤثر است و به منظور وحدت رویه در نظارت بر فعالیت‌های زنبورداری و سایر امور مرتبط با زنبورداران ضرورت دارد.

فرقانی با اشاره به اجرای طرح بهبود مدیریت مرغداری‌های گوشتی شهرستان شهرضا، اذعان داشت: طرح بهبود مدیریت مرغداری‌های گوشتی سال‌هاست توسط مدیریت طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اجرای اداره امور دام مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا  انجام می‌شود.

وی بیان داشت: در سال جاری طرح بهبود مدیریت مرغداری‌های گوشتی با نظارت کارشناسان امور دام مدیریت در 9 واحد مرغداری گوشتی این شهرستان انجام شد که نتایج استحصالی این طرح  به مدیریت طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و سپس به وزارتخانه ارسال می‌شود.

رئیس اداره امور دام جهاد کشاورزی شهرضا اضافه کرد: هر ساله نتایج این طرح با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان تجزیه و بررسی می‌شود که نتایج آن سبب مشخص شدن آمار جوجه‌ریزی، میزان تولید گوشت سفید، تعیین مصارف سوخت و انرژی می‌شود و برنامه‌ریزی لازم برای واردات نهاده‌ها بر این اساس انجام می‌شود.

فرقانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به بازدید از مرکز پرورش بزسانان در شهرضا که به صورت آزمایشی و با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال اجرا است، اظهار کرد: این طرح با هدف ارتقای بهره‌وری در پرورش دام سبک و با استفاده از روش‌های ترکیب ژنتیکی انجام می‌شود و بهبود صفات مادری به ویژه افزایش تولید شیر و چند قلوزایی برنامه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، اذعان داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تا یک قدمی شهرضا آمده اما با اقدامات شبکه دامپزشکی شهرستان شهرضا کنترل شده است.

 رئیس اداره امور دام جهاد کشاورزی شهرضا با بیان این‌که نباید به خاطر پرورش چند مرغ بومی یک صنعت نابود شود، افزود: برای پرورش مرغ بومی مجوزی در جهاد کشاورزی شهرضا صادر نشده است و سعی کردیم تا کنترل این بیماری مجوزی صادر نشود.

فرقانی با تأکید بر این‌که باید جلوی خودروهایی که در روستاها اقدام به فروش مرغ می‌کنند گرفته شود، بیان کرد: چون قیمت این مرغ‌ها پایین است، روستائیان از آن استقبال می‌کنند.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.