"زبان بدن" فاکتوری بسیار مهم در انتقال پیام است که هرگز از قلم سیاستمداران حرفه‌ای جا نخواهد افتاد که سفر وزیر امورخارجه فرانسه به ایران از این قائده مستثنی نبود.

به گزارش خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران،  "زبان بدن" فاکتوری بسیار مهم در انتقال پیام است که هرگز از قلم سیاستمداران حرفه‌ای جا نخواهد افتاد.

این رفتار غیر کلامی در ارتباطات بین‌الملل و دیپلماتیک بیشترین اهمیت را دارد و معمولا مشاوران  در این مورد به سیاستمداران  تذکرات جدی می دهند. در محافل دیپلماتیک و نیز در دیدار‌های دوجانبه و چندجانبه میان دیپلمات‌ها و سران کشور‌ها، نوع نشستن، سخن گفتن و رفتار کردن هر طرف، حاکی از نوع موضع آنان در برابر هم و نیز فرستادن پیام به طرف مقابل به صورت غیرمستقیم است.
 
برسی زبان بدن برای رسانه‌ها و خبرنگاران جذابیت خاص خود را دارد و این جذابیت زمانی دو چندان خواهد شد که مناسبات دیپلماتیکی از حساسیت بیشتری برخوردار باشند در نتیجه لنزهای دوربین زوم‌تر خواهد شد.

پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‎ای ایران و 1+5 فصل تازه روابط کشورها به سرخط خبری رسانه‌ها تبدیل شد که در این میان باز شدن رفت و آمدهای دیپلماتیک نیز اهمیت بسیار دارد.

هوشیاری تشریفات وزارت خارجه

در سفر "لوران فابیوس" وزیر امورخارجه فرانسه به ایران در کنار اما و اگرهای خود شاهد هجمه‌ای از این پیام‌های دیپلماتیکی بودیم، تیم تشریفات وزارت امورخارجه کشورمان در استقبال از فابیوس با توجه به خیلی از مسائل استقبال گرم بیش از حدی را به جای نیاوردند !

نکته‎‌ای که در محافل به آن اشاره شده است ایستادن وزیر امورخارجه کشورمان در بالای پله‌ها و پایین نرفتن از آن در تالار آینه است در حالی که در استقبال دیگر میهمانان وزارت خارجه بعضا شاهد عکس این امر بوذیم.


:«يّتذئ.مذسلمکنثلت.سثا

دری که برای فابیوس چارطاق باز نبود!

در آداب دیپلماسی هیچ چیز بی مفهوم نیست حتی درهای پشت سر میهمانانی که برای کنفرانس مطبوعاتی به وزارت خارجه می‌آیند!

روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی وزیر امورخارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شاهد باز بودن جفت درها بودیم که قطعا حاوی پیام و مطلبی بود و شاید بتوان به روابط دو طرفه و باز دو طرف اشاره کرد همچنین گفتمان و روند نشست نیز مهر تاییدی بود از این موضوع.

:«يّتذئ.مذسلمکنثلت.سثا

این درحالی است که در نشست مطبوعاتی امروز وزرای خارجه ایران و فرانسه شاهد باز بودن تنها یک در هستیم و از این موضوع نیز کارشناسان برداشت‌های متفاوتی دارند از جمله اینکه راه‌های ارتباط ایران و فرانسه چندان هموار نیست و چارچوب‌های بسته همچنان وجود دارد.

:«يّتذئ.مذسلمکنثلت.سثا

زبان بدن ظریف باز هم حاضر جوابی خود را به رخ کشید

شاید کمتر کسی در اصحاب رسانه باشد که حرکت گستاخانه دیوید کامرون در دیدار با رئیس جمهور کشورمان را که بر خلاف عرف دیپلماتیک پاهایش را روی هم انداخته بود را به یاد نداشته باشد، این حرکت  نشانه ای است از بی احترامی و نگاه از بالا که دکتر ظریف با هوشمندی پاسخ مقابل را با حرکت مشابه می دهد و چون از نظر مقام، وزیر خارجه پایین تر است این پاسخ درخور توجهی  است.

:«يّتذئ.مذسلمکنثلت.سثا

در دیدار وزیر امورخارجه فرانسه با دکتر روحانی نیز شاهد تکرار شدن چنین موضوعی بودیم که سکاندار دستگاه دیپلماسی کشورمان با دیدن این حرکت از سوی فابیوس فورا پای خود را روی پا می‌اندازد تا بار دیگر حاضر جوابی خود را در دیپلماسی زبان بدن به رخ کشد که این موضوع نیز واکنش درخور توجهی است.

:«يّتذئ.مذسلمکنثلت.سثا

برخی نیز می‌گویند در میان این پیام‌ها رد و بدل شده بسیار دقت شده بود تا فرش قرمزی جلو پای فابیوس انداخته نشود و هنگامی که عکس‌ها را واکاوی کردیم صحت این امر تا حدودیی مشخص شد.

گزارش از هدیه آقاپور

انتهای پیام/
برچسب ها: lظریف ، فابیوس ، موگرینی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱۲
در انتظار بررسی: ۲۳
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۹ مرداد ۱۳۹۴
مرسي كه هستي دكتر جون
Iran (Islamic Republic of)
یوسف
۲۲:۲۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
این عوضی رو نباید راه میدادن به خاطر ضعف دستگاه دیپلماسی متاسفیم
Iran (Islamic Republic of)
BEST OF THE BEST
۱۸:۰۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
زنده باد ايران و ايراني
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
آفرين به ظريف
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۴:۳۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
آخیش حداقل یکم دلم خنک شد دمت گرم حالشو گرفتی
Iran (Islamic Republic of)
dj pashmak
۱۴:۱۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
بهترین وزیر امور خارجه در کل تاریخ ایران مستر ظریفه
Netherlands
saeed
۱۴:۱۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
آقای ظریف یک دیپلمات حرفه ای است. درود بر تو آقای ظریف
Germany
یه ایرانی
۱۳:۵۷ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
با اون نگاهی که به دیوید کامرون انداخت خیلی حال کردم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
ای کاش وقتی جان کری ملعون به آقای ظریف گفت که ارسال کشتی کمکهای انسان دوستانه به یمن را تحمل نمیکند میگفت تو چکاره عالمی ؟ نه اینکه بعد چند ساعت تماس بگیرد و بگه آقای کری خاطر جمع باشید کشتی به ایران بر میگردد.شیعه را به رضایت است استکبار نفروشید آقای ظریف.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
متن رو رها کردید و به حاشیه چسبیدید
بزرگترین ذلتها و تحقیرها به ما تحمیل شده
بسیجیان خمینی به خاطر فابیوس در فرودگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفتن و هزاران مورد دیگه
حالا ما چسبیدیم به این جزییات
Iran (Islamic Republic of)
mohammad
۱۳:۳۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
این اقازاده اصلا نباید مسیرش به ایران میخورد
جواب این اقایون رو باید طوره دیگه ای داد
باگذاشتن یک بازار هشتاد ملیونی در اختیار این ها خوب معلومه بوی پول باعث شده که مسیرش به ایران بخوره
United States of America
امید
۱۲:۳۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
جناب ظریف میخوامت خداااااااااااااااایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
نبینش ظریفه یه دنیارو حریفه
Iran (Islamic Republic of)
امیر ارسلان نامداری
۱۰:۲۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
دو دستی گرفتن روحانی از فابیوس طوری که میخاست در نره از هزار تا فرش قرمز آبی تر بود

چی گفتم
Iran (Islamic Republic of)
داود
۰۹:۵۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
در دیدار کامرون با آقای روحانی، آقای ظریف دست به سینه هستند که در زبان بدن نشان از ضعف در برابر طرف مقابل می باشد
ولی با همه حرفها ظریف دوست داشتنی. خدا عمر با عزت به ایشان بده چون باعث افتخار ایران
آخرین اخبار