با وجود منبع غنی از ویتامین ها در ذرت اما متخصصان درباره برخی مصارف آن هشدار می دهند.

پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با  خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،گفت: ذرت در کنار نان، برنج و سیب زمینی یکی از خانواده نان و غلات و منابع کربوهیدرات محسوب می شود. این ماده سرشار از ویتامین های خانواده B است.

وی با بیان اینکه از لحاظ انرژی؛ 30 گرم نان، پنج قاشق برنج، حداکثر شش قاشق ماکارونی و نصف لیوان ذرت پخته تقریبا معادل یکدیگر هستند، ادامه داد: اگر فردی تمایل به مصرف ذرت یا بلال دارد، باید از سهم نان و غلات مصرفی در وعده‌های روزانه خود، کم کند؛ بعنوان مثال باید به جای پنج قاشق برنج، یک لیوان ذرت مکزیکی خورده شود.

این متخصص تغذیه درباره ذرت‌های کباب شده یا همان بلال اظهار داشت: هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمت های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می کند. خوردن دانه های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان ر بلال‌ها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌های کبد و معده می کند.

وی عنوان کرد: بنابراین مصرف بلال به صورت آب پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که همچنین باعث می شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).

فرحبخش با اشاره به اینکه همچنین شکل کبابی ذرت به دلیل خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی شود،  یادآور شد: ایرانیان نمک خور هستند ومصرف سرانه ایرانیان بیش از دوبرابر مصرف توصیه ای سازمان بهداشت جهانی است، توصیه می کنیم در آب نمک خوابانده نشود تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نشود .

گفتنی است؛ اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی‌های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است. البته اگر این غذا با کمترین میزان نمک تهیه و به جای کره و روغن جامد درصد اندکی به آن روغن مایع اضافه شود می‌تواند یکی از تنقلات خوب به حساب آید.

انتهای پیام/  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۲
در انتظار بررسی: ۰
Austria
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
ما که میخوریم هر چی پیش آید خوش اید ?
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
شیر بلال شیرینه یا مکزیکی من از شیرینش بدم می یاد
Iran (Islamic Republic of)
محمد نجیمی
۱۶:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
بنظر من ایشون چیزی سرش نمیشه.من نزدیک چهل سالمه ....قبلا ک مزرعه بلال داشتیم تابستان و پاییز بلال میخوردیم.الانم سی ساله از بازار تهیه میکنیم و هر دفعه من حدود چهارتا بلال مکزیکی یا ده تا شیر بلال میخورم.ن دل درد میگرم ن مریض شدم.اینا میگن ما نخوریم ک خودشون بخورن
Iran (Islamic Republic of)
آدینه بجنورد
۰۳:۰۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
دلمان به بلال خوش بود آنهم آقای کارشناس گفتند سرطانزاست
خدا به داد ما برسد هرچی مردم می خورند سرطان زاست ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
ما که عمرمان را از بلال کبابی خوردیم فعلا که سرطان نگرفتیم اگر هم که سرطان گرفتیم دیدار به قیامت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
بپزینش طعمش عالی میشه .خطرم نداره .
Iran (Islamic Republic of)
محیا
۰۱:۳۳ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
نمیشه که اصلا نخوریم ولی بهتره کم بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۳ تير ۱۳۹۹
سلام یا لیموی تازه مزه اش عالیه امتحان کنید
Iran (Islamic Republic of)
النا
۱۵:۴۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
من 5ساله دارم بلال میخورم هیچی نشد خدارو شکر
Iran (Islamic Republic of)
ایمان تباشیری اصفهانی
۱۶:۵۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۳ دی ۱۳۹۸
این گرفتاری های ک اینروزا ماداریم. هر کدامشان یک سرطان است بنابراین بلال کبابی رو عشق است...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
من ابپز می خورم
هیچ دردسر و بیما ری هم نداره
و خیلی خوش‌مزه است
Iran (Islamic Republic of)
نوروز
۱۲:۲۱ ۰۱ آبان ۱۳۹۸
ما مزرعه بلال داریم روزی صدتاهم بلال کبابی میخورم بخوریم الآنم بخدا رو آتیشه
Iran (Islamic Republic of)
مومنی
۰۰:۱۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۸
خوردنی ؛مردنی نیس هر چی بلال دوست دارید بخورید . میتونید کبابی کنید بعد دونه کنید +سس مایونز سفید +فلفل سیاه +نمک بزنید و بخورید ولذت ببرید
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش
۱۲:۵۹ ۲۰ مهر ۱۳۹۸
تمام عمر قدیمیا روی آتش ذغال غذا خوردن هیچ نشدن
۱۲۳۴
آخرین اخبار