یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

آخرین جزئیات خسارت سیل اخیر به مزارع سردآبی/قیمت هر کیلو قزل آلا ۲۸ هزار تومان

نبی زاده گفت: با توجه به آنکه اکثر مزارع پرورش ماهیان سردآبی در سه استان چهار محال بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارند، از این رو دچار خسارت شدند.

آخرین جزئیات خسارت سیل اخیر به مزارع سردآبی/قیمت هر کیلو قزل آلا ۲۸ هزار تومانآرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات خسارت سیل اخیر به مزارع پرورش ماهیان سردآبی اظهار کرد: با توجه به آنکه اکثر مزارع پرورش ماهیان سردآبی در سه استان چهار محال بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارند، بنابراین اکثر مزارع دراین استان‌ها که در مسیر رودخانه‌ها قرار دارند، به سبب بالا آمدن آب و طغیانی شدن رودخانه‌ها دچار خسارت شدند.

وی افزود: وقوع سیل اخیر دراستان‌های آبزی پرور در برخی مناطق منجر به از بین رفتن کل مزارع شد و در برخی مناطق به سبب پر شدن سطح استخر‌ها ماهیان به طور کامل از بین رفتند.

نبی زاده ادامه داد: با توجه به آنکه محیط زندگی ماهی در آب است، از این رو به سبب گل آلود بودن آب وبروز مشکلات در سیستم تنفس ماهی، روزانه تلفات ماهی در برخی مزارع به یک تا یک و نیم میلیون تن رسید که با استمرار این روند ظرف ۲۰ تا ۲۵ روز آینده کل تولید از بین می‌رود.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به کاهش تقاضا، امکان فروش ماهی در بازار وجود ندارد که این امر بر زیان تولیدکنندگان دامن زده است.
وی قیمت تمام شده هر کیلو قزل آلا را ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که هم اکنون هر کیلو قزل آلا در بازار با نرخ ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سرد آبی برآورد اولیه خسارت سیل اخیر به ۴ استان اصلی تولید را ۴۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به خسارت قابل توجه تولیدکنندگان از دولت انتظار داریم ضمن اجرای مصوبه امهال وام تولیدکنندگان به سبب از بین رفتن غذای ماهیان کمک‌های بلاعوض براساس اصول و نقشه‌های فنی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

وی با تاکید بر پرداخت هزینه جاری تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت‌های تولیدی گفت: اگر مسئولان دولتی حمایت‌های لازم را از بخش تولید نداشته باشند، بدون تردید در چند ماه آینده شاهد کاهش توزیع و افزایش قیمت در ماهیان پرورشی بویژه قزل آلا خواهیم بود.

این مقام مسئول در بخش دیگر سخنان خود دباره خسارت پرورش دهندگان مزارع خسارت دیده در حاشیه رودخانه‌ها بیان کرد: اگرچه سال ۸۰ بار‌ها به وزارت جهاد کشاورزی و استانداران منطقه اعلام کردیم که مزارع حاشیه رودخانه‌ها در استان‌های چهار محال بختیاری و لرستان باید به نوعی مجوز بگیرند یا از چرخه تولید حذف شوند، اما آن‌ها با این استدلال که این مزارع به امر تولید مشغول هستند و نباید تنشی در امر تولید ایجاد شود، به تذکرات ما توجهی نداشتند. این در حالی است که یکی از دلایل آبگفتگی در این مناطق وجود مزارع غیر مجاز در حاشیه رودخانه به شمار می‌رود.

نبی زاده در ادامه افزود: با وجود آنکه مزارع حاشیه رودخانه‌ها رقمی معادل ۲.۵ میلیارد تومان خسارت دیدند، اما استانداران آن‌ها را از لیست دریافت خسارت کردند و حال جای این سوال مطرح است که چرا با وجود تذکرات مکرر در سال‌های گذشته از فعالیت این واحد‌ها جلوگیری نشد.

وی با بیان اینکه با وقوع سیل اخیر ماهیان وارد رودخانه‌ها شدند، گفت: با وجود آنکه محل زندگی در آب است، از این رو با وقوع سیل اخیر و ورود ماهیان در رودخانه اخطاریه‌های لازم به سازمان دامپزشکی داده شده است تا به نحو ممکن ماهیان از بستر رودخانه‌ها حذف شوند تا زمینه برای شیوع و انتقال بیماری فراهم نشود.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی در پایان قیمت ماهی را تابع عرضه و تقاضا اعلام کرد و افزود: با توجه به کاهش تقاضا در اردیبهشت و ماه رمضان برای خرید ماهی نوسان خاصی در قیمت نخواهیم داشت، اما اگر برنامه ریزی مناسبی برای جبران غرامت پرورش دهندگان صورت نگیرد، بدون تردید قیمت ماهی در ماه‌های آتی افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

سازمان دامپزشکی نسبت به حذف ماهیان مرده از بستر رودخانه اقدام  کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار