اقتصاددان برجسته آمریکایی:

انرژی هسته‌ای بهترین راه تامین امنیت انرژی در آینده است

پایگاه سی‌ان‌بی‌سی در گزارشی ضمن بررسی محدودیت‌های انرژی‌های سبز برای تامین انرژی پایا، انرژی هسته‌ای را به عنوان راه حل مناسبی عنوان کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - استیو هانکه، اقتصاد‌دان برجسته آمریکایی و استاد دانشگاه جان هاپکینز در توییت جدیدی به اظهار نظر در مورد ضرورت به کارگیری انرژی هسته‌ای پرداخته است.

او در حساب کاربری توییتر خود در این خصوص نوشته است: «در اروپا قیمت بنزین بسیار بالاست. بحران انرژی فعلی ثابت می‌کند که انرژی باد و خورشید هنوز جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی نیستند. اگر اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سال ۲۰۵۰ به انتشار «صفر خالص» برسد یا به بیان بهتر هیچ دی اکسید کربنی تولید نکند، انرژی هسته‌ای راه حل آن است».

پایگاه خبری سی‌ان‌بی‌سی نیز در گزارش جدیدی به بررسی بحران انرژی اروپا و علل آن پرداخته است. در این گزارش آمده است:

اروپا با بی‌ثباتی مداوم در بازار گاز خود مواجه است و این نگرانی‌ها را در سراسر قاره در مورد بدتر شدن بحران انرژی برانگیخته است.

اوله هانسن، رئیس دپارتمان استراتژی کالا در بانک ساکسو در ایمیلی به خبرگزاری سی‌ان‌بی‌سی اعلام کرد که قیمت بنزین در اتحادیه اروپا و انگلیس تحت تاثیر عواملی از جمله شرایط جوی، سرعت حمل و نقل و روسیه قرار دارد.

در ماه ژانویه با توجه به کاهش دمای هوا و افزایش تقاضا برای گرمایش و از سوی دیگر کاهش عرضه سوخت از سوی روسیه، قیمت سوخت در اروپا به شدت بالا رفته است. همین امر سیاست شکست خورده انرژی در اروپا را نشان می‌دهد؛ چرا که این قاره بسیار وابسته به واردات گاز است.

اوله هانسن می‌گوید: اگر مشکلات فعلی انرژی اروپا یک نشانه خوب داشته باشد، آن است که به ما یادآوری می‌کند خط فعلی سیاست انرژی در اروپا درست نیست. سیاست انرژی فعلی در اروپا بر این امر استوار است که تولید دی اکسید کربن به صفر برسد تا تغییرات اقلیمی رخ ندهد. ما هنوز در مرحله‌ای نیستیم که انرژی‌های تجدید پذیر بتوانند شکاف انرژی حاصل از عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی را پر کنند. اینکه تاریخی برای رسیدن به «صفر خالص» یا به صفر رساندن تولید دی اکسید کربن تعیین می‌کنیم بسیار خوب است اما چیزی که می‌دانیم این است که اگر واقعیت را نادیده بگیریم نتیجه آن یک فاجعه خواهد بود.

این یک واقعیت است که باد همیشه نمی‌وزد و خورشید همیشه نمی‌تابد. افزون بر این، ساعات تابش خورشید و وزش باد نیز قابل پیش‌بینی نیستند. یکی از دلایل مشکلات انرژی امسال انگلیس در پاییز آن بود که باد‌های دریای شمال آن‌گونه که انتظار می‌رفت، نوزیدند. برخی استدلال کرده اند که مشکلات کنونی انرژی اروپا به دلیل سرمایه‌گذاری بیشتر بر انرژی‌های تجدید پذیر است.

به گفته اد مورس، رئیس تحقیقات جهانی کالا‌های سیتی گروپ، بحران انرژی که بازار‌های اروپا را متلاطم می‌کند، پیش نمایشی است از آنچه که آمریکا طی ۱۰ سال آینده با روی آوردن به منابع انرژی پاک‌تر با آن مواجه خواهد شد.

باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ اذعان کرد که قیمت برق تحت تاثیر پیشنهادات اقلیمی سر به فلک خواهد کشید. محدود کردن استفاده از سوخت‌های فسیلی مستلزم گران کردن آن‌ها و سوق دادن مردم به جایگزین‌های سبز است که گران‌تر هستند.

اگر سیاستمداران متمایل باشند جهان را به سمت عدم انتشار دی اکسید کربن ببرند، هزینه‌ها همچنان افزایش خواهند یافت و به گزارش بانک مرکزی آمریکا چنین امری در طول ۳۰ سال ۱۵۰ تریلیون دلار هزینه خواهد داشت.

واقعیت این است که این هزینه‌ها به جای آنکه صرف منابع ناپایدار شوند، باید صرف تحقیقات بر روی انرژی هسته‌ای شوند. کمیسیون اروپا پیشنهاد کرده است یک سری پروژه‌های گازی و هسته‌ای طبقه‌بندی شوند (چرا که در این خصوص سخت‌گیری‌هایی وجود دارد). این ایده پس از توافق اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ مطرح شد و برخی از کشور‌ها از آن زمان بر روی پروژه‌های طبقه‌بندی شده خود کار کرده اند. کشور‌هایی مانند فرانسه و لهستان به شدت برای گنجاندن انرژی هسته‌ای در فهرست طبقه‌بندی فشار آورده‌اند، چرا که معتقدند این فناوری با انتشار بسیار کم دی اکسید کربن می‌تواند امنیت انرژی کشور‌ها را تامین کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
همه کشورا باید برقشونو از اتم بگیرن حتی افغانستان
آخرین اخبار