سخنگوی وزارت بهداشت مطرح کرد؛

تاثیر افزایش قیمت لبنیات بر سلامت مردم/ کاهش ۳۳ درصدی وابستگی ایران به واردات مواد اولیه دارویی/ پوکی استخوان بیش از ۲ میلیون ایرانی را تهدید می‌کند

پوکی استخوان بیش از ۲ میلیون نفر از ایرانیان را تهدید می‌کند/ تاثیر افزایش قیمت لبنیات بر سلامت مردمحریرچی گفت: افزایش قیمت لبنیات سبب کاهش قدرت خرید، کاهش مصرف مواد لبنی و افزایش عارضه پوکی استخوان در بین مردم می‌شود.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچی‌ سخنگوی وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری هفتگی که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: علی رغم تمام تهدیدهای‌ دشمنان انقلاب و کشور خودکفایی‌ در تولید دارو و مواد اولیه در سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است به طوری که 98 درصد میزان عددی و 70 درصد میزان ریالی مصرف داروهای تولید داخل و سهم مواد اولیه و مؤثر به وسیله شرکت‌های داخلی تأمین می‌شود و امروزه مواد اولیه و مؤثر داروهای داخلی از 54 درصد سال 95 به میزان 67 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: تولید مواد اولیه و مؤثر دارو در کشورمان که به وسیله دانشمندان صنعت داروسازی‌ کشور انجام می‌شود در مقایسه با کشورهای هم سطح از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار است و یکی از سیاست‌های وزارت بهداشت حمایت از تولید داخل دارو و مواد اولیه مؤثر کشورمان است و من از پزشکان و مردم درخواست می‌کنم که حمایت کامل از صنعت داروسازی داخلی و دانشمندان داروساز کشورمان انجام دهند.

حریرچی‌ تأکید کرد: متأسفانه شاهد گرانی قیمت شیر و مواد لبنی طی چند ماه اخیر هستیم که من باید در اینجا اعلام کنم که مصرف سرانه شیر یکی از شاخص‌های توسعه‌ اقتصادی و اجتماعی کشور است؛ مصرف شیر باعث جلوگیری از بیماری‌های پوکی استخوان، افزایش قدرت فراگیری، افزایش طول عمر، پیشگیری از کارافتادگی‌ زودهنگام‌ است که افزایش قیمت شیر و مواد لبنی این گونه موارد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شیر از ترکیبات خاصی برخوردار است که می‌تواند همه نیازهای بدن را تأمین کند و باعث ایجاد ساخت و ساز و تأمین بافت بدن می‌شود.

60درصد ایرانی‌ها چاق هستند

وی با اشاره به اینکه 60 درصد از مردم کشورمان دچار چاقی یا اضافه وزن هستند؛ گفت:  متأسفانه مصرف غذاهای چرب، شور و فست فود در کشور افزایش پیدا کرده است، مصرف شیر و مواد لبنی در کشورمان روزانه 190 گرم است که این مقدار از حد استاندارد روزی 250 گرم کمتر است و بر اساس نظر کارشناسان بیش از 90 درصد از مردم ایران به دلیل مصرف کم شیر و مواد لبنی کلسیم کمتری دریافت می‌کنند.

حریرچی‌ اضافه کرد: شیر در استحکام استخوان‌ها نقشی اساسی دارد و 40 درصد زنان بالغ و 35 درصد مردان بالغ دچار کاهش تراکم استخوانی هستند و 2.2 میلیون نفر از کشور دچار پوکی استخوان در اثر مصرف کم لبنیات و شیر هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: افزایش قیمت لبنیات و شیر باعث کاهش قدرت خرید مردم و افزایش پوکی استخوان و در نتیجه شکستگی لگن  به خصوص در سالمندان می‌شود؛ به دلیل کاهش مصرف شیر و لبنیات 52 هزار مورد شکستگی لگن در کشور به دلیل پوکی استخوان در بین سالمندان گزارش شده است.

وی ادامه داد: من از مسئولان صنف شیر و مواد لبنی درخواست می‌کنم بیش از مسئله اقتصادی به مسئولیت‌های اجتماعی و درمانی خود در برابر مردم فکر کنند و برای کاهش قیمت شیر و لبنیات دستگاه‌های نظارتی نیز باید برخورد جدی با متخلفان انجام دهند.

حریرچی ‌ افزود: باید در خصوص مصرف شیر و لبنیات از خانواده‌های آسیب‌پذیر حمایت جدی انجام شود و خانواده‌های با درآمد متوسط به بالا باید مصرف مواد لبنی و شیر را جزوبرنامه روزانه غذایی خود قرار دهند و از خوردن غذاهای چرب و شور پرهیز کنند.

ضرورت توزیع شیر در مدارس

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: من توصیه می‌کنم که توزیع شیر در مدارس بیشتر از قبل با هدف ارتقای سلامت دانش آموزان و دانشجویان انجام شود.
 
وی در خصوص برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر آلوده بودن سیب‌زمینی در یک استان خاص، گفت: محصولات کشاورزی و اصلی مردم که در حدود 15 قلم‌ میوه، سبزی، سیب‌زمینی، پیاز و غیره است همیشه مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت و وزارت جهاد کشاورزی قرار است در آینده مزارع کددار‌ شود و این کار در راستای بررسی آلودگی‌های مواد غذایی احتمالی است.
 
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: خبرهای منفی در خصوص آلوده بودن سیب‌زمینی و یا هورمونی‌ بودن مرغ‌ها هیچ کمکی به سلامت مردم نمی‌کند و خوشبختانه باید بگویم که کشورمان در آلوده بودن موادغذایی‌ بیشتر از اتحادیه اروپا سخت‌گیری می‌کند و از استانداردهای‌ بالایی در زمینه پاک بودن مواد غذایی برخوردار است.
 
حریرچی‌ اضافه کرد: ما در زمینه مواد غذایی آلودگی قابل توجهی نداریم و مطابق استانداردهای جهانی کارهای مربوطه را انجام می‌دهیم.
 
وی در خصوص ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان‌ها افزود: ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان اکیداً ممنوع است و بیمارستان‌های دولتی وخصوصی مراکز درمانی موظف هستند که کلیه داروها و تجهیزات پزشکی تجویز شده به وسیله پزشکان شاغل در آن بیمارستان‌ها و بر اساس لیست دارویی در داخل بیمارستان تأمین کنند، هرگونه‌ دریافت خارج از صورت حساب بیمارستان، صندوق و بدون ارائه فاکتور رسمی تخلف محسوب می‌شود و من از مردم درخواست می‌کنم در خصوص بیمار خود یا دیگران که از حقوق خود اطلاعی ندارند همه تخلفات و اقدامات غیرقانونی‌ را در طریق سامانه 190 با وزارت بهداشت در میان بگذارند.
 
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص سالگرد زلزله‌ کرمانشاه گفت: در زمان وقوع زلزله کرمانشاه 7 هزار و 350 بیمار در کمتر از 20 ساعت اعزام شدند و 6 بیمارستان در کمتر از 15 ساعت در منطقه زلزله‌زده استقرار پیدا می‌کنند.
 
وی اضافه کرد: یک هزار و 980 جراحی طی 3 روز و 100 پیوند عضو در 48 ساعت انجام شده است و هیچ کمبود دارو، تجهیزات پزشکی، خون و فرآورده‌های خونی در زمان وقوع زلزله دیده نشده است و همه بیماری‌های واگیر با اقدامات وزارت بهداشت در منطقه کرمانشاه کنترل شده است.

راه اندازی بیش از 100 واحد بهداشتی در کشور

حریرچی‌ افزود: 190 واحد بهداشتی، 45 خانه بهداشت و 7 مرکز جامع سلامت تعمیر و در حال ساخت است و در آینده‌ نزدیک راه‌اندازی می‌شود.
 

آذر ماه، افتتاح بیمارستان سر پل ذهاب 

حریرچی ادامه داد: بازسازی بیمارستان سر پل ذهاب تا هفته اول آذر ماه انجام و افتتاح می‌شود و یک بیمارستان 50 تخت خوابی به وسیله خیرین کاشانی در حال ساخت است و بیمارستان دیگری که بر اثر زلزله آسیب دیده بود نیز در حال بازسازی است که در این مدت یک بیمارستان موقت بانگر با ظرفیت بیشتر از قبل به همین شهر مشغول به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: یک بیمارستان 96 تخت خوابی در شهر اسلام‌آباد غرب در حال ساخت است و ساخت یک بیمارستان 32 تخت خوابی در شهر ثلاث باباجانی در حال انجام است.

وی اضافه کرد: یک بیمارستان موقت در شهر ثلاث باباجانی تا آخر آبان نیز راه‌اندازی می‌شود تا اقدامات وزارت بهداشت برای مردم زلزله زده کرمانشاه تکمیل شود.

حریرچی ادامه داد: روزهای دوشنبه و سه شنبه  اوج حرکت زائران به سمت شهر مشهد مقدس است و وزارت بهداشت آمادگی دارد تا اقدامات لازم بهداشتی درمانی را به زوار امام رضا ارائه دهد و مسئولیت این کار بر عهده دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در قسمت خراسان شمالی بر عهده دانشگاه بجنورد و در قسمت جنوبی بر عهده دانشگاه بیرجند و در  قسمت غرب استان خراسان مسئولیت ارائه خدمات بهداشتی درمانی بر عهده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار است.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص بیمارستان خصوصی و تخت‌های خالی این مراکز گفت: بخش عمده خدمات به وسیله بیمارستان‌های خصوص ارائه می‌شود و 40 درصد تخت‌های این بیمارستان‌ها به دلیل توانایی نداشتن مردم در پرداخت هزینه‌های بیمارستانی خالی است.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از خدمات بهداشتی و درمانی به وسیله بیمارستان خصوصی انجام می‌شود اما درصد بیشتر از خدمات مربوط به بستری نیست، اضافه کرد: بیمارستان‌ها تمایلی به کاهش هزینه‌ها برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی ندارند و این تخت‌های بیمارستانی جزو سرمایه‌های ایران در حوزه سلامت محسوب می‌شود که باید استفاده بهینه را از  آن‌ها برد.

حریرچی افزود: در ایران همه هزینه‌ها تا مقداری افزایش پیدا کرده است اما بیمارستان‌های خصوصی مدعی افزایش دستمزدها نیستند ولی این مراکز بیشتر درخواست کردند که تعرفه‌ها در زمینه هتلینگ، غذا و محل اقامت اصلاح شود.

نحوه استفاده از بیمه تکمیلی در بیمارستان‌های خصوصی

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در مراکز خصوصی 80 درصد از بیماران بستری به طور مستقیم و غیر مستقیم از بیمه تکمیلی استفاده می‌کنند که این کار به دو صورت انجام می‌شو؛  برخی از بیماران در همان مراکز با بیمه تکمیلی قرارداد دارند یا بیمار به صورت یک فاکتور رسمی صورت حساب خود را دریافت و از بیمه تکمیلی دیگر خسارتش را دریافت می‌کند.

مراکز خصوصی مجاز به انجام خدمات در بسته بیمه پایه نیستند

وی اضافه کرد: بیمه‌های تکمیلی بر اساس قانون مجاز به انجام خدمات در بسته بیمه پایه نیستند اما بیش از 90 درصد از خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده به وسیله بیمارستان‌های خصوصی در بیمه پایه انجام می‌شود که برخی دستگاه‌ها بیمه تکمیلی را از منابع عمومی دریافت می‌کنند که این کار بر خلاف قانون است.

توسعه صادرات  از سیاست‌های وزارت بهداشت 

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر صدور بخشنامه سازمان غذا و دارو و منع صادرات دارو و تجهیزات پزشکی بدون مجوز این سازمان اظهار کرد: علت انتشار این بخشنامه این است که واردات  مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی با ارز یارانه‌ای 4 هزار و 200 تومانی انجام می‌شود و این ممنوعیت برای شرکت‌هایی است که از این ارز استفاده می‌کنند و توسعه صادرات یکی از سیاست‌های وزارت بهداشت است.

وی تأکید کرد: راه اصلی توسعه در سبد دارویی و تجهیزات پزشکی صادرات است و خوشبختانه تولیدات صنایع دارویی کشور بیش از 3 الی 4 برابر مصرف کشور است و ما باید از صادرات دارویی استفاده بیشتری کنیم.

حریرچی ادامه داد: مشکلات ناشی از تحریم‌های اعمال شده بر کشور صفر نیست و باید بگویم که طی چند ماه اولیه بعد از اعلام تحریم‌ها مشکلات قابل توجهی ایجاد شده و برخی از تولیدکنندگان همکاری‌های لازم را در زمینه‌های تجهیزات پزشکی و دارو نکردند و  انتظار داشتند که مانند گذشته قیمت‌ها بدون هزینه‌ تمام شده افزایش شدیدی پیدا کند تا از شرایط تحریم استفاده کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: بیشتر تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و دارو همکاری خوبی با ما داشتند که بعد از شک اولیه در بیشتر کالاها به حالت اولیه رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: برخی اقلام دارویی ممکن است دچار کمبودهایی باشد اما درخواست ما این است که با وجود جو روانی که دشمن  بر علیه ما ایجاد کرده است مردم دارو را در خانه‌های خود نگهداری نکنند؛ امروزه ملزومات مصرفی به اندازه مصرف سه ماه در سطح کشور توزیع و متأسفانه در عرض 5 روز تمام می‌شود،  این مشکلات به دلیل تقلب و  قاچاق ایجاد می‌شود.

حریرچی اضافه کرد: من به مردم اطمینان می‌دهم که در شرایط فعلی تغییر جدیدی رخ نمی‌دهد و آمریکا نمی‌تواند فشار بیشتری بر ما وارد کند و خوشبختانه شرایط امروز ایران  کاملا با ثبات بوده و به میزان 33 درصد وابستگی به مواد اولیه دارویی کاهش پیدا کرده است و این مقوله هر روز بهتر می‌شود.

وی ادامه داد: نکته مشخص این است که بیمه‌های تکمیلی از زمان تاسیس در حوزه درمان در بیشتر موارد ضررده بودند و ضریب پرداخت سایر بیمه‌ها نسبت به حق بیمه دریافتی به حدود بیش از 10 سال بالاتر از یکی است، یعنی بیش از دریافت حق بیمه خسارت پرداخت می‌کردند.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت برخی از بیماران به دلیل ارتقای کیفیت به بیمارستان‌های دولتی مراجعه کردند و بیمه‌های تکمیلی نیز با توجه به ضررهای زیاد مربوط به قبل از طرح تحول، در چنین شرایطی تصمیم گرفتند شرایط پرداخت را سختگیرانه کنند؛ در آن زمان وزارت بهداشت جلساتی را با حضور وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی برگزار کرد و امروزه با توجه به کمک‌های انجام شده ضرر و زیان بیمه‌های تجاری در بیمه‌های تکمیلی نسبت به گذشته بیشتر شده است و انتظار داریم که در چینن شرایطی بیمه‌های تکمیلی به بیمارستان‌های دولتی کمک بیشتری کنند.

حریرچی ادامه داد: اظهارات وزیر جدید وزارت رفاه نشان دهنده رابطه خوبی است که در این سخنان تأکید شده است که بدهی سازمان‌های بیمه‌گر مانند تامین اجتماعی باید به موقع پرداخت شود تا خدمت رسانی به مردم زیاد و محافظت مالی مردم به صورت بهتری انجام شود.

بیمه سلامت با هدف تجمیع بیمه‌ها راه‌اندازی شده است

وی در خصوص تجمیع بیمه‌ها گفت: در خصوص تجمیع بیمه‌ها باید بگویم که ما انتظار اجرای قانون را داریم و در برنامه پنجم توسعه آمده است که سازمان بیمه سلامت برای تجمیع بیمه‌ها راه‌اندازی شده است و همچنین براساس قانون برنامه ششم توسعه نیز تاکیدات زیادی در وحدت رویه، نظام ارجاع و ایجاد پرونده الکترونیک با هدایت سازمان بیمه سلامت شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص کیفیت داروهای داخلی اظهار کرد: وزارت بهداشت براساس قانون عمل می‌کند، براساس قانون و مصوبات مجلس شرط توزیع  داروی داخلی داشتن کیفیت و استانداردهای لازم است و باید مصرف داروی خارجی و واردات به حداقل یا صفر برسد که در این صورت سازمان های بیمه‌گر هنگامی که دارویی که مورد تأئید و تولید داخل است تحت پوشش خود قرار می‌دهند.

وی اضافه کرد: مردم به دلیل تصورات غلط فکر می‌کنند که داروی خارجی بهتر از تولید داخل است که این در حالی است که برخی داروهای خارجی که مهر کشورهای اروپایی را می‌خورند در کشورهای درجه 2 یا 3 تولید می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر تخصیص 500 میلیون یورو به بیمه سلامت اظهار کرد: شورای عالی سران سه قوا در این رابطه مصوبه‌ای داشتند که دفتر مقام معظم رهبری نیز پاسخ دادند و مبلغ 500 میلیون یورو بر اساس توافقات با قیمت ارز نیمایی به سازمان بیمه سلامت اختصاص پیدا کند که اولویت این مبلغ برای تأمین تجهیزات پزشکی و دارو است.

حریرچی اضافه کرد: بر اساس قانون و مصوبه موجود امیدواریم  طی هفته آینده این مبلغ به صورت ریالی به بیمه سلامت پرداخت شود، ما درخواست داریم که از یک میلیارد دلار مبلغی که برای کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرده بر اساس نامه رئیس سازمان غذا و دارو 200 میلیون دلار آن به تأمین مواد اولیه دارویی اختصاص پیدا کند که در این زمینه رئیس سازمان غذا و دارو نیز نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده است.

خشونت در محیط‌های درمانی را محکوم می‌کنیم

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص خشونت و تیراندازی در بیمارستان‌های سطح کشور اظهار کرد: خشونتی که در محیط بهداشتی و درمانی کشور انجام می‌شود به دلیل احترام مردم به پزشکان بسیار کمتر از سایر موارد در جامعه است اما یک مورد خشونت هم در محیط ‌های بیمارستانی و مراکز درمانی زیاد است که ما آن را محکوم می‌کنیم.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت توان مالی و قانونی جلوگیری از بروز اینگونه خشونت‌ها در هر لحظه را ندارد و ما انتظار داریم که نیروی انتظامی در این زمینه‌ها همکاری‌های بیشتری انجام دهد زیرا حفظ سلامت پرسنل بیمارستان، پزشکان و پرستان از اولویت‌های جدی وزارت بهداشت محسوب می‌شود.

حریرچی با اشاره به حادثه اخیر بیمارستان امام خمینی تهران اظهار کرد: برخی مجرمان جرایم بسیار سنگینی دارند و به مراکز درمانی عمومی منتقل می‌شوند و  این کار با حفاظت سربازان انجام می‌شود که باعث بروز مشکلاتی در بیمارستان‌ها شده است.

مجرمان با جرائم سنگین در بیمارستان‌های نظامی پذیرش شوند

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: اخیرا در دو حادثه 8 تا 10 نفر فرد مسلح اقدام به تیراندازی در یک بیمارستانی کردند که بر اثر آن یکی از نیروهای خدمات و مراجعه کننده مجروح شدند، انتظار داریم بیماران دارای جرایم سنگینی در حوزه مواد مخدر و یا حتی قاچاق  برای گذراندن مراحل درمانی در زندان‌ها و یا نیروهای مسلح پذیرش شوند و وزارت بهداشت کاملا آمادگی دارد تا خدمات بهداشتی و درمانی را در این گونه مراکز ارائه دهد.

تبلیغ دارو ممنوع است

وی در خصوص ممنوعیت تبلیغ دارو گفت: تبلیغ دارو بر اساس قانون ممنوع است اما در برخی موارد مشاهده شده که تولیدکننده دارو از روش‌های آگهی استفاده می‌کند که در این زمینه وزارت بهداشت در خصوص تبلیغ برخی از داروها در شبکه‌های ماهواره‌ای به ذی‌النفعان‌شان تذکرات جدی را داده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تزریق انسولین برای بیمارانی که عمل جراحی داشته‌اند معمولا از طریق سرم تزریقی یا زیرجلدی انجام می‌شود و انسولین قلمی بیشتر برای انجام موارد سرپایی است و در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاربرد زیادی ندارد.

وی در خصوص قیمت دارو در برخی داروخانه‌ها گفت: وقتی دارویی تولید می‌شود هزینه‌هایی را در پی دارد و منطقی است که قیمت درج شده بر روی جعبه دارو که از قبل تأمین شده مربوط به دوران گذشته بوده و ملاک عمل قیمت جدید است و وزارت بهداشت رصد کاملی را در زمینه قیمت‌ها در هنگام توزیع دارو دارد، اینطور نیست که یک شرکت پخش چند برابر ظرفیت داروخانه دارو را به آن واحد تحویل بدهد و داروهای مهم  خارجی و گران به وسیله سامانه از طرف وزارت بهداشت رصد می‌شود و در صورت بروز تخلفی برخوردهای جدی و قانونی با اینگونه موارد انجام می‌شود.

حریرچی در خصوص گرفتن ویزیت اضافی برخی از پزشکان گفت: برخی از اقدامات جزو ویزیت و برخی دیگر خارج از ویزیت  است که همگی این موارد در کتاب تعرفه گذاری به صورت کاملا شفاف و مشخص ذکر شده است که دریافت هر گونه ویزیت اضافی خارج از این دستورالعمل تخلف محسوب می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت یادآوری کرد: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت دو متخصص زنان در شهر زاهدان فعالیت می‌کردند اما امروزه به غیر از بخش‌های خصوصی و تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح در دانشگاه‌های دولتی استان سیستان و بلوچستان 132 جراح مشغول به ارائه خدمات بهداشتی درمانی است که از این تعداد 29 جراح عمومی، 115 ارتوپد، 10 جراح مغز و اعصاب و 32 متخصص زنان از دانشگاه‌های علوم پزشکلی  زابل، ایرانشهر و زاهدان مشغول به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هستند.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار