آذربایجان‌غربی میزبان همایش ملی نظامی شناسی

معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: دومین همایش ملی نظامی شناسی با ۶ محور در این استان برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی گفت: ارومیه در اسفند ماه امسال دومین همایش ملی نظامی شناسی را با ۶ محور میزبانی می کند.

پیروز قادری با بیان اینکه این همایش در دو بخش اجرایی و علمی برگزار می‌شود، افزود: در بخش علمی این همایش دانشگاه‌های آفاق، ارومیه، آزاد و پیام‌نور و در بخش اجرایی آن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان، اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان، آموزش و پرورش و دیگر ارگان‌ها مشارکت دارند.

وی بیان کرد: روانشناسی و تحلیل شخصیت‌ها در آثار نظامی، زن، خانواده و هویت فرهنگی در آثار نظامی، موسیقی، رنگ و هنر در آثار نظامی، اندیشه‌های جامعه‌شناختی و مردم شناختی در آثار نظامی، کاربرد تعلیمات اساطیری و تاریخی در آثار نظامی و بررسی عناصر داستان در آثار نظامی از جمله محور‌های دومین همایش ملی نظامی‌شناسی است.

قادری ادامه داد: همایش ملی نظامی‌شناسی در ارومیه توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی و با مشارکت موسسه آموزش عالی آفاق برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی افزود: مقاله‌های ارائه شده در سایت‌های Civilica و isc نیز ثبت خواهند شد.

وی ادامه داد: برگزاری شب شعر، مسابقه کتابخوانی، مسابقه نقاشی، نمایشگاه هنری از اشعار و آثار خوشنویسی، قصه‌گویی، نشست‌های تخصصی و مسابقات کتابخوانی در برنامه شاد آموزش و پرورش از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در این همایش است.

وی گفت: در اولین همایش نظامی شناسی سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شده بود که از این تعداد ۳۴ مورد برای ارائه انتخاب شدند و امسال پیش‌بینی می‌شود تعداد مقالات به ۱۵۰ مورد برسد.

قادری گفت: سال قبل به‌دلیل برخی محدودیت‌های مسافتی برای ارائه دهنده‌های مقالات اختتامیه علمی این مراسم به‌صورت مجازی برگزار شد، ولی امسال مقالات بصورت حضوری ارائه خواهند شد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: نظامی گنجوی یکی از مفاخر و بزرگان ایران زمین است که این بزرگداشت برای بیان بخشی از هویت فرهنگی ما نقش مؤثری را خواهد داشت و ما باید از داشته‌ها، مفاخر و آثاری که اندیشمندان به وجود آورده‌اند، پاسداری و حفاظت کنیم.

اختتامیه دومین همایش ملی نظامی شناسی در ۷ اسفندماه برگزار خواهد شد.

حکیم جمال‌الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است که در شعر، به ویژه در داستان‌سرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سرآمدان ادب فارسی است.

معروف‌ترین و مهم‌ترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرا» "، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندر نامه» است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.