ييلديريم: مردم ديگر اقبال چندانی به پيوستن به اتحاديه اروپا ندارند

نخست وزیر ترکیه گفت مردم این کشور ديگر اقبال چندانی به پيوستن به اتحاديه اروپا ندارند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بی بی سی ، بینعالی ییلدیریم در برنامه ی هارد تاک این شبکه ی تلویزیونی ضمن تاکید بر این که با هیچ یک از ادعاهای مطرح شده ضد نظام حاکم بر ترکیه موافق نیست افزود آیا در نظام دیکتاتوری مردم پای صندوق های رای می روند.
 
ییلدیریم گفت: پنجاه میلیون واجد شرایط در ترکیه رای دادند و همه آنان پای صندوق های رای حضور پیدا کردند و از بین گزینه ها انتخاب کردند. بین 23 تا 24 میلیون پاسخ منفی دادند و بیش از 25 میلیون نفر هم رای مثبت به همه پرسی دادند.
 
اختلاف 1.4 میلیون نفری وجود دارد. اگر دیکتاتوری حاکم بود ما بر اساس این تناسب تصمیم گیری می کردیم و می گفتیم 80 تا 90 درصد مردم چنین یا چنان گفتند و آزادانه اقدام کردند اما با این وجود در منطقه ی اُسکودار که رئیس جمهور در آْن زندگی می کند تعداد افرادی که رای آنان نه بود از افرادی که آری گفتند پیشی گرفت و یا در شهر ازمیر که حوزه ی انتخابیه من است رای منفی بسیار بالاتر بود.
 
در آنکارا و استانبول هم به همین ترتیب. در بیشتر شهرهای بزرگ همین اتفاق افتاد. رقابت بسیار جدی بود و در پایان 51.4 درصد رای آری دادند و رای 48.6 درصد هم منفی بود. نخست وزیر ترکیه در پاسخ به این پرسش که با تغییر قانون اساسی اختیارات ریاست جمهوری به شدت افزایش پیدا می کند نیز گفت: در درجه ی نخست، رئیس جمهور در نظام کنونی هم مختار است اما یک تفاوت وجود دارد.
 
رئیس جمهور اختیار عمل را در دست داشت اما در قبال این اختیار عمل به هیچ نهادی پاسخگو نبود. با تغییر قانون اساسی ، ما اختیار عمل رئیس جمهور را به رسمیت می شناسیم اما در عوض وی باید پاسخگوی عملکرد خویش باشد ، این یعنی چه؟ بر اساس حکمی که وجود دارد اگر رئیس جمهور در مخالفت با قانون اساسی یا قانون گام بردارد او را مواخذه و تنبیه می کنیم.
 
در قانون اساسی کنونی چنین بندی وجود نداشت لذا اکنون داریم از قانون اساسی که اختیار عمل در آن وجود داشته اما هیچ مسئولیتی را متوجه رئیس جمهور نمی کند به سمت قانونی پیش می رویم که اختیار عمل در آن هست اما رئیس جمهور باید پاسخگو باشد.
 
این گامی مهم به سوی دموکراسی است. لذا ادعاهای مطرح شده منصفانه نیست و ما نمی توانیم چنین ادعاهایی را بپذیریم. این که گفته می شود قدرت در دست یک نفر متمرکز خواهد شد درست نیست.
 
بینعالی ییلدیریم در پاسخ به این پرسش که گروه اصلی مخالف دولت در پارلمان گفته نتیجه ی همه پرسی را نمی پذیرد لذا با این مشکل چگونه می خواهید کنار بیایید گفت: هنگامی که اکثریت مردم چیزی را می پذیرند مخالفت حزب مخالف چه ارزشی دارد؟ هیچ کس حق ندارد تصمیمی را که مردم گرفته اند در دادگاه به چالش بکشد. نه دادگاه حقوق بشر اروپا ، نا دادگاه قانون اساسی و یا هیچ نهاد دیگری نمی تواند تصمیم مردم را تغییر بدهد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار