چگونه بفهمیم به ام اس مبتلا شده‌ایم؟

اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های عضلانی حمله‌ای، یکی از علایم آزاردهنده‌ ام. اس است. این اسپاسم‌ها معمولا بسیار دردناک است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایران رتبه اول ابتلا به ام.اس در خاورمیانه این خبر شاید برای کسانی که با این بیماری آشنا نیستند، خیلی تکان دهنده نباشد اما قطعا بسیاری از مردم بعد از شنیدن خبر ابتلای افراد شناخته شده ای مثل آتنه فقیه نصیری، بهناز جعفری و امیر مهدی ژوله به بیماری ام. اس، به تحقیق درباره این بیماری پرداخته اند و حالا می دانند این بیماری پنهان چطور روی مغز تاثیر می گذارد و در نتیجه فرمانی که از مغز صادر می شود به اعضا و ماهیچه ها نمی رسد و حرکت بدن سخت می شود.

در حقیقت این بیماری با چراغ خاموش سروکله‌اش پیدا می‌شود و زندگی فرد را از این رو به آن رو می‌کند.بنابراین به‌جای این که با خواندن و شنیدن اخبار نگران شوید، بهتر است دانش خود را افزایش دهید. چون هیچ چیز به اندازه دانش نمی‌تواند ما را به سلاح ایمنی و حفاظت مجهز کند. وقت آن رسیده است که به‌جای ترس و نگرانی، ام. ‌اس را بشناسید؛ در ادامه مطلب با شایع ترین علایمی که به ما می گوید مبتلا به ام اس شده ایم، آشنا می شویم.

چگونه بفهمیم مبتلا شده‌ایم؟

اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های عضلانی حمله‌ای، یکی از علایم آزاردهنده‌ ام. اس است. این اسپاسم‌ها معمولا بسیار دردناک است، در بخش‌های انتهایی بدن نظیر دست و پا ایجاد و بعد از چند دقیقه برطرف می‌شود؛ سوزن سوزن شدن یا احساس درد در بعضی از بخش‌های بدن، ازدست دادن نسبی یا کامل بینایی به‌علاوه احساس درد در هنگام حرکت دادن چشم(اختلال عصب بینایی)، بی‌اختیاری در دفع ادرار و مدفوع، لرزش بدن یا ناهماهنگی بدن، اسهال مداوم و اختلال کنترل تخلیه روده و احساس افسردگی، تحریک پذیری وتغییرات خلق و خو، از مشکلات رایج مبتلایان به ام.اس است.

بیشتر چه کسانی مبتلا می‌شوند؟

علت این بیماری نامشخص است و هنوزبه‌طور دقیق مشخص نیست که چه چیزی این بیماری را به‌وجود می‌آورد. برخی مردم تصور می‌کنند، استرس، عصبانیت، فشارهای روانی یا خستگی ممکن است در بروز ام.‌اس موثر باشد اما باید بگوییم تأثیرگذاری آن ها هنوز به‌طور علمی ثابت نشده است.

درباره تاثیر استرس در بروز ام‌.اس سال‌ها تحقیق و در نهایت مشخص شد استرس و کار سخت نمی‌تواند عامل ابتلای فرد به ام.‌اس باشد. برخی پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است علت اصلی افزایش میزان بیماری‌های خودایمنی مانند ام.‌اس باشد. بررسی این دانشمندان نشان داد موش‌هایی که مهندسی ژنتیک شده بودند تا به ام‌اس دچار شوند، هنگامی که رژیم غذایی پرنمک می‌خوردند نسبت به موش‌هایی که میزان دریافت نمکشان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا می‌کردند.

افراد در معرض خطر

اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اعلام کرده است، افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سرد هستند و مدام از غذاهای سرد استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ام.‌اس قرار می‌گیرند. برخی دیگر از تحقیقات حاکی از آن است افرادی که علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمرهندی و قره ‌قوروت دارند، درصورت مصرف بی‌رویه این مواد غذایی بیشتر درمعرض ابتلا به ام. ‌اس قرار می‌گیرند.

همچنین وضعیت روحی و روانی فرد، یکی از پیش‌زمینه‌های بروز بیماری ام. ‌اس به‌شمار می‌رود؛ بنابراین افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند برداشت خود از موقعیت‌های اجتماعی را به‌گونه‌ای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود. کمبود ویتامین 12‌B و D از دیگر عوامل ایجادکننده بیماری ام.‌اس عنوان می‌شود.

چگونه بعد از مبتلا شدن، به زندگی برگردیم؟

سهیل گوهری یکی از مسئولان انجمن حمایت از بیماران ام.اس ایران که چطور بیمار مبتلا به ام. اس با بیماری اش کنار بیاید، می‌گوید: بیماران ام.‌اس، چهار مرحله را می‌گذرانند؛ مرحله اول «انکار» است، ممکن است فرد ده بار ‌ام آر ‌آی دهد تا مطمئن شود بیماری اش درست تشخیص داده شده است و شاید سال ها در این مرحله بماند.

مرحله دوم «پرخاشگری» است؛ یعنی زمانی که فرد متوجه بیماری می‌شود و به زمین و زمان ناسزا می‌گوید و نمی‌تواند باور کند که چرا درگیر چنین بیماری شده است.

مرحله سوم، «افسردگی» است. به گفته وی در همین مرحله است که احساس تنهایی شدت بیشتری پیدا می‌کند. در این جا در واقع بیمار مبتلا به ام.‌اس، خودش را از بقیه کنار می‌کشد یا طرد شدن از سوی دیگران او را منزوی می‌کند.

در مرحله چهارم که «پذیرش» است، فرد به زندگی عادی باز می‌گردد و بیماری‌اش را می‌پذیرد. بیمار مبتلا به ‌ام.‌اس هرچه زودتر به مرحله آخر برسد، وضعیت برایش بهتر خواهد بود و مراحل درمان، راحت‌تر طی خواهد شد.

او با بیان این که ترس از ام.اس به دلیل ناشناخته بودن آن است، ادامه می‌دهد: نباید به بیماران ‌ام‌. اس استرسی وارد شود چون در این صورت، مشکلاتشان چندبرابر خواهد شد. این افراد زود خسته می‌شوند و زودتر از بقیه در برابر سرما و گرما واکنش نشان می‌دهند. باید به جای هشت ساعت، پنج ساعت کار کنند. متاسفانه بسیاری از کارفرمایان برای این که مشکلی پیش نیاید ، قید همکاری با بیماران مبتلا به ام‌اس را می‌زنند.

خیلی از بیماران مبتلا به ام. ‌اس بیماری شان را مخفی می‌کنند؛ تنها به این دلیل که کارفرما نفهمد و اخراجشان نکند و همین مسئله فشار روانی مضاعفی به این افراد وارد می‌کند. مخفی نگه‌داشتن موضوع فقط برای این که فرد کارش را از دست ندهد، می‌تواند عواقب ناراحت‌کننده‌ای برای بیمار داشته باشد.
ام.اس مانع باروری نمی شود

به گفته حسین کرمان پور عضو انجمن ام. اس، زنان دو برابر مردان گرفتار بیماری ام. اس می‌شوند. در 10 سال اخیر میزان شیوع این بیماری در بین خانم ها 4 برابر شده است. استان اصفهان بالاترین آمار را در این زمینه دارد.سهیل گوهری تصریح می کند: سن ابتلا از 16 تا 45 سالگی، در حال تغییر است،یعنی درست در سن باروری

ازدواج کردن این افراد به هیچ وجه مسئله ساز نیست و خود انجمن‌ها در این زمینه مشاوره‌هایی انجام می‌دهند، آن‌چه ممکن است برای این افراد مشکل ایجاد کند، مسئله باروری و تولید مثل است که آن هم بستگی به شرایط بدنی بیمار دارد و این که در کدام مرحله از بیماری است. اما خیلی از افراد مبتلا به ام.اس زیر نظر پزشک به راحتی باردار و صاحب فرزند شده‌اند. این که این بیماری می‌تواند روی جنین تاثیر بگذارد هنوز مشخص نیست چون ریشه ژنتیکی برای این بیماری کشف نشده است و احتمال ضعیفی برای آن وجود دارد.

او درباره این که ما چطور می‌توانیم به بیماران مبتلا به ام.اس کمک کنیم، می‌گوید: در مرحله اول باید تاکید کنم ام.اس بیماری واگیر نیست و علایم بیماری در افراد مختلف، متفاوت است اما خصیصه مشترک در بین تمام آن‌ها برچسبی است که اجتماع به آن ها می‌زند. تعداد کمی از بیماران مبتلا به ‌ام. ‌اس به استفاده از ویلچر و واکر نیاز پیدا می‌کنند؛ بااین‌حال، وقتی اسم ‌ام. ‌اس می‌آید، همه آخر خط را می‌بینند، در حالی‌که ما می‌توانیم با ایجاد شرایط آرامش بخش، امیدواری دادن و ایجاد انگیزه، دوری از افراد منفی نگر و فراهم آوردن شرایط امیدبخش و شاد به این عزیزان کمک کنیم.

منبع:روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

نشانه های بیماری ام اس چیست؟

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام من یه مدتها خیلی یهو در صورت انجام هرکاری نشسته باشیم راه برم کار کنم یهو سرگیجه میگیرم و چشام سیاهی میره و کل بدنم خیلی سست میشه و انکار که بهم برق وصل کردن بدنم گز گز می‌کنه و بیش ازندازه حس سردی میکنم و تا چند ساعتی بی حال مثل مرده میفتم تا حالم بیاد سرجاش سردردهای وحشتناکی دارم گوشام صدا میدم یا کسی حرفی بزنه اصلا نمی‌شنوم و تاری دید دارم و خیلی وحشتناک استخون درد دارم گز گز شدن بدنمم قطع میشه و طپش قلبم اونقدر که میگم قلبم الان وانیستاه چیکار کنم دکتر رفتم گفتن دیسک داری که اینجوری میشی ولی دیسک و چه به این همه درد هرروز یه چیزیم میشه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۱:۲۷ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
افرین دمتون گرم
Iran (Islamic Republic of)
ماهان
۱۹:۳۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
سلام یه بچه ی ۱۲ ساله هستم.تازگیا وقتی کسی اذیتم میکنه یا ناراحتم میکنن و یا بهم توهین میکنن به شدت حرص میخورم و بعدش بدنم مور مور یا سوزن سوزن میشه و فوق العاده عصبی میشومو عصبانیتم رو نشون نمیدم.ایا ممکنه که ام اس داشته باشم؟
Iran (Islamic Republic of)
دنیا
۰۲:۵۹ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
من همه علائمو دارم نمیدونم چیکار کنم خیلی ناراحتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۷ ۱۲ دی ۱۳۹۸
من ۲۲سالمه دست و پاهام بی حس میشن و انگار کمی هم درد میکنه گز گز میکنه وقتی بی حس میشن خیلی یخ میکنن دست و پام بعد یکی دو ساعت دوباره خوبه میشه منم ام اس دارم؟؟؟؟؟تو رو خدا ج بدین
Iran (Islamic Republic of)
ملیکا
۱۳:۴۰ ۲۸ تير ۱۳۹۸
سلام من همیشه خوابم میادخسته هستم همیشه کم خونی یاکمبودویتامینیم توبدنم ندارم حتی تازگیاحال راه رفتنم ندارم چندباریم شده گرفتگی عصلاتودارم
Iran (Islamic Republic of)
یه بنده خدا
۰۴:۲۲ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
من دختر عمه ام میگه دو. سه روزه یه طرف زبون و لبش بی حسه و سوزن سوزنه به نظرتون ام اس داره خواهشا بگید به جوابتون نیاز دارم س نشم 18
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۰:۳۲ ۱۵ خرداد ۱۳۹۸
سلام من الان چند روزی هس ک دستاهام وپاهام درد میکنه ومیسوزه الانم دست وپای راستم بی حسه ب نظرتون ام اس دارم تورو خدا کمکم کنین چن روز پیش دکترگفت ازکم خونی ونبود ویتامینه هنوز ازمایش ندادم بنظرتون کدومه؟
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۱:۴۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
سلام من دو هفته هست دست چپ وپام گز گز وبی حس میشه دو سه روز هم هست شبا نمیتونم طرف چپ هم بخوابم بی حس میشه آیا ام اس گرفته ام تو را خدا کمکم کنید دارم دیونه میشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
زودتر به پزشک مراجعه کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
خدا مریضی رو از آدمای خوب دور کنه
Iran (Islamic Republic of)
لیلا
۱۳:۵۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
سلام من دختری۲۱ساله هستم حدود۱ساله ک مغزاستخون پاهام و دستام بخصوص زانوهام ضعف و دردعجیبی داره چون شبا خوابم نمیبردا اذیت بودم یه دکتر عمومی رفتم ازمایش دادم همچی نرمال بود دیگ بیخیالش شدم الان ۳هفتس سر درد دارم اما اونفدر زیاد نیس اذیتم کنه اما انگاردورتادورمغزم پره ابه هیچیا نمیفهمم چشم چپمم دوسه هفتس یه جوریه انگار ک تاره انگار ک عضلاتش ول شده باشه صبحا ازخواب بیدار میشم عضلات دور همین چشمم میگیره و درد میکنه ولی چن دقیقه بعدش ول میکنه ولی چشمم اصلا تمرکز نداره نمیتونم رو اجسامی ک حرکت میکنن تمرکز کنم جدیدا مهره های پشت کمرمم دردمیکنن و دست چپم خیلی درد داره شبام ک میخام بخوابم پاهام بیحسن انگار توهوام گاهی وقتام اخلاقم و روحیم خیلی بد میشه جوری ک دلم میخاد بشینم و بی دلیل گریه کنم یا دلم میخادتنهاباشم جوری ک همه ازدستم کلافه میشن
میخواسم ببینم ایا زمینه این بیماریا دارم ک به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنم یا مشکلی نداره و طبیعیه؟؟؟لطفاجوابما بدین برام خیلی حیاتیه
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۲۳:۰۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۶
خدا همه مریضهارا شفا دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۶
خدا همه بیماران را شفا بده