یاسوج؛

آدامس فروشی که کارآفرین شد

پیاده روهای یاسوج گذشته این مرد کارآفرین را هنوز بخاطر دارد ، پسرکی یازده ساله که برای امرار معاش خانواده اش به آدامس فروشی مشغول بود .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج ، آقای مهران بالان از خاطرات پارکی که شب‌های خود را به صبح می‌رساند می‌گفت، شب‌ها در پارک ترمینال شهر یاسوج می‌خوابیدم و صبح که بیدار می‌شدم تمام لباسم خیس شده بود و در بدنم احساس درد داشتم .

پدر آقای بالان می‌گوید: منم پول نداشتم که بروم دنبال پسرم و او را به خانه بازگردانم و  این موضوع من و همسرم را رنج می‌داد .

یک روز، دیگر خیابان های یاسوج دیگر پسرک آدامس فروش را ندید، مهران بالان با یک سفالگر همدانی آشنا شده بود و رفت تا سرنوشتش را در شهر دیگری تغییر بدهد.

مهدی همدانی، سفالگر همدانی که ناجی این پسرک 11 ساله شده بود می گوید: با دیدن مهران در خیابان و پارک های شهر یاسوج، تصمیم گرفتم وی را با خود به همدان ببرم و در آنجا بهش سفالگری را آموزش دهم.

برادر مهران بالا می گوید: برادرم بعد از چند سال به یاسوج آمد و یک کارگاه سفالگری راه اندازی کرد و در آن مشغول به کار شد.
بعد از آن آقای بالان با تاسیس آموزشگاه‌هایی، کلاس‌های آموزشی در رشته سفالگری، معرق، قالب سازی ، چرم دوزی ، گلیم، گبه و قالی بافی در روستاها و شهرهای کهگیلویه و بویراحمد برگزار کرد.

آقای بالان این کلاس‌های آموزشی را در 33 روستاها و شهرهای کهگیلویه و بویراحمد برگزار کردند که طی این مدت بیش از 1200 نفر را در زمینه‌های مختلف صنایع دستی آموزش دادند.

یک تولید کننده قالی و گبه می‌گوید: آقای بالان‌، دار و مواد اولیه را برای ما مهیا می‌کند و بعد از اتمام کار محصول بافته شده را با قیمت خوبی از ما می‌خرد

وی می‌گوید: در حال حاضر با انجام این کار خرج خود و خانواده‌ام را تامین می‌کنم و از شغل فعلی خود نیز راضی هستم .

با این آموزش‌ها بیش از 460 خانه در 33 شهر و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد تبدیل به کارگاه‌های کوچک خانگی شدند.

آقای مهران بالان بعنوان کارآفرین برتر جشنواره کارآفرینان استان در سال 93 معرفی شد .

مظاهری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید: ایشان با توجه به کارهایی که طی این مدت انجام داده اند در تعدادی از روستاها زمینه اشتغال را فراهم آورده‌اند و این زمینه شده تا روستاییان کمتر به شهرها مهاجرت داشته باشند .

پایدار رئیس کمیسیون گردشگری و ایرانگردی در شورای شهر یاسوج می‌گوید: آقای بالان توانسته‌اند خدمت خوبی هم به فرهنگ استان و هم اقتصاد منطقه داشته باشند.

کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالانه 3 هزار متر مربع گبه، 4 هزار اثر معرق، 3 هزار قطعه سفال،3هزار عدد کیف و 10 هزار عدد انواع تابلو جزء استان‌های برتر در تولید صنایع دستی در کشور به شمار می‌رود.

محصولات تولیدی این کارگاه‌های کوچک در بازارهای حوزه خلیج فارس و بازار داخلی به فروش می‌رسد .

عرفان پسر یازده ساله آقای بالان می‌گوید: به پدرم افتخار می‌کنم و وی را خیلی دوست دارم‌؛ درسته پدرم از آدامس فروشی شروع به کار کرده و الان بعنوان یک فرد موفق ازش یاد میشه و منم می‌خواهم راه پدرم را در بدست آوردن موفقیت‌های بیشتر ادامه دهم .

انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.