اولین همایش ملی منشا حیات دیدگاه‌های علمی و فلسفی برگزار شد

کارشناسان و دانشمندان در اولین همایش ملی در باب منشا حیات دیدیگاه‌های علمی فلسفی معتقد بودند علم و فلسفه در راستای یکدیگر باید باشند تا بتوانند به برخی سوالات درباره ذهن و شعور پاسخ‌ دهند.

اولین همایش ملی منشا حیات دیدگاه‌های علمی و فلسفی برگزار شدبه گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین همایش ملی منشا حیات دیدگاه‌های علمی و فلسفی با حضور استاد رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، مهدی گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی،  ابوالفضل درویزه پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان روز چهارشنبه بیست و دوم خردادماه سال جاری در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم اردکانی با اشاره به ارتباط ماده و روح و بحث‌های فلسفی موجود در آن گفت: همواره ابتدا کمال است بعد تنزل. روح آنقدر تنزل می‌یابد تا به نقص برسد و ماده موجودی است عین نقص. توضیح ماده برای فیلسوفان همیشه امری دشوار بوده است و به تدریج پیچیده‌تر هم می‌شود تا اینکه ماده به حیات می‌رسد حال بحث اینجاست که وقتی به حیات می‌رسد تبدیل به موجودی می‌شود که از سنخ خود است یا خیر؟

وی‌ ادامه داد: همانگونه که اشاره کردم روح تنزل پیدا می‌کند تا ماده می‌شود، اما زمانیکه ماده خروج کند به حیات می‌رسد همه چیز ماده است و ماده هم روحی ذلیل و ناقص است. این مسئله‌ای است که علم زیست‌شناسی باید به آن بپردازد و در کتاب‌ها هم درباره این موضوعات مباحث زیادی را میخوانیم. بحث دیگر در این باره این است که آیا میان انسان و حیوان تفاوتی وجود دارد، امروزه دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که میان نظریه‌های علمی و دین منافات ندارد. در اینکه میان فکر‌و فیزیولوژیک یک تناسب و تعادلی است تردید نیست آدمی دارای سازمانی بیولوژیکی است که با کار‌هایی که انجام می‌دهد تناسب دارد.

اولین همایش ملی منشا حیات دیدگاه‌های علمی و فلسفی برگزار شد

اردکانی با اشاره به نظریه تعریف انسان در قرآن گفت: وقتی از انسان در قرآن سخن می‌آید بیشتر نزدیک به نظریه گسست است در واقع فکر و روح از ماده نیست و با روش‌های علمی هم نمی‌توانیم آن‌را تعریف کنیم. دانشمندان هر چه بیشتر به فلسفه گوش می‌دهند به روشن شدن مسئله نزدیک می‌شوند.

رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به نگرش دانشمندان درباره اخلاق گفت: داروینی‌ها یک مثالی دارند که می‌گویند اخلاق ماهیتی زیست‌شناسی دارد و با زیستن تناسب دارد نمی‌توان این ادعا را رد کرد، اما باید توضیح داد که اخلاق چگونه با ماده عجین می‌شود؟ مسئله قابل مطرح میان دانشمندان در علوم مختلف این است که باید بحث علمی کرد اینکه فقط برای مثال من‌نظر خود را تحمیل کنم و اذعان کنم که فردی یا دانشمند دیگری این موضوع را درک نمی‌کند هیچگاه یک بحث علمی موثر شکل نمی‌گیرد. باید اهل فلسفه سخنان اهل دانش و علم را بشنوند اگر چنین باشد علم پیشرفت خواهد کرد و اینجاست که به دین آسیبی نمی‌رسد راه علم راه بازی است باید باز هم بماند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار