نهادینه نمودن مسئولیت اجتماعی زمینه ساز پیشگیری از جرائم و آسیب‌ها

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: نهادینه نمودن مسئولیت اجتماعی زمینه ساز پیشگیری از جرائم و آسیب‌ها است.

صبح امروز جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان زرند با حضور سید مهدی قویدل معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و مسئولین قضایی و اجرایی شهرستان در زرند برگزارشد.

در این نشست، معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان داشت: در شهرستان زرند اقدامات خوبی در دستور کار قرار گرفته است و پیگیری‌های صورت گرفته از ناحیه مسئولین قضایی شهرستان مسرت بخش و امید آفرین است وبرنامه‌ها و طرح‌های ابداعی قابل سپاس و تقدیر می‌باشد.

این مقام قضایی ضمن بیان اینکه استفاده از ظرفیت مردم و مصلحین در شهرستان، ۶۰ درصد صلح و سازش در کاهش ورودی پرونده تاثیر داشته، افزود: موضوع طرح قاضی مدرسه و حضور در مدارس، طرح پیشگیری از سرقت پسته، برگزاری جلسات شورای پیشگیری و موضوعات مطروحه، نشان از اهتمام به این موضوعات و برنامه‌های پیشگیرانه است.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد: شورای پیشگیری از وقوع جرم به دلیل حضور اعضای شورای تامین وعضویت مقامات و مسئولین اثرگذار و تصمیم ساز اهمیت شایانی دارد و به طور قطع می‌تواند زمینه ساز ایجاد امنیت اجتماعی باشد.

وی با بیان اینکه برخی از موضوعات و برنامه‌های پیشگیرانه به جهت سیاستگذاری استانی پیگیری می‌شود، ادامه داد: حوزه قضایی زرند به خوبی با برنامه‌ها و اقدامات، الگو‌ها و اهداف جامعه پیشگیری استان و معاونت اجتماعی همراه و همقدم بوده است.

معاون قضایی دادگستری استان تصریح کرد: طرح تجمیع خدمات حقوقی، قضایی، اجتماعی، حمایتی بویژه در حوزه کودکان کار و خیابانی و اقشار آسیب پذیر زنان و نوجوانان از مهمترین راهبرد‌های پیشگیرانه در سال ۱۴۰۲ می‌باشد که در قالب مجتمع شوق زندگی ازمبادی استانی در حال پیگیری است.
وی به برگزاری دوره آموزشی املاک، جشنواره دینی تبار در حوزه قضائی زرند اشاره کردو ادامه داد: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد اثر بخشی ونهادینه شدن این برنامه‌ها در جهت اقدامات پیشگیرانه باشیم.

قویدل افزود: آنچه که معاونت اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم به دنبال آن است نهادینه کردن مسئولیت اجتماعی، ترویج وارتقاء فرهنگ، مسئولیت پذیری است که قطعاً پیشگیری از وقوع آسیب‌ها و جرایم و تحقق عدالت ترمیمی از مهمترین رهاورد‌های آن خواهد بود.

وی تشریح کرد: ارتقاء مسئولیت اجتماعی تلفیقی از سایر مسئولیت‌های فردی، اداری و... است که در داشتن جامعه‌ای پویا و سالم اثر گذار است و برای مردم نیز امید آفرین خواهد بود.

معاون قضائی، اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم ضمن بیان اینکه مهمترین دغدغه‌ها در شهرستان کنترل وکاهش رخداد‌هایی است که زیبنده شهرستان زرند نیست، افزود: این‌مهم نیازمند همت و عزم جزم و پیگیری مسئولین قضائی و اجرایی شهرستان را دارد.

این‌مقام قضایی مهمترین ویژگی مردم خطه زرند را قدرشناسی آن‌ها دانست که وجد آفرین برای مسئولین است و خاطر نشان کرد: باید پذیرفت که وضعیت ما در حال حاضربسیار حساس است و فعالیت واقدام به روال عادی بسنده نیست وعزم جهادی در مدیریت جرایم، آسیب‌ها، امور برنامه‌ها و اقدامات در همه ابعا راهگشا را نیاز دارد. 

قویدل تاکید کرد: اولویت اول جرایم در استان وشهرستان سرقت مستوجب تعزیر است که این حوزه قضایی ۴ ونیم درصد افزایش داشته است و بررسی تمام آمار‌ها نشان از افزایش نگران کننده‌ای دارد و اقدامات صرف قضایی و کیفری بر اساس تجارب و یافته‌ها به تنهایی پاسخگو نیست ودستگاه قضائی و انتظامی بار این جرم را به دوش می‌کشند.

به گفته وی، مدیریت جرایم باید به سمت و سوی پیشگیری قبل از وقوع سوق داده شود و سیاست اجرایی مشارکتی در این خصوص شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد بزه دیده و برخی مجرمین، معلول آسیب‌های اجتماعی ناشی از کوتاهی، اهمال و عدم توجه ما مسئولین است، اضافه کرد: علل و عوامل زمینه‌ای شکل گیری جرائم در دست ما مسئولین است و بالغ بر ۵۰ درصد مجرمین  مرتکب جرم خود را تکرار می‌کنند چرا که مقوله باز اجتماعی کردن محکومین به معنای واقعی آن مورد غفلت قرار گرفته است.



وی با اشاره به اینکه روند حرکت ما در برابر رشد فزاینده آسیب‌ها آهسته و کند است وما نیاز به تغییر رویکرد اجتماعی داریم، گفت: نقش بزه دیدگی محیط محرک جرم، در وقوع جرائم مؤثراست که در کنار سایر اضلاع مثلث جرم را تشکیل می‌دهند و اطلاع رسانی وتعیین سهم تمام ابعاد این ضلع‌ها مورد تاکید است.

وی بیان داشت: خشونت‌های رفتاری، گفتاری اولویت دوم و سوم جرائم این شهرستان از حیث فراوانی می‌باشد که نیاز است مسئولین قضایی و اجرایی شهرستان در این زمینه برنامه ریزی کنندو اقدامات فرهنگی را در راس فعالیت‌های خود قرار دهند.

 قویدل افزود: دستگاه‌های قضایی ظرفیت‌ها و امکانات خودرا صرف مسائلی می‌نمایند که ماهیت اجتماعی دارند و به دلیل اهمال کاری‌های صورت گرفته، تبدیل به مشکلات قضایی شده اند.

وی با اشاره به اینکه پایش تصویری آنطور که باید، در جامعه ما محقق نشده است، خاطر نشان کرد: این موضوع در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان مکررا تاکید شده است و می‌طلبد که از اولویت شهرداری و سایر دستگاه‌ها باشد.

این مقام قضایی بر اثرگذاری انسداد راه‌های غیرضرور در کنترل وضعی و امنیتی شهرستان تاکید کردو افزود: برابر دستورالعمل شورای امنیت کشور و برابر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، وظایف تمام دستگاه‌ها ابلاغ و بر اجرای وظایف تاکید شده است.

وی پیگیری مصوبات جلسات را مهمتر از تشکیل جلسات و فراوانی آن دانست و بر استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در شهرستان تاکید نمود و گفت: در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست و کودکان کارو... می‌توان از این ظرفیت استفاده نمود.

وی کار جمعی و گروهی عدم نگاه بخشی صرف، تعامل و انجام به همکاری و نگاه همه جانبه را مورد تاکید قرار داد.

قویدل در ادامه جلسه گفت: کاهش سرقت سیم برق در ابتدای سال جاری نتیجه اجرای طرح پیشگیرانه با رویکرد سیاست جنایی مشارکتی بود که نیاز به استمرار در نیمه دوم سال جاری را دارد ودر شهرستان زرند نیز نیاز به تقویت استفاده از گشت‌های رضویون و نگهبان محله را دارد که ضرورت دارد در دستور کار شورای پیشگیری از وقوع جرم قرار گیرد. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه بانک اطلاعات سارقین در مرکز استان تدوین شده است، افزود: این مهم نشان دهنده تکرار سرقت در حد قابل توجهی از سارقین است و در شهرستان‌ها نیز باید بانک جامع و بروز تشکیل شود و همچنین برگ‌های جلب صادره نیز مستمراً پیگیری و بردستگیری متهمین و محکومین متواری نیز تاکید کرد. 

قویدل با ارائه آمار تصادفات صورت گرفته در شهرستان، از محور‌های حادثه خیز سخن گفت و بیان داشت: بر اساس فراوانی آمار محور یزدان شهر، محور زرند کرمان باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیردو سایر محور‌ها و مبادی ورودی در دستور کار ویژه شورای پیشگیری ازوقوع جرم شهرستان قرار گیرد.

در پایان قویدل بر استفاده از ظرفیت مدیریت پنجره واحد زمین تاکید کردو از مسئولین مربوطه خواست، از ظرفیت‌های موجود در راستای رصد کنترل وضع موجود بهره برداری کنند.

وی در ادامه، بر انتخابات در اسفند ماه سال جاری اشاره کرد و در برگزاری انتخابات سالم تاکید کرد.

معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: دستگاه قضایی بدون دخالت در انتخابات کمک خواهد کردو به دنبال تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی هستیم تا سلامت، مشارکت وامنیت در انتخابات به بهترین شکل بروز پیدا کند.

دبیر ستاد پیشگیری ازجرائم انتخاباتی گفت: برابر با ماده ۱۷ قانون انتخابات مجلس مصوب ۱۴۰۲ بر تشکیل ستاد‌های پیشگیری از جرائم انتخایاتی تاکید نموده و برابر قانون در حال پیگیری موضوعات و برنامه‌های این ستاد هستیم.

برچسب ها: دادگستری ، مصلحین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار