در هفته‌ای که گذشت؛

ارزش معاملات بورس امیدوار کننده باقی ماند

در این هفته کاری شاخص کل بورس با کاهش ۴.۱۴ درصدی در ارتفاع یک میلیون و ۵۷۹ هزار واحدی متوقف شد.

در هفته کاری که به اتمام رسید شاخص کل هم وزن با کاهش ۱.۵۶ درصدی در پله ۴۷۳ هزار و ۱۹۹ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۹۸ درصدی در ارتفاع ۲۰ هزار و ۲۱۵ واحدی ایستاد. به طور کل در این هفته هر سه شاخص با کاهش همراه بودند.

نمودار روند شاخص کل
آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص گروه خودرو با رشد ۷.۶۷ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت خدمات فنی و مهندسی با افزایش ۵.۰۷ در جایگاه دوم قرار گرفت. بیشترین کاهش نیز مربوط به صنعت انتشار و چاپ با اُفت ۷.۹۲ درصدی بوده است.

هفته قبل صنعت سایر نهاد‌های مالی با رشد ۱۰.۹۲ درصدی بیشترین رشد را ثبت کرده بود.

او می‌گوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۳۷ هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات روزانه به این شکل بود که روز شنبه ۸ هزار و ۹۶۲ میلیارد، یکشنبه ۷ هزار و ۴۰۶ میلیارد، دوشنبه ۶ هزار و ۷۳۱ میلیارد، سه‌شنبه ۸ هزار و ۶۴۴ میلیارد و چهارشنبه ۶ هزار و ۹۳ میلیارد تومان ارزش معاملات خرد بر روی تابلو ثبت شده است.

هفته قبل مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها  ۳۰ هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان بود. 

یک هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد

آسایش گفت: در این هفته کاری سه روز خروج و دو روز ورود نقدینگی حقیقی‌ها به بازار ثبت شده است؛ به طوری که شنبه ۷۹۸ میلیارد تومان، یکشنبه ۷۷۴ میلیارد تومان و سه‌شنبه ۲۴۱ خروج نقدینگی حقیقی از بازار رقم خورد و دوشنبه ۵۵۴ میلیارد تومان و چهارشنبه ۴۶ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی داشته‌ایم. در مجموع در این هفته کاری یک هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار خارج شده است.

او می‌گوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش افراد حقیقی ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است.

هفته کاری قبلی میانگین سرانه خرید افراد حقیقی ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش افراد حقیقی ۲۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود.

ورود یک هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های درآمد ثابت

او گفت: در این هفته کاری یک هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان نقدینگی وارد صندوق‌های با درآمد ثابت شد و این صندوق‌ها ۴ روز را شاهد ورود نقدینگی و یک روز را شاهد خروج پول بودند، به طوری که تنها شنبه ۲۴۵ میلیارد تومان خروج از این صندوق‌ها ثبت شد و یکشنبه ۶۵۸ میلیون تومان، دوشنبه ۵۹ میلیارد تومان، سه شنبه ۷۵ میلیارد تومان و چهارشنبه ۷۲۵ میلیارد تومان ورود نقدینگی به این صندوق‌ها رقم خورد.

خانم رباب وفایی تحلیلگر بازار سرمایه گفت: متاسفانه عدم موفقیت شاخص کل در تثبیت بالای تراز یک میلیون و ششصد هزار واحد باعث افزایش فروشنده‌ها در این هفته شد. تغییر رئیس بانک مرکزی و اظهارنظرشان در مورد تثبیت نرخ ارز نیما در ۲۸۵۰۰ تومان برای کالا‌های اساسی، ماشین آلات و تجهیزات و همچنین مواد اولیه صنایع، مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار در افزایش عرضه‌های این هفته بود.

به گفته او، با این حساب ظاهرا فعلا ارز صادرکنندگان بزرگ (به خصوص پتروشیمی‌ها) با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد. به نظر می‌رسد نرخ فروش ارز شرکت‌های فلزی بالاتر از نرخ فروش شرکت‌های پتروشیمی باشد. این دستورالعمل‌ها و تغییرات سلیقه‌ای باعث شد با افزایش ریسک سهامی که تحت تاثیر مستقیم دولت در بخش درآمد (صادراتی‌ها) یا هزینه (نرخ خوراک و عوارض) وجود دارد,  با احتیاط برخورد شود. همچنین نرخ تسعیر ارز در بودجه ۱۴۰۲ عدد ۲۶۰۰۰ تومان اعلام شد. از سویی دیگر این هفته نیز شاهد نوسانات نرخ دلار در بازار آزاد بودیم.

وفایی در ادامه افزود: اما فاکتور مهم و قابل توجه این هفته، حفظ ارزش بالای معاملات در کنار نوسانات قیمتی بود. چشم انداز تورمی و رشد درآمد در کنار سود شرکت‌ها باعث می‌شود دید بلند مدت به بسیاری از شرکت‌ها، همچنان مثبت باشد.

او گفت: صنعت خودرو و قطعات در کنار تک سهم‌هایی از حمل و نقل، دارویی، کاشی و سرامیک و.. مورد توجه اهالی بازار بودند و سود‌های خوبی نصیب سهامداران و معامله‌گران کوتاه مدتی کردند. هرچند حواشی در رابطه با عرضه خودرو در بورس کالا ایجاد شد، اما اطلاعیه عرضه در هفته پیش رو، نگاه‌ها را در روز یکشنبه به تابلوی بورس کالا قفل خواهد کرد!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۱۵ دی ۱۴۰۱
۲ ساله سرگردان هستیم . چه غلطی کردیم اومدیم تو دارایکم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۱۵ دی ۱۴۰۱
چرا خبری از مجمع دارا یکم نشد؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۵ دی ۱۴۰۱
بانکی ها اصلا رشد نمیکنن چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مگه خودرویی ها سودده بودن که رشد کردن؟ همیشه زیان ده بودن و سهامشون بالای 50-60 درصد سود داده توی 3 ماه گذشته
رشد بانکی ها عقب افتاده وقطعا باید رشد کنن و دارایکم هم یک بدهی بزرگ دولت به مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۵ دی ۱۴۰۱
دارایکم با دلار 12 هزار تومنی رو 10 هزار تومن فروختن به مردم....
الان دلار 40 هزار تومن و دارایکم همچنان 10 هزار تومن....
خیلی راحت بدبخت شدن سهامداران دارایکم و پس اندازشون نابود شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۵ دی ۱۴۰۱
ارزش ذاتی‌ پالایش با احتساب تورم دلاری و پولی بالای30هزارتومن است، حتی دارا یکم که سی هزار تومن بود الان بیش از50 هزار ارزشش هست
منتها چون دولت دستش به بورس میرسه، جلوی رشد طبیعیش رو میگیره درحالی که سایربازارها همچنان جولان میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۵ دی ۱۴۰۱
بورس از تمام بازارها عقب تر است
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۴:۳۱ ۱۵ دی ۱۴۰۱
دلار بخرید که سودش از بورس بیشتره
من خریدم الان دو برابر بیشتر شده تازه میگن بالاتر هم میره

تو بورس که بود ۱۰۰ درصد ضرر دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۱۵ دی ۱۴۰۱
امیدوار، برای خودتون؟! ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۵ دی ۱۴۰۱
بورس فقط بخاطر خرید ماشین هست وگرنه سهام خریدار شده تغییری نکرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۵ دی ۱۴۰۱
پدر مردم رو در اوردید با این بورس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۵ دی ۱۴۰۱
رشد بورس تنها راه نجات اقتصاد است
آخرین اخبار