اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۱۰ استاد شاگردپرور

معاون علمی رئیس جمهور در افتتاحیه موزه دانشگاه امیرکبیر از اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۱۰ استاد شاگردپرور خبر داد.

روح الله دهقانی فیروز آبادی، معاون علمی‌، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در مراسم افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر درباره عملیات وعده صادق بیان کرد: این عملیات دارای دو بال و رکن اساسی بوده که یکی از آن‌ها علم و فناوری دفاعی و آفندی بومی است.

او با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب و ترویج برتری علم، گفت: در این عملیات دیدیم که چگونه این برتری در کشور ایجاد شده است.

دهقانی ادامه داد: جهان علم یک سابقه تحولی داشته به گونه ای که در ۲۰۰ سال قبل علم یک مفهوم زینتی در دانشگاه‌ها بوده است و هر درباری که بیشترین دانشمند را داشته است به آن افتخار می کرد ولی بعد از انقلاب صنعتی محصولی به نام فناوری متولد و موجب شد در دنیای غرب که از نظر سطح زندگی پایین‌تر از مسلمانان بودند، با ابزار فناوری به استثمار بیشتر از طبیعت بپردازند.

 به کارگیری فناوری، قدرت آفرینی را به دنبال دارد

دهقانی دستیابی غرب به ثروت را مرهون به‌کارگیری فناوری عنوان کرد و گفت : از این رو علم از پارادایم ثروت آفرینی به قدرت آفرینی تغییر یافت و بر اساس این پارادایم کشورهای خلیج فارس نیز تِغییر نگرشی در توسعه فناوری یافتند. در دو دهه قبل که ایران به سمت توسعه فناوری حرکت کرد، کشورهای خلیج فارس تصور می کردند که علم با هدف ثروت اندوزی است ولی مشاهده کردند که فناوری برای جمهوری اسلامی فراتر از ثروت آفرینی است.

او تاکید کرد: امروزه قدرت دست کسی است که فناوری دارد و فناوری از یک موضوع زینتی فراتر رفته و به تولید قدرت تبدیل شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، از شجاعت و تدبیر در استفاده از فناوری به عنوان بال و رکن دیگر عملیات وعده صادق یاد کرد و گفت: بسیاری از کشورها فناوری را دارند ولی شجاعت و تدبیر استفاده از آن را ندارند و در ۲_۳ هفته اخیر تغییر نگاه به ایران در حوزه علم و فناوری را شاهد هستیم.

او این تغییر رویکرد ایران به فناوری را مرهون فعالیت شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار کرد: فعالیت این شرکت ها ریشه در دانشگاه ها دارد . یک سر شرکت های دانش بنیان با بازار و تجارت در ارتباط است و یک سر دیگر آن در دانشگاه ها؛ از این رو معتقدیم ایجاد شرکت های دانش بنیان از دانشگاه ها شکل می گیرد و کم توجهی به دانشگاه ها، تضعیف شرکت های دانش بنیان را در پی خواهد داشت.

حمایت معاونت علمی از دانشگاه‌های تراز کشور

دهقانی از برنامه های معاونت علمی برای حمایت جدی و تقویت دانشگاه‌های تراز اول کشور در راستای ایجاد جهش در پرورش دانشجویان و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی خبر داد و گفت: در این راستا امروز در این مراسم موافقت نامه تعهد داری با دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضا می رسد. این موافقت نامه اعطای حمایت‌های بلاعوض معاونت علمی از پروژه‌های با ریسک بالا و بهره برداری از اعتبار مالیاتی می‌شود.

تقدیر از اساتید شاگردپرور

دهقانی در آستانه ۱۲ اردیبهشت که به عنوان گرامیداشت مقام معلم از آن‌یاد می‌شود، ضمن قدردانی از اساتیدی که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و موجب پیشرفت و توسعه می‌شوند، مطرح کرد: اساتیدی هستند که درگیری زیادی با پروژه‌های ارتباط با صنعت ندارند و توجه به مسائل دانشجویی چون اشتغال آن‌ها دارند و برای رفع مسائل آن‌ها وقت می گذارند و امروز ما به شدت به این اساتید نیاز داریم؛ چرا که نیاز است تا دانشجویان با توانمندی های کشور و تاریخ آن آشنا شوند و این اساتید در این زمینه ها نیز دانشجویان را یاری می کنند.

او ادامه داد: از همین رو برنامه ای برای تقدیر و شناسایی از این اساتید را در دستور کار داریم که به صورت غیر فراخوانی و از طریق کمیته جست‌وجو که متشکل از دانشجویان عضو بنیاد ملی نخبگان است، اقدام به شناسایی اساتید شاگرد پرور کردیم.

وی با بیان اینکه این برنامه به دنبال شناسایی ۱۱۰ استاد شاگرد پرور است، گفت: این لیست ۱۱۰ نفره از اساتید شاگرد پرور تهیه شده و در شامگاه چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت از آن‌ها تقدیر و به هر یک از آن‌ها جایزه یک میلیارد تومانی برای یک سال به اعطا می شود.

دهقانی با بیان اینکه این جایزه یک گرنت و اعتبار مالی است ادامه داد: ۴۰۰ میلیون آن قابل نقد شدن است و مدیریت هزینه کرد آن با خود اساتید است و در هر فصل از اساتید گزارشی از هزینه کرد این گرنت به عنوان خاطره نگاری از آن‌ها دریافت می شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تعهدی از اساتید برای اعطای این گرنت دریافت نمی شود، ادامه داد: همچنین هیچ محدودیتی برای انتخاب مجدد اساتید در این برنامه وجود ندارد و استادی که ۵ سال به عنوان استاد شاگرد پرور معرفی شود یک سال گرنت اضافه دریافت خواهد کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار