
بیژن خطیبی عضو هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفتگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوانبا بیان اینکه قانون سازمان نظام مهندسی مربوط به ۲۰ سال پیش بوده است اظهار کرد: طی ۲۰ سال گذشته، نقاط ضعف وقوت این قانون مشخص شده و کمیسیون عمران درحال بررسی و رفع نقاط ضعف این قانون است.
وی در ادامه افزود: آیین نامه کنترل ساختمان باید طبق قانون نظام مهندسی ارائه شود بنابراین وزارت راه وشهرسازی تا عرضه آیین نامه دست نگه دارد.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تصریح کرد: مسوولان بخش وزرات راه وشهرسازی باید با توجه به قانون جدید نظام مهندسی، آیین نامه را تدوین کنند تا مشکلی در حوزه ساخت وساز ایجاد نشود.
خطیبی در پایان افزود: هم اکنون، آیین نامه کنترل ساختمان در کمیته زیربنایی هیات دولت در حال بررسی است و امیدواریم تا تدوین جدید قانون نظام مهندسی این آیین نامه تصویب نشود تا دوباره کاری صورت نگیرد.
انتهای پیام/
▪به استناد قانون مهمترین وظیفه سازمان نظام مهندسی ساختمان، نظارت بر حسن انجام خدمات مهندسی است. از این رو جمع کردن بساط امضاء فروشی، کرایه و یا فروش پروانه از اهداف اصلی سازمان می باشد که سالهاست مغفول مانده است، در این راستا:
۱- کلیه مهندسان امتیازآور در اشخاص حقوقی باید دارای بیمه اشتغال در همان مشاور باشند تا صوری کاری حذف شود.
۲- ظرفیت مشاوران نباید وابسته به مهندسان پشت پروانه باشد تا مسابقه خرید پروانه بین اشخاص حقوقی حذف گردد.
۳- در آینده اولویت با مهندسانی است که تنها از راه ارائه خدمات مهندسی روزگار میگذرانند و کلیه مهندسان شاغل در استانهای دیگر و ادارات و ارگانها و یا احتمالا در خارج از کشور در اولویتهای بعدی خواهند بود.
۴- افزایش حق الزحمه با استفاده از ظرفیتهای کمیته چهار نفره مبتنی بر کاهش ظرفیت مهندسان و متعادل کردن عرضه و تقاضا.