کمالوندی در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

آغاز غنی سازی در فردو و نصب ماشین‌های جدید در نطنز پس از خروج از برجام/به زودی وارد مرحله ساخت رآکتور اراک می‌شویم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی آخرین برنامه‌های سازمان متبوعش در صورت خروج از برجام را تشریح کرد.

به گزارش  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) (14 خرداد) به سازمان انرژی اتمی دستوراتی را دادند و مسئولان این سازمان را موظف کردند به سرعت آمادگی های لازم را برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو (البته فعلاً در چارچوب برجام) فراهم آورند، از این رو با توجه به اهمیت موضوع هسته ای کشورمان و آینده برجام و همچنین برنامه های سازمان انرژی اتمی به گفتگو با بهروز کمالوندی‌ سخنگوی این سازمان پرداختیم.

در بخشی از این گفتگو کمالوندی به موضوع آغاز غنی سازی در فردو پس از برجام و ورود به مرحله ساخت رآکتور اراک در آینده نزدیک اشاره و تاکید کرد اگر قرار باشد از برجام‌ خارج شویم ماشین‌های جدید را در نطنز نصب می‌کنیم و سایت را توسعه می‌دهیم و برنامه‌های بسیار دیگری نیز داریم.

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید: 

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ابتدای مصاحبه درباره برنامه سازمان انرژی اتمی در احیای فردو‌ پس از خروج از برجام‌ اظهار کرد: مقامات ارشد نظام و هیئت‌ نظارت بر برجام‌ درباره‌ احیای فردو‌ خارج از بر‌جام تصمیم می گیرند.

وی در ادامه افزود: اما فعلاً مقام معظم رهبری دستور داده اند، برنامه‌ها در چارچوب‌ برجام انجام شود و زمانیکه‌ ایشان دستور دهند برنامه‌های خارج از برجام‌ برای احیای فردو‌ را اعلام می‌کنیم‌.

**آغاز غنی سازی در فردو پس از خروج از برجام**

کمالوندی‌ در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا فردو‌ پس از بر هم خوردن برجام‌ به وضعیت‌ قبل از توافق هسته‌ای برمی‌گردد گفت: احیای فردو‌ یعنی غنی سازی و در حال حاضر غنی سازی در آنجا انجام نمی‌شود و بعد از خروج از برجام‌ با تصمیم مسئولین‌ ارشد نظام غنی سازی دوباره‌ در فردو‌ آغاز می‌شود.

**به زودی وارد مرحله ساخت رآکتور اراک می شویم**

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره مذاکرات چین و ایران نسبت به ساخت رآکتور‌ اراک‌ گفت: ما چندین قرارداد‌ داشته‌ایم که الان عملیاتی شده و مراحل مختلف طراحی مفهومی، پایه و تفصیلی انجام شده و بعد از آن مرحله ساخت آغاز خواهد شد.

ب

وی با تأکید بر اینکه ما از ابتدا اصرار داشتیم همه مراحل را خودمان انجام دهیم البته می‌توانستیم‌ همه اقدامات برای ساخت رآکتور‌ اراک را به چینی‌ها بسپاریم‌ افزود: خوشبختانه بر اساس زمانبندی‌ تاکنون خوب پیش رفته‌ایم و مرحله تفصیلی‌ از طرف ما به پایان رسیده و به طرف چینی تحویل داده شده است که بعد از تأیید آنها ظرف 2 الی 3 ماه آینده وارد مرحله بعدی یعنی ساخت و تجهیز خواهیم شد.

** خروج از برجام تاثیری در مذاکرات ساخت رآکتور اراک ندارد**

کمالوندی‌ در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بر هم خورد برجام‌ تأثیری در این مذاکرات می‌گذارد گفت: بر اساس قطعنامه‌ شورای امنیت 2235 قراردادهایی‌ که بر اساس بر‌جام تأیید و مراحلش‌ طی شده است بر اساس عرف‌ بین‌المللی تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد از طرفی ما با طرف چینی سر و کار داریم و بعید است آنها تحت تأثیر اقدامات آمریکا قرار بگیرند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی‌ ادامه داد: تاکنون طرف چینی به پایبندی‌ بر تعهداتش‌ تأکید کرده و در این پروژه‌ مصمم‌ است و آخرین موضعی‌ که گرفتند در دیدار با آقای روحانی نسبت به تعهداتشان‌ در برجام از جمله این قراردادها‌ تأکید کرده‌اند و مشکلی در مسیر بازطراحی‌ نیست.

** وضعیت رآکتور اراک پس از خروج از برجام**

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بر هم خورد برجام‌ در وضعیت رآکتور‌ اراک تغییری ایجاد می‌کند؟ اظهار کرد: ما قصد داریم از طریق بازطراحی‌ برنامه‌ها را پیش ببریم‌ تا رآکتور‌ جدیدی داشته باشیم اما این امکان را هم داریم که به پروژه قدیم نیز برگردیم‌ چراکه قبلاً آن را انجام داده‌ایم و نقشه‌های طراحی آن را داریم و در مدت کوتاهی می‌توانیم مخزن‌ را بسازیم.

کمالوندی‌ با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم می‌توانیم به شرایط قبل از برجام برگردیم‌ ادامه داد: اما اکنون به دلیل پیشرفت‌هایی که داشته‌ایم در صدد هستیم تا به صورت بازطراحی‌ فعالیت داشته باشیم‌ البته طبق تصمیمات مسئولان ارشد نظام می‌توانیم پس از بر هم خوردن برجام‌ رآکتور‌ اراک را هم در صورت ضرورت به وضعیت قبل از برجام برگردانیم‌.

** تغییر وضعیت نطنز پس از خروج از برجام**

سخنگوی سازمان انرژی اتمی‌ درباره تغییر‌ وضعیت نطنز‌ پس از بر هم خورد برجام‌ گفت: اکنون در نطنز‌ حدود 6 هزار ماشین کار می‌کند و اگر قرار باشد از برجام‌ خارج شویم ماشین‌های جدید را نصب می‌کنیم و سایت را توسعه می‌دهیم و برنامه‌های بسیار دیگری نیز داریم. ما در سازمان انرژی اتمی خود را برای هر شرایطی آماده‌ کرده‌ایم و فقط منتظر دستور هستیم تا بر اساس آن اقدام کنیم‌.

ب

**تولید ماشین برای کارهای تحقیقاتی **

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برای رسیدن به 190 هزار سو نیاز‌ به سالن مونتاژ سانتریفیوژ‌ داریم‌ تاکنون‌ چه اقداماتی برای تحقق این امر انجام شده است؟ گفت: ما سالهاست‌ روی سالن‌های مونتاژ‌ سانتریفیوژ کار کرده‌ایم اما آنها را بطور کامل تمام نکرده‌ایم زیرا نیازی نداشتیم و قرار بود در سالهای نزدیک به سال هشتم‌ برجام‌ که به آنها نیاز داریم ، آنرا تکمیل کنیم.

کمالوندی‌ افزود: ما نمی‌خواهیم در این سالن‌های مونتاژ سانتریفیوژ‌ فعلا سانتریفیوژی تولید کنیم بلکه آنها را داریم و فقط در نظر داریم آنها را تکمیل و راه اندازی کنیم که البته بخش عمده کار آنها انجام شده است و اگر هم شروع به تولید ماشین کنیم فعلا برای پاسخگوئی به نیازهای تحقیقاتی خواهد بود تا مخالف برجام‌ نباشد اما اگر از برجا‌م خارج شویم اینها می‌توانند با تمام ظرفیت‌ کار تولید سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز کنند.

**منتظر نتایج جلسات کمیسیون مشترک هستیم**

سخنگوی سازمان انرژی‌ اتمی‌ درباره جلسات کمیسیون مشترک‌ گفت: منتظر هستیم دوستان ما در وزارت خارجه‌ نتایج این نشست‌ها را به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هیئت نظارت بر برجام‌ منتقل کنند تا در نهایت هیئت نظارت بر مبنای مقتضیات‌ تصمیم بگیرد و به ما ابلاغ شود.

** استاندارد دوگانه‌ غرب**

وی درباره رفتار دوگانه غرب‌ نسبت به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ما و برنامه هسته‌ای – نظامی رژیم صهیونیستی‌ گفت: غرب استاندارد دوگانه‌ای نسبت به برنامه هسته‌ای ما و اسرائیل‌ قائل است. غربی‌ها به رژیم صهیونیستی‌ خرده نمی‌گیرند و حتی کمکشان‌ نیز کرده‌اند و بدون کمک غرب و آمریکا این رژیم نمی‌توانست به سلاح‌ هسته‌ای برسد.

سخنگوی سازمان انرژی‌ اتمی در ادامه افزود: ما در مناسبت‌های مختلف این موضوع را مطرح کرده‌ایم و گفته‌ایم نمی‌شود نظارتی بر فعالیت های هسته‌ای رژیم صهیونیستی‌ که متاسفانه با اهداف نظامی دنبال می شود وجود نداشته باشد.

ب

** منطقه عاری‌ از سلاح اتمی!**

کمالوندی‌ با بیان اینکه ایران از مدتها قبل مبتکر منطقه غرب آسیای عاری از سلاح اتمی‌ بوده است گفت: این موضوع هر سال در شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی‌ اتمی مطرح می‌شود که اسرائیل‌ مانع تحقق این است که منطقه عاری‌ از سلاح اتمی ایجاد شود البته هیچ وقت آنها انکار نکردند که اسرائیل سلاح اتمی ندارد اما در مقابل نیز به آنها خرده‌ای هم نمی‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه همواره شاهد رفتار دوگانه‌ غرب بوده‌ایم و راه چاره آن این است که در صدد اصلاح نظام بین‌المللی برآیند تصریح کرد: در جاهایی‌ که غربی‌ها نفوذ‌ کرده‌اند باید این نفوذ آنها کاهش یابد‌ تا کشورهایی که می‌خواهند مستقل باشند از حقوق خودشان‌ برخوردار شوند.

**جلوگیری از نفوذ غربی ها در سازمان های بین المللی**

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه تنها زمانیکه جلوی نفوذ آنها در سازمان‌های بین المللی گرفته شود، می‌توان به اینگونه سازمانها اتکا‌ کرد ادامه داد: در موردی مانند تجاوز عربستان به یمن باید سازمان‌های بین‌المللی ورود پیدا می‌کردند و وظیفه‌ خودشان که صلح و امنیت بین‌المللی است را اجرا می‌کردند نه اینکه بر اساس رابطه‌ و منافعشان با موضوعات برخورد کنند.

**برخورد سیاسی آژانس!**

کمالوندی‌ در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه کنفرانس‌ عمومی آژانس قرار است در شهریور ماه با موضوع برنامه هسته‌ای اسرائیل برگزار شود به نظر شما این کنفرانس می‌تواند در جهت محدودیت و نظارت برنامه‌ هسته‌ای – نظامی این رژیم نتایجی در بر داشته باشد؟ گفت: رژیم صهیونیستی‌ تاکنون قبول نکرده که تأسیسات هسته‌ای خود را تحت نظارت قرار دهد و در بحث منطقه عاری از سلاح هسته‌ای برخورد سیاسی داشته و سعی کرده از آن با بهانه‌هایی که مطرح میکند، فرار کند.

سخنگوی سازمان انرژی‌ اتمی تصریح کرد: جنبش عدم تعهد و برخی کشورهای اسلامی خواهان این هستند که این رژیم فعالیت‌های هسته‌ای‌ اش را تحت نظارت آژانس قرار دهد اما نهایتا آژانس با یک برخورد سیاسی از کنار این موضوع می‌گذرد.

کمالوندی افزود: آژانس فقط آقای آمانو‌ نیست بلکه مجموعه‌ای هستند از کشورها و شورای حکام که مانند شورای امنیت که 5 کشور دارای حق وتو‌ در آن نشسته اند در آژانس رفتار می کنند، چرا که بودجه اصلی آژانس به وسیله آنها تأمین می‌شود که موجب می شود سیاست‌های خودشان را به آژانس‌ دیکته ‌کنند از این رو بر اساس تجربیات گذشته بعید است از این نشست‌ مطلب خاصی بیرون بیاید‌ و تا زمانیکه ساختار جهانی تغییرات اساسی نکند اتفاق خاصی نمی‌افتد و تا آن زمان نباید انتظار داشت که سازمان‌ها موضع‌ محکمی که با منافع قدرتها باشد را بگیرند.

گفتگو از سمانه عیوضی

انتهای پیام/

 

برنامه های سازمان انرژی اتمی پس از خروج از برجام

صحبت های کمالوندی درباره برنامه های سازمان انرژی اتمی 

وضعیت رآکتور اراک پس از خروج از برجام

برچسب ها: برجام ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ک
۱۷:۲۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
یعنی الان از برجام خارج شدیم
Iran (Islamic Republic of)
مولا
۱۲:۰۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
همون اول نباید به امریکا اعتماد میکردن....
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۷:۱۸ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
کسی هم نیست به داد مردم برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۸ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
باید چاره ای اندیشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
با ارزوی پیشرفت نظامی روز به روز کشورم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
درود حتی باید بیشتر از قبل در این کار فعالیت کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
باید از راه مذاکرات حل وفصل کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
این همه میسازی بعد دوباره یکی دیگه میاد خراب میکنه.
Iran (Islamic Republic of)
تانی
۲۱:۵۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
باید از این انرژی برای ایجاد برق هسته ای استفاده کرد
Iran (Islamic Republic of)
غ
۲۱:۲۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
به کوری چشم آمریکایی ها شروع می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
از اول هم باید همینکارو میکردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
آفرین بسرعت غنی سازی رو اغاز کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
حالا اومدیم و از برجام خارج شدید
چه مدت زمان طول میکشه غنی سازی رو به طور کامل شروع کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
مردیم از گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
هیچ کس به فکر مردم هست.فقط مجبوریم به افزایش قیمته دلار و سکه و ماشین و خونه نگاه کنیم و تاسف بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
اول به فکر این اقتصاد بیمار ،بیکاری،بی پولی و...باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
اقتصاد مارورا فلج کرده ..جوانان کشوررا بیکارشدند
Iran (Islamic Republic of)
پبدنی
۱۷:۲۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
تعداد نفرات و نیرو های ارتش علمی ایران را افزایش دهید
درود به همه کارکنان انرژی برتر ایرانزمین
خدایا هر کجا هستم سلامت بدارشان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
مردم نابودشدن چرامسولین کاری نمی کنند؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
این گرانیها برای چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
تعداد نیروگاههای اتمی چند ده برابر و غنی سازی ها و پیشرفتها حتما باید گسترش یابد تا همه هزینه ها جبران شود
اروپاییان باید روزی بدانند که همه سنگ اندازیها و جنگهایشان با ایرانیان و تحریک تروریستها بی جواب نخواهد ماند ما کشوری دست و پا بسته و نیستیم
در توسعه همه رشته های دانشگاهی و دانشگاههای مان یقینا به احدی وابستگی نداریم
مرگ بر اسرائیل .السعود .هیچ اعتمادی به کشور اروپا نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
قیمت سکه و ارز هر دقیقه افزایش پیدا میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
چرا ثروتمندان جامعه فکری به حال فقرا نمی کنند
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۶:۱۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
ما که نمی تونیم سکه طلا و دلار بخریم
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۶:۱۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
علی برکت الله.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
فکر آرامش ملت باشیم . فکر چاره باشیم.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
توروخدا یه فکری بحال اونایی که ندار بکنید کارگر بیچاره با روز ی سیهزار کجا میتونن خرج زندگیرو اداره کنه
Iran (Islamic Republic of)
سمیع
۱۴:۲۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
ایران کشور هستهای که باید با تمام ظرفیت پیش رود ودشمنان کوردل را متحیر کند انهم زودتر از تصور
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۰۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
اشتغال برای جوانان
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
ما گوش به فر مان حضرت اقا هستیم جانم فدای اقا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
چرا سکه رفت بالای دو میلیون وخرده ای
Iran (Islamic Republic of)
صغرا
۱۲:۲۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
باید نیروی جوان در بحث فناوری در تولیدات داخلی به کار گرفته شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
خسته شديم بخدا يه فكر اساسي كنيد تا كي مردم مگه تحمل دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
لعنت بر امریکای کار شکن
-
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
مگه تاسیساتی هم مونده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
عجب‌رسمیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
خدایا خودت ما را از شر این آمریکای جنایتکار نجات بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
برجام هیچ سودی برای ما نداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
باید جلوی واردات بی رویه گرفته شه و علاوه بر ارتقا تولید داخل صادرات نیز افزایش پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
درود جناب گمالوندی
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
درود جناب گمالوندی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
برجام قراربود در وضعیت مردم تاثیر بزاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
همش بزودی .تا کی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
مشکلات همچنان باقی هست
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۰:۰۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
احسنت چی جوابگوی این همه گرونی روکی میخوادبده.؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
تنها مبارزه با گرانی نخریدن است .
آخرین اخبار