عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری:

پرستاران با اضافه کاری های اجباری بیش از توانشان کار می کنند

داودی گفت: کمبود نیرو باعث می‌شود که پرستاران برای جبران آن، به صورت اجباری اضافه کاری کنند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کبری داودی عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: در بحران کرونا وضعیت کاری پرستاران نسبت به قبل سخت‌تر و خدمت رسانی آن‌ها طاقت فرساتر شده است؛ با توجه به کمبود نیرو و نبود استاندارد نیروی پرستاری در بخش‌های بیمارستانی با توجه به افزایش تعداد بیماران و تخت‌های بستری، پرستاران مجبورند بیش از حد توان و در ساعات زیادی به صورت اضافه کاری در بیمارستان‌ها خدمت رسانی کنند.

داودی ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری و وجود شیفت‌های طولانی مدت به نوبه خود باعث می‌شود پرستاران بی انگیزه شده و دچار فرسودگی جسمی و روحی شوند. استاندارد جهانی نیروی پرستار برای هر تخت بیمارستانی، چهار نفر است؛ اما این نسبت در کشور ما حدود ۱.۸ تعریف شده است.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: کمبود پرستار و اضافه کاری اجباریبدون شک بر کیفیت ارائه خدمات پرستاران تاثیر می‌گذارد خستگی و فرسودگی آنان می‌شود و نارضایتی مردم و خدمت گیرندگان را نیز در پی دارد.

داودی افزود: متاسفانه در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی به جای استخدام پرستاران، با وجود ظرفیت و مجوز استخدام به تمدید دوره دوساله طرح فارغ التحصیلان پرستاری و انعقاد قرارداد‌های ۸۹ روزه می‌پردازند. این موضوع باعث بی عدالتی میان پرستاران شده و انگیزه آنان را برای ارائه خدمات کم می‌کند.

او اضافه کرد: کمبود پرستار از چالش‌های جهانی است. کشور ما نیز تا سال ۱۴۰۴ با کمبود پرستار مواجه خواهد بود و برای جبران سریع آن باید حداقل و به سرعت حدود ۱۰۰ هزار نیروی پرستار استخدام شود.

داودی افزود: پرستاران علاوه بر ارائه خدمات و مراقبت از بیماران، باید مراقب خود و خانواده هایشان نیز باشند؛ همچنین مشکلات معیشت، افزایش اضافه کاری و محقق نشدن مطالبات باعث نارضایی بیشتر آنان می‌شود؛ بنابراین ضروری است مسئولان قبل از اینکه پرستاران نا امید شوند به مطالبات آنان توجه کنند.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری با اشاره به لزوم پیشگیری از کرونا گفت: تزریق واکسن کرونا، رعایت نکات بهداشتی و توجه به دستورالعمل‌های تخصصی دوران کرونا یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از ابتلا به کرونا مانند سایر بیماریهاست که در دوران پاندمی باید توسط همه مردم رعایت شود.

او ادامه داد: از زمان شیوع ویروس کرونا تا کنون در سراسر دنیا، مهمترین و موثرترین راه در امان ماندن از ابتلا به کووید۱۹ رعایت نکات بهداشتی و افزایش سطح ایمنی بدن افراد است، اما متاسفانه برخی افراد از انجام این مسئولیت اجتماعی سر باز می‌زنند و زندگی و سلامت خود و اطرافیانشان را به خطر می‌اندازند.

داودی تصریح کرد: ماسک عضو جدایی ناپذیر زندگی بشر در شرایط فعلی شده است. استفاده نکردن از ماسک در کنار عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی، یا استفاده غلط و نادرست از ماسک جزو مهمترین عوامل افزایش شیوع ویروس کرونا در دوران همه گیری کروناست.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: کرونا ، نظام پرستاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
وقتی مدیریت کرونادرست نباشه برای جبرانش فشاررومیندازن رودوش پرستارای عزیزمون..مامردم غیرهمدیگه کسی رونداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
امسال نزدیک به 14 نفر از بیمارستان ما به کانادا رفتند .
همینجوری کارها سنگین و دیوانه کننده است .
هیچ برنامه ای برای جذب نخبه های پرستاری و ارتقا حقوق و فوق العاده خاص نداید ؟
من هم تا چند ماه دیگر بالاخره از ایران می روم . تو قطر صحیتهایی شده برای ما .
یک شهر بماند و پرسنل سهمیه ای اش بیمارستان را بچرخانند .
حقوقی که در قطر می دهند ، روزی 3و نیم میلیون برآورد می شود .
خانه و خورد و خوراک و پوشاک و تفریح هم برایمان دارند . سفر به کشورهای دیگر هم راحتتر است .
ولی تو ایران ارزش و قدر پرستارها و کمک پرستارها و پرسنل زحمت کش را نمی خواهند بفهمند .