لاکپشت‌های دریایی برای تخم‌گذاری به سواحل بوشهر آمدند

لاکپشت‌های دریایی مانند سال‌های گذشته برای لانه گزینی و تخم‌گذاری به سواحل و جزایر استان بوشهر آمده‌اند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،  کارشناس موزه و ژنتیک اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: بر اساس سنگواره‌های موجود و فرضیات مختلف حضور لاکپشت‌های دریایی در سطح کره زمین و دریا‌ها به حدود ۲۷۵ میلیون سال قبل و به دوره ژوراسیک از تاریخ زمین شناسی بر می‌گردد.

حسین جعفری افزود: از قرن ۱۸ میلادی به بعد افزایش جمعیت و مصارف انسانی و عوامل دیگر همچون آلودگی در سطوح مختلف باعث کاهش جمعیت این خزنده شده است. لاکپشت‌های دریایی برای تخم گذاری به سواحل شنی عزیمت می‌کنند به سواحلی که در آنجا متولد شده‌اند.

او ادامه داد: همه ساله در سواحل و جزایر استان بوشهر از جمله پارک ملی دریایی نایبند، جزایر ام الگرم و نخیلو در پارک ملی دریایی دیر نخیلو، جزایر خارگ و خارگو  شاهد حضور لاکپشت‌های دریایی برای لانه گزینی و تخم گذاری هستیم.

کارشناس موزه و ژنتیک اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: گونه‌هایی که برای تخم گذاری به سواحل مناطق یاد شده مراجعه می‌کنند در مرتبه اول گونه پوزه عقابی با نام علمی (Eretmochelys) که پراکنش وسیعی در استان بوشهر دارد و در مرتبه دوم لاکپشت سبز با نام علمی (chelonian mydas) فقط در جزیره خارگ و خارگو برای تخم گذاری به ساحل مراجعه می‌کند.

جعفری ادامه داد: پایش لاکپشت‌های دریایی همه ساله در مناطق یاد شده در استان بوشهر انجام می‌شود. امسال نیز پایش لاکپشتان دریایی با حمایت یکی از شرکت‌های پتروشیمی در حال اجراست.

او عنوان کرد: پایش لاکپشتان شامل حراست و پاکسازی از زیستگاه‌های تخم گذاری، بیومتری لاکپشت‌ها، بیرومتری و شمارش تخم لاکپشت‌ها و تگ گذاری آن‌ها است.

این کارشناس محیط زیست گفت: مساعدت مالی شرکت پتروشیمی و همچنین همراهی جوامع بومی محلی هر منطقه نقش موثری در انجام پایش لاکپشت‌ها دارد.

انتهای پیام/ک 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.