دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان سومین همایش ملی شتابگرهای ذرات و کاربردهای آن

سومین همایش ملی شتابگرهای ذرات و کاربردهای آن، صبح امروز درتالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دبیر سومین همایش ملی شتابگرهای ذرات و کاربردهای آن در مراسم آغاز به کار این همایش، با اشاره به فعالیت گروه‌های مختلف در زمینه شتابگرها، بر گسترش این فعالیت ها تأکید کرد و افزود: آشنایی بیشتر پژوهشگران این عرصه با مسائل شتابگرهای ذرات وسرعت‌بخشیدن به فعالیت‌ها در این زمینه ، تنظیم جهت‌گیری‌های پژوهشی برای نیازهای این حوزه و آشنایی گروه‌های مختلف با ظرفیت دانشگاه از اهداف برگزاری سومین همایش ملی شتابگرهای ذرات و کاربردهای آن است.

دکتر ظفرالله کلانتری ابراز امیدواری کرد: با همکاری بیشتر میان گروه‌های تحقیقاتی، این فعالیت‌ها در بدنه علمی کشور نفوذ کند و با پیدا کردن جایگاه خود در دانشگاه‌ها، شتاب بیشتری بگیرد.

معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که نخستین بار این همایش با همکاری انجمن فیزیک ایران با دیدگاه عمومیت بخشیدن وگسترش این حوزه در بدنه علمی کشور برگزار می‌شود، تصریح کرد: سومین همایش ملی شتابگرهای ذرات و کاربردهای آن در سه محور اصلی "فیزیک‌ شتابگرها"، "طراحی و ساخت انواع شتابگرها و تجهیزات مرتبط" و "کاربرد شتابگرها در علوم، پزشکی و صنعت" برگزار می شود.

وی تعداد مقالات ارسال شده به این همایش را 119 مقاله عنوان کرد و گفت: از 86 مقاله پذیرفته شده، 72 مقاله به صورت پوستر و 14 مقاله نیز به صورت شفاهی ارایه خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نیزدر این مراسم، با اشاره به فعالیت 9 دانشکده فنی مهندسی، سه دانشکده علوم پایه، دو دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و هشت پژوهشکده دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه‌های کاربردی، گفت: همواره سعی این دانشگاه بر این بوده است که در حوزه های پژوهشی، دستاوردهای مکتوب، نوآوری، توسعه فناوری و همچنین در ارتباط با جامعه و صنعت، رسالت‌های یک دانشگاه فراملی را انجام دهد.

دکتر سید مهدی ابطحی، کیفیت بخشی به دستاوردها را هدف اصلی دانشگاه صنعتی اصفهان عنوان کرد و افزود: جایگاه نخست تولید مقالات یک درصد برتر در میان دانشگاه های صنعتی کشور و رتبه دوم در میان تمامی دانشگاه های ایران و انتشار کمترین تعداد مقاله در نشریات کم اعتبار، نشان دهنده عزم اعضای هیأت علمی این دانشگاه در انجام پژوهش های کیفی است.

وی با بیان این که دانشگاه صنعتی اصفهان درکنار شاخص‌های کمی، شاخص‌های تعیین کیفی در علم‌سنجی را پیش‌بینی کرده است، افزود: این شاخص‌ها به چاپ مقالات اعضای هیأت علمی در نشریات معتبر دنیا کمک خواهد نمود.

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با اعلام این که دانشکده فیزیک این دانشگاه در زمینه دستاوردهای مکتوب، دانشکده برتر محسوب می شود، تصریح کرد: نرخ ارجاع به مقالات دانشکده فیزیک سرآمد بوده و استنادِ غیرخودی بر مقاله، 6/18 است که عدد بالایی به شمار می رود.

ابطحی، با تأکید بر ساختار ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان در مسیر توسعه فناوری، شکل گیری مدیریت فناوری و تجاری‌سازی فناوری در دانشگاه را موجب احصای 150 فناوری قابل تجاری شدن در طول 40 سال فعالیت این دانشگاه دانست و افزود: دستاوردهای اخیری که شاهد تجاری شدن آن ها هستیم نشان دهنده پیشرفت این ظرفیت‌ها در دانشگاه است.

وی  با بیان این که موضوع این همایش با جنبه‌های مختلف پژوهش همچون حرکت در مرزهای دانش و توجه به تقاضا در گستره وسیعی از پزشکی، فنی مهندسی وکشاورزی جاذبه ای‌ خاص ایجاد می کند، ابراز امیدواری کرد: این همایش به هم‌گرایی مجموعه‌های پژوهشی و دانشگاه‌ها کمک  کند و موجب رشد تراز علمی کشور در این زمینه شود.

گفتنی است: سومین همایش ملی شتابگرهای ذرات وکاربردهای آن، از صبح امروز و با حضور استادان، دانشجویان، پژوهشگران این عرصه و شرکت‌های دانش بنیان در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.