امینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

کاهش 25 درصدی اختلاف طبقاتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

کارشناس اقتصادی گفت:با توجه به شاخص های جینی اختلاف طبقاتی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حدود 25 درصد کاهش یافته است.

کاهش 25 درصدی اختلاف طبقاتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامیبابک امینی کارشناس امور اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:   رسانه‌های دشمن به طور دائم نسبت به دستاوردهای اقتصادی کشور سیاه نمایی می‌کنند و اندک ضعف‌های موجود در جامعه را به نمایش می‌گذارند، در حالی که کشور در چهل سال اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

امینی ادامه داد: البته هنوز به شرایط ایده‌آل و دستیابی کامل به آرمان‌های انقلاب نرسیده‌ایم و باید برای تحقق اهداف و رفع کاستی‌ها تلاش بیشتری کنیم، اما با این حال پیشرفت‌های حاضر و حاصل جمهوری اسلامی موجب رفاه بیشتر مردم شده است.

وی تأکید کرد:  با توجه به شاخص‌های جینی اختلاف طبقاتی کشور بعد از انقلاب اسلامی حدود  25 درصد کاهش یافته و این اختلاف به 0.36 درصد رسیده است.

کارشناس امور اقتصادی افزود: هر چند که مردم نیاز بیشتری به رفاه پیدا کرده‌اند، اما کاهش اختلاف طبقاتی اقشار و همچنین افزایش گستردگی امکانات حاکی از بهبود سطح رفاه زندگی مردمان کشور است.

امینی بیان کرد: در سال‌های ابتدایی انقلاب حدود 50 درصد از شهروندان سطح تحصیلات قانع کننده‌ایی را داشتند، اما اکنون این میزان به 90 درصد رسیده است و این افزایش چشمگیر رشد 40 درصدی را با پیروزی انقلاب اسلامی تجربه کرده‌ایم.

وی با اشاره به یکی از فاکتورهای مهم رفاه زندگی شهروندان، بیان کرد: سطح دسترسی خانوارها به امکانات زندگی از جمله گاز شهری حدود افزایش سه برابری داشته و در 25 سال اخیر گاز رسانی، لوله کشی آب و ... در تمام شهرستان‌های  کوچک و نقاط دور افتاده به طور کامل انجام شده است.

کارشناس امور اقتصادی، افزود: وجود خطوط لوله ای آب تصفیه شده، برق بدون نوسان، گاز رسانی به موقع و .. از الزامات زندگی آسوده هستند که اکنون 95 درصد مردم کشور به این خدمات شهری مجهز شده اند، در حالی که پیش از انقلاب توسعه منطقه ای شکل نگرفته بود و تنها شهر‌های بزرگ و مهمی همچون تهران، اصفهان و ... از این حق طبیعی بهره مند می‌شدند.

امینی تصریح کرد: زمانی که فرد فاکتورهای ضروری رفاه زندگی را دارا باشد، به دنبال فراهم آوری فعالیت‌های مفرح و امکانات رفاهی ثانویه می‌رود، ازاین‌رو آمارها نشان می‌دهد که پس از انقلاب اسلامی سفرهای خارج از کشور شهروندان حدود 70 درصد رشد پیدا کرده است و قشر گسترده تری از این نوع تفریح پر هزینه بهره‌مند می شوند.

وی ادامه داد: ایران زیرساخت‌های مناسب و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که می تواند در ایجاد اشتغال اثر مثبتی بگذارد. این در حالی است که پیش از انقلاب اسلامی توانای زیادی در جذب توریست خارجی نداشتیم، اما با پیروزی جمهوری اسلامی این اهم با رشد 80 درصدی رو به رو شد.

این کارشناس امور اقتصادی با اشاره به دستاوردهای عمرانی، اذعان کرد: در 10 سال اخیر سرانه اتاق‌ها در منازل افزایش یافته و هر مسکن به وجود سه اتاق خواب نزدیک شده است. طبق علوم عمرانی زمانی تعداد خواب های یک مسکن افزایش پیدا می کند که متراژ و زیربنای ساختمان از حد و سرانه معمول بیشتر شود.

امینی اضافه کرد: افزون بر پیشرفت‌های معماری و همچنین رفاه عمرانی خانوارها، سرانه متراژ ساختمان‌های کشور حدود 25 مترمکعب است که در مقایسه با سایر کشور ها، رقم بیشتری را به خود اختصاص داده است.

وی بیان کرد: افزایش 50 درصدی مالکان خودرو در 50 سال اخیر هم یکی از پیشرفت‌های رفاهی زندگی شهروندان به حساب می‌آید. کشور توانایی تولید خودرو دارد  و از این تولید ها استقبال فراوانی شده است، در حالی که در گذشته تنها مصرف گرا و بازار هدف کشور های خارجی بودیم.

این کارشناس امور اقتصادی،  بیان کرد: با احتساب تورم و نوسان‌های اقتصادی، سرانه درآمد شهروندان، 40 درصد در چهل سال اخیر افزایش پیدا کرده است که افزایش قدرت خرید و حق انتخاب در رفاه های زندگی را برای آنها فراهم کرده است.

امینی تصریح کرد: در تمام حوزه‌های اقتصادی رشد چشمگیر بسیاری داشته ایم، اما متاسفانه رسانه‌های غربی و دشمنان قصد سیاه نمایی و عجز مردمان کشور را دارند، در حالی که آمارهای منطقی افزایش کیفیت زندگی را بیان می‌کند.

وی مطرح کرد: تمام پیشرفت ها و دستاوردهای یادشده در حالی است که کشور با چالش‌ها و تحریم‌های ناجوانمردانه بسیاری روبه‌رو بوده است و با وجود فشار دشمنان کمر در برابر اقتدار جامعه خم نکردیم.

این کارشناس امور اقتصادی اضافه کرد: علت آستانه بسیار بالا و تحمل فشارهای دشمن در زیرساخت ‌های اصولی است، کشور با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود و تغییرات نهادی توانسته راه‌های جایگزینی برای حل تحریم‌ها به دست بیاورد.

امینی اذعان کرد: البته در کنار این پیشرفت های بسیار، نمی توان ضعف های موجود را انکار کرد؛ کشور اکنون نمی تواند به علت وجود برخی از تحریم های ظالمانه به بخشی از منابع و درآمدهای خود دسترسی پیدا کند.

وی ادامه داد: ایران در دهه های اخیر صاحب تجارت و بازرگانی گسترده ای شده است، اما به دلیل وجود برخی از چالش ها در روادید بانکی و مالی دچار مشکلاتی است. با توجه به مجاهدت و تلاش های بسیار امید می رود این مشکلات در آینده نه چندان دور حل و رفع شود.

این کارشناس امور اقتصادی با اشاره به رهنمودهای رهبری، بیان کرد: رهبری هر ساله با بیان شعارهای انقلابی جهت دهی‌هایی به مسئولان می‌دهند که در چند سال اخیر این شعارها مضمون اقتصادی داشته است، چرا که دشمن از این مسیر قصد ضربه زنی به کشور را دارد.

امینی مطرح کرد: اقتصاد مقاومتی یکی از مضامینی است که از دل شعارهای سالیانه مقام معظم رهبری بیرون آمده است و با این شعار رویکرد جدیدی برای ایجاد تحول ساختار نهاد و بخش های مختلف جامعه به وجود آمد. با پیشگیری هدف اقتصاد مقاومتی که یکی از مهمترین نیاز‌های اقتصادی کشور به حساب می آید، کارگروه ها و ستاد های بسیاری برای تصمیم گیری صحیح مسئولان به وجود آمده است.

کارشناس امور اقتصادی گفت: هرچند رهبر معظم کشور هر ساله تحقق اهداف شعارها را مورد بررسی و پیگیری قرار می دهد، اما نیاز به وجود نهادی مدون تر برای پیگیری جزئی عملکرد نهاد های مختلف احساس می شود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
زنده باد ایران اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۲۷ بهمن ۱۳۹۶
قیمت مسکن رو کاهش دهید
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۸:۱۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۶
زنده باد ایران
آخرین اخبار