برنامه های توسعه محور گاهی عامل ناترازی در نظام های اقتصادی بودند

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در تدوین برنامه های توسعه محور مواردی گنجانده شده است که منجر به تشدید ناترازی ها در نظام های اقتصادی می شود. قطعا با ناترازی های موجود امکان تحقق رشد ۸درصدی وجود ندارد.

آقای سید احسان خاندوزی می گوید: در مقام تدوین سیاست هم درجه ای از انسجام باید وجود داشته باشد و ما را از موقعیت پیشرفت دهد. دستگاه های دیوان سالاری که تحقق بخش اهداف است خود نیازمند اصلاح و تقویت است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: وقتی درباره برنامه صحبت می کنیم اولین گام این است که به نظر می‌رسد یکی از آسیب‌ها نوع رویکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام است. در تفاوت رویکردی که باید جایگزین شود پیشنهاد این است که برنامه پنج ساله جای تعیین تکلیف اولویت‌ها است که اگر تعیین تکلیف انجام شود، می‌توان امیدوار بود که سیاست فعلی را از انتخاب‌های مهم راهبردی عبور دهیم و با توجه به کمبودهایی که داریم انرژی‌های سیاست‌های کشور را درجای لازم تمرکز دهیم.

خاندوزی می گوید: نکته دوم این است که چه مسایلی را باید در صدر بنشانیم، سیاستگذران وقتی انتخابی انجام می‌دهند که خود به آن ملتزم نمی‌مانند، ناترازی‌های دولت را تشدید می‌کند. بعد توقع نرخ رشد هشت درصد داریم که حتما محقق نخواهد شد.

به گفته او  نکته سوم این است که دستگاه دیوان‌سالاری خود نیازمند اصلاحات است وگرنه از این نطام تقسیم کار انتظارات برآورده نخواهدشد. اگر متعهدانه بخواهیم درباره قانون برنامه هفتم صحبت کنیم و از گذشته درس بیاموزم، این سه نکته از موارد راهبردی است که با توجه به آن می‌توان تحول ایجاد کرد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار