نیویورک تایمز: چرا داعش در بنگلادش به دنبال ترورهای هدفمند است؟

نیویورک تایمز در مطلبی به بیان رویکرد تروریستی متفاوت داعش در بنگلادش و کشورهای مسلمان پرداخت.

نیویورک تایمز: چرا داعش در بنگلادش به دنبال ترورهای هدفمند است؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به حمله تروریستی اخیر داعش در بنگلادش نوشت: داعش برای اولین بار در سپتامبر گذشته یک تبعه ایتالیایی 50 ساله را در شهر داکا - پایتخت بنگلادش - به قتل رساند و تروریست‌های دستگیرشده در جریان بازجویی اقرار کردند که به آنها دستور داده شده بود تنها "یک خارجی سفیدپوست" را با چاقو به قتل برسانند.

به دنبال این قتل، در ماه اکتبر نیز یک تبعه ژاپنی در بنگلادش به قتل رسید و در ماه نوامبر هم چند ضارب مسلح سوار بر یک موتورسیکلت یک کشیش کاتولیک را در شمال بنگلادش به گلوله بستند. 

برای گروه تروریستی داعش که همواره به عناصر خود در اروپا توصیه می‌کند "هر کسی را در هر کجا که می‌توانند" بکشند، تاکتیک‌های بکارگرفته شده در بنگلادش تا حدودی "کنترل‌شده‌تر" به نظر می‌رسند.

طی 9 ماه گذشته، این گروه تروریستی مسئولیت 19 حمله را در این کشور آسیایی برعهده گرفته است که تقریبا در تمامی آنها، تروریستها اقلیت‌های مذهبی مانند هندو، شیعه و مسیحی یا اتباع خارجی را هدف قرار داده‌اند. 

حدود 4 سال است که داعش سیاست کشتار گسترده را در سوریه و عراق دنبال می‌کند و در حملات خود به کشورهای غربی مانند فرانسه و بلژیک نیز تاکنون هیچ تبعیضی میان قربانیان خود قائل نشده است. اما بررسی دقیق‌تر فعالیت‌های تروریستی این گروه در بنگلادش نشان می‌دهد که سیاست این گروه در این کشور، "ترور هدفمند" است. 

به گفته کارشناسان امنیتی، دلیل اینکه سیاست داعش در بنگلادش متفاوت از سیاست کلی آن است، این است که  این گروه برای جلب حمایت خارجی بیشتر از خود و از دست ندادن حامیانش نیازمند آن است که در برنامه‌ریزی برای انجام حملات تروریستی در کشورهای مسلمان ملاحظات متفاوتی را در مقایسه با حملات تروریستی در کشورهای غیرمسلمان درنظر بگیرد.

بنابراین، گروهی که از انجام ترورهای کور در کشورهای غربی استقبال می‌کند، هنگام طرح‌ریزی حملات در کشورهای مسلمانی مانند ترکیه و بنگلادش باید اطمینان حاصل کند که در این حملات آسیبی متوجه مسلمانان سنی نشود یا دستکم در ظاهر نشان دهد که قصد کشتن مسلمانان سنی را نداشته است. 

به اعتقاد این تحلیلگران، یکی از دلایل احتمالی سکوت داعش در برابر حملات تروریستی اخیر در فرودگاه استانبول نیز همین مسئله است. چراکه داعش و القاعده همواره در موضوع کشتن مسلمانان سنی با یکدیگر اختلاف‌نظر داشته‌اند و یکی از مقامات القاعده نیز بلافاصله پس از حملات تروریستی استانبول در صفحه منتسب به خود در شبکه اجتماعی توییتر با مقدس خواندن خون مسلمانان سنی، کشته شدن آنها در این حادثه را به شدت محکوم کرد. 

به گفته این کارشناسان، شاید به همین دلیل است که داعش که همواره به سرعت مسئولیت حملات تروریستی خود را در نقاط مختلف جهان برعهده می‌گرفت، در برابر حملات تروریستی استانبول به نحو بی‌سابقه‌ای سکوت اختیار کرد.

البته القاعده نیز به رغم ادعای خود و هشدارهایی که در ظاهر پیش از عملیات‌های تروریستی به مسلمانان می‌دهد، تاکنون باعث کشته شدن شمار زیادی از مسلمانان در گوشه و کنار جهان شده است؛ اما در هر حال، رویکرد متفاوت این گروه نسبت به داعش همچنان بین این دو گروه محل مناقشه است و ظاهراً داعش نیز طی ماههای اخیر به این نتیجه رسیده است که برای جلوگیری از تضعیف پایگاه اجتماعی خود در میان شهروندان کشورهای مسلمان باید با تعدیل رویکرد غالب خود، حملات تروریستی در این کشورها را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که مسلمانان، هدف اصلی این حملات قرار نگیرند.


انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار