گزارش/

کدام کالاها سرلیست احتکار قرار گرفتند؟/ 510 هزار انبار در سامانه جامع انبارداری ثبت شدند

در چند ماه گذشته رشد احتکار، موجب کاهش عرضه در بازار و متعاقب آن افزایش قیمت‌ها و نگرانی مردم شد.

کدام کالاها سرلیست احتکار قرار گرفتند؟/ 510 هزار انبار در سامانه جامع انبارداری ثبت شدندبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، احتکار یک معضل اقتصادی است که در تمام ادوار در کشور موجب به بار آمدن خسارت به مردم و دولت شده است. در چند ماه گذشته نیز شاهد بودیم که مسئله احتکار در اصناف مختلف کشور، سیرصعودی به خود گرفت و همین امر،موجب کاهش عرضه در بازار و متعاقب آن افزایش قیمت‌ها و نگرانی مردم شد.

با توجه به اینکه احتکارکننده‌ها، کالاهای خود را در مکان‌های مختلفی همچون استبل‌ها و یا منازل مسکونی و مغازه‌های خالی پنهان می‌کردند، شناسایی آنها به‌سادگی صورت نمی‌گرفت. اما سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ادعا می‌کند با تکمیل سامانه جامع انبارداری، کشف انبارهای احتکاری ساده‌تر از گذشته صورت خواهد گرفت. از طرف دیگر سازمان بسیج مهندسین کشور برای هم‌افزایی و افزایش سرعت عمل شناسایی محتکران در کشور اعلام کرد که با این سازمان همکاری خواهد کرد.

در راستای اقدام‌های صورت گرفته برای شناسایی هر چه بیشتر احتکارکنندگان در کشور با رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و رئیس سازمان بسیج مهندسین به گفت‌و‌گو پرداخته‌ایم که در ادامه می‌آید؛    

510 هزار انبار در سامانه جامع انبارداری ثبت شده است

محمود نوابی رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در گفت‌وگو با گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد:‌ سامانه جامع انبارداری بخشی از ساماندهی جامعه تجارت است و تکلیف در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشخص شده است.

وی افزود: متولی سامانه، وزارت صنعت معدن و تجارت است و کارهای خوبی تاکنون به واسطه این سامانه صورت گرفته است.

نوابی تصریح کرد: 510 هزار انبار توسط مأموران ما شناسایی شده و در سامانه ثبت شده که اکنون دارای شناسه هستند و از نظر ارتباط با گمرک و سامانه تجارت مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به انتقاد برخی افراد که سامانه جامع انبارداری را بدون کارایی معرفی می‌کنند، گفت: اساس کارایی سامانه بر شناسایی انبارها استوار است و این مرحله هر چند که بسیار مشکل بود،‌ انجام شد.

وی تأکید کرد: 18 هزار انبار و سردخانه در سال‌های گذشته توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان تحت عنوان سامانه اعلام موجودی شناسایی شده بود که همه آنها مربوط به کالاهای تعریف شده بودند اما آنچه اکنون سامانه جامع انبارهای وزارت صنعت بر روی آن کار کرده است، شناسایی510 هزار انبار است.

نوابی یادآوری کرد: کارآیی سامانه جامع انبارداری ظرف روزهای آینده مشخص خواهد شد و توسط وزیر صمت در ابتدا اعلام شد که اگر از این پس کالایی در این انبارها ثبت نشده باشد حداقل ظن قاچاق به آن وارد است و مستوجب تحقیق و مجازات خواهند بود.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان اذعان کرد: آدرس، تلفن و شناسه و مشخصات مدیرعامل انبارهای مذکور رصد شده است و در ادامه کار زمانی که با گمرک و سازمان راهداری مرتبط شوند،‌ پروسه شناسایی انبارهای متخلف به طور حتم موفقیت آمیز خواهد بود.

وی افزود: در صورتی که کالایی که می‌خواهد از گمرک ترخیص شود، شناسه انبارهای ثبت شده در سامانه جامع را داشته باشد، ‌اجازه خروج خواهد داشت.

لوازم خانگی، برنج و لاستیک بالای لیست احتکار

نوابی در پاسخ به این پرسش که آیا آمار مشخصی از انبارهای احتکار کننده کالا دارید یا خیر، گفت: اکنون نمی‌توانم آمار دقیقی از این انبارها ارائه دهم اما انبارهایی که تاکنون کشف شده بیشتر در حوزه لوازم خانگی، برنج و لاستیک شناسایی شده است.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در خصوص بازرسی‌هایی که به اختفا و احتکار کالا ختم شده است، گفت: بازرسان ما به صورت کاملا حرفه‌ای با کالاهای تولیدی آشنایی دارند و به درستی می‌توانند موارد احتکار را از غیر آن تشخیص دهند.

وی یادآوری کرد: قبل از اینکه سامانه جامع انبارداری را داشته باشیم نمی‌توانستیم پیام مشخصی برای صاحبان کالا داشته باشیم اما اکنون می‌توانیم افرادی را که صحیح العمل هستند به راحتی شناسایی کنیم.

نوابی اضافه کرد: همین انبارها موظف هستند در آینده به صورت الکترونیکی و بر خط، ‌اطلاعات خود را به وزارت صنعت منتقل کنند.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان یادآوری کرد:‌ هر ساله در وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان موجودی 18 هزار انبار گرفته می‌شود و ما اطلاعات کافی از اینکه چه مقدار کالا در هر انبار رفته و چه مقدار کالا از انبارها خارج شده است، داریم.

وی اذعان کرد: امروز به دلیل ممنوعیت واردات مقداری از این بازرسی‌ها و نظارت‌ها تشدید شده است.

نوابی تأکید کرد: ‌تفاهم نامه‌ای با نیروهای بسیج وزارت صمت به امضا رساندیم تا در آینده با همکاری این نیروها بتوانیم با اقتدار بیشتری در زمینه شناسایی احتکار کنندگان عمل کنیم.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تعزیرات حکومتی، تکمیل کننده فعالیت یکدیگر هستند، گفت: ابتدا پرونده توسط ما رسیدگی و کارشناسی شده و پس از اعلام تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی، آنها موظف هستند که حکم را صادر کنند.

وی در خصوص کم فروشی‌های صورت گرفته توسط برخی از تولید کنندگان کالا در بازار گفت: در حوزه کم فروشی، نوع کالا اولویت بندی دارد و یک سری کالاها جزء گروه یک قرار می‌گیرند که بازرسی محور هستند.

نوابی افزود: یک سری کالاها، شکایت محور هستند و بازرسان ما در بازرسی‌های موردی اگر در کم فروشی به تخلفی برسند و یا مردم توسط سامانه 124 به سازمان حمایت از مصرف کنندگان اطلاع دهند، به طور حتم با آن برخورد خواهد شد.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تأکید کرد:‌ در صورتی که هرگونه کم فروشی و یا مواردی همچون اضافه کردن آب به محصولات غذایی را مشاهده کنیم به طور حتم با آن برخورد خواهیم کرد.

وی یادآوری کرد: متأسفانه در موارد جدید شاهد بروز تخلفات نوظهوری هستیم که از جمله آن مواردی است که شرکت بر روی محصول خود ادعا می‌کند دارای ویتامین دی یا امگا3 است و مشخص نیست که چه مقدار ویتامین دی یا امگا3 به آن محصول اضافه شده و سهم اثر قیمتی آن به چه میزانی است.

نوابی افزود: در چنین مواردی نظر کارشناسی اهمیت پیدا کرده و ما به عنوان سازمان حمایت از مصرف کنندگان از سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد خواسته‌ایم که وارد عمل شوند.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان تأکید کرد: مردم مهم‌ترین نقش را در شناسایی تخلفات گران فروشی و کم فروشی دارند به این معنا که با مشاهده هرکدام از موارد مذکور آن را به اطلاع سازمان حمایت از مصرف کنندگان برسانند و بر اساس دستورالعمل سازمان تعزیرات با افراد شاکی برخورد شود.

سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور برای شناسایی محتکران به کمک سازمان حمایت از مصرف کنندگان می‌آید

علی اصغر شهبازی رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور برای شناسایی محتکران به کمک سازمان حمایت از مصرف کنندگان می‌آید و در این راستا، توافق نامه‌ای با این سازمان به امضا رساندیم.

شهبازی با تأکید بر تنوع قشری و گستردگی جغرافیایی سازمان بسیج کشور، تصریح کرد: در دو سال گذشته 5 هزار واحد صنعتی توسط سازمان بسیج مهندسی صنعتی پایش شد و عارضه‌های آنها را بررسی کردیم و اکنون با امضای تفاهم‌نامه با سازمان حمایت از مصرف کنندگان  قصد گسترش فعالیت‌های این چنینی را داریم.

شهبازی به فعالیت‌های بسیج و نیروهای مسلح در سال‌های پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: بسیج یک سازمان متشکل از نیروهای دواطلب مردمی است که در هر شرایطی که کشور به  این نیروها نیازمند باشد، در صحنه حضور پیدا کرده و به وظایف خود در آن حوزه عمل می‌کنند.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

 

 

برچسب ها: احتکار ، صنعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Mersad
۱۲:۴۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
کشف احتکار کننده ها انقدر سخته؟ ، راستی کشفشون کردید ، چه برخوردی باهاشون شد ؟! چه اتفاقی افتاد تا بعد از این هیچ کس جرائت نکنه با معیشت مردم بازی نکنه؟!
کالای که دیروز میخریدیم ۵ تومن امروز شده ۸ تومن جالب ابنکه روی خود برچسب کالا نرخ قدیمی را چاپ کردن؛ با بررسی و پیگیری همین موضوع به راحتی میشه متخلفین را پیدا کرد، پس لطفا اقدام کنید.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۲:۰۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
این همه داد و بی داد کردید که کالاهای احتکار شده رو گرفتیم. امروز رفتم پوشک خریدم ۵۳ هزار تومان.نباید به مردم کمک کنید؟ به داد مردم برسید. والا نه دزدم نه دزدی بلدم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
بزرگترین احتکار رو که شرکت های خودروساز انجام دادن اما از شما انتظار نمیره بگید.
Germany
سجاد بهرنگ
۱۱:۳۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
در این جلساتی که در تلویزیون طی این چند ماهه در رابطه با قیمت و احتکار خودرو بحث و گفتگو می شود به یک مورد اساسی که ظلم آشکار ایران خودرو به مشتری می باشد و دلیل اصلی احتکار یا به قول خود ایران خودرو تاخیر که به بهانه تامین قطعه صورت می پذیرد و اعلام می کند چون سود تاخیر می دهد به ضررش تمام می شود کسی در جواب این را نمی پرسد که چرا اگر واقعا به این گونه می باشد مثلا بنده که بهمن 96 یک خودرو ثبت نام کرده ام و می بایست طبق قرارداد 1/5/97 تحویل میشده و تا الان دعوت نامه نیامده است چرا بابت تاخیر ایران خودرو من باید قیمت مثلا مهر ماه 97 رو بپردازم مگر مقصر تاخیر ایران خورو بنده بوده ام مگر سود تاخیر چقدر است حداکثر ماهیانه 600 هزار تومان که در مقایسه با افزایش قیمت مد نظر ایران خودرو(چند ده ملیونی) عددی نیست که کاملا زیرکانه مدیرعامل ایران خودرو می گوید ما چون سود تاخیر می پردازیم دلیل ندارد ماشین را نگه داریم در پارکینگ ها.اگر مسئولین محترم و شورای رقابت و مجلس این بند مستبدانه و ظالمانه را از ایران خودرو حذف نمایند به نظر بنده بخش اعظم مشکلات حل خواهد شد به همین آسانی حالا چرا اصلا هیچ اشاره ای به این موضوع در گفتگوها نمی شود!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خواهش میکنم این مطلب بنده را به اطلاع برسانید.
Germany
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
510 هزار انبار در سر لیست احتکار قرار دارند ؟
Iran (Islamic Republic of)
رعد
۱۱:۰۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
کاهای احتکاری مصادره وبا قیمت در توان مردم توزیع گردد ما به اندازه دوسال کالای احتکاری در انبارهای بزرگ داریم متولی معطل نکند مردم چشم انتظارند روزگار دیگریست....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
گردن محتکر را جلوی انبارش در همان لحظه کشف بزنید تا دیگه شاهد احتکار نباشیم!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
خوبه که آقایون دولتی پیگیر احتکار و مبارزه با آن هستند... اما چطور نمیروند انبار خودروهای احتکار شده ایران خودرو و سایپا رو بگیرند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
باز یه سفره دیگه باز شد .هر کی زودتر بجنبه بیشتر گیرش میاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
احتکار یعنی کوتاهی مدیران چرا آنان بعد از اینکه بازار ملتهب شد پیگیر نشدند همان ابتدا جلوی این گرانی را نگرفتند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
باید با محتکران به شدت برخورد شه
Germany
ناشناس
۰۸:۲۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
با این حساب باید با کشف انبارهای احتکاری قیمت ها کاهش پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
به مون تا کاهش پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی خادمیان
۰۷:۵۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
اقتدار حاکمیت در اجرای دقیق و مستمر وظیفه ذاتی "سلبی ایجابی" الخصوص در مقاطع زمانی حساس شبیه موقعیت فعلی کشور ایجاب میکنند تا با محتکران با اشد مجازات با الطاق جرم "مفسد" برخورد تا شاهد تکرار و صرف هزینه های کلان برخورد با این پدیده نا مبارک در آینده نباشیم
آخرین اخبار