شیوع کرونا و قرنطینه خانگی، بهترین زمان برای صمیمیت بیشتر والدین با نوجوانان

یک روانشناس گفت: اکنون با توجه به این که تمام اعضای خانواده در خانه هستند، بهترین زمان برای گذراندن وقت و مستحکم کردن روابط خانوادگی است.

مژگان نیکنام روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: دوران کودکی، دوران تابعیت است، اما دوران نوجوانی، دوره استقلال و علاقه فرزند به نشان دادن شخصیت مستقل خود به والدین است؛ بنابراین کنترل و برخورد با نوجوانان در خانه و مخصوصا در دوران قرنطینه سخت‌تر است.

او فزود: اگر نتوانیم در این دوران با نوجوانان ارتباط مناسبی برقرار کنیم، به فضای مجازی پناه می‌برند و از آن جایی در دوران قرنطینه و شیوع کرونا فعالیت‌های اجتماعی آن‌ها قطع شده و تنها راه ارتباطی آن‌ها با جهان خارج فضای مجازی است، والدین باید یک برنامه ریزی داشته باشند تا از غرق شدن فرزندشان در این فضا جلوگیری کنند.


بیشتر بخوانید: احتمال ابتلا به کرونا در کودکان و جوانان صفر نیست


نیکنام در ادامه گفت: والدین باید ساعاتی در روز را به وقت گذراندن با فرزندشان اختصاص دهند. اکثر اوقات تنبیه فرزند و منع او از کار با گوشی و گذراندن وقت در فضای مجازی راهکار مناسبی نیست. برای این که فرزندان را از فضای مجازی جدا کنیم، باید فعالیت لذت بخش دیگری را برای او جایگزین کنیم. باید با استفاده از امکاناتی که در خانه وجود دارد، نوجوان را به بودن در کنار خانواده جذب کرد. بازی ها، سرگرمی‌ها و فیلم‌ها می‌توانند گزینه‌های خوبی برای جذب نوجوان به خانواده باشند.

و تاکید کرد: اکنون با توجه به این که تمام اعضای خانواده به اجبار در خانه هستند، بهترین زمان برای گذراندن وقت و مستحکم کردن روابط خانوادگی است. الان هم همسران با یکدیگر و هم والدین با فرزندانشان، فرصت بیشتری برای گذراندن وقت با هم دارند. باید از این موقعیت به بهترین وجه استفاده کرد و خانواده را در کنار هم جمع کرد.

حسنی// شیوع کرونا و قرنطینه خانگی، بهترین زمان برای صمیمیت بیشتر والدین با نوجوانان
او گفت: این که در دوران قرنطینه خانگی، هر یک از افراد خانواده در گوشه ایی به فعالیت‌های خاص خود بپردازند و یا به فضای مجازی پناه ببرند، مشکل را بر طرف نمی‌کند. باید هوشیار باشیم؛ چرا که این دوره می‌گذرد و روزی تمام می‌شود، اما عادت‌ها هم چنان باقی می‌مانند. کسی که به فضای مجازی عادت کرده و بیشتر وقت خود را در طول شبانه روز صرف این کار کرده است، شاید پس از پایان یافتن این دوره برای ترک عادت خود به مشکل برخورد کند.

نیکنام در پایان اظهار کرد: بنابراین باید مراقب پیامد‌های رفتاری پس از کرونا که ناشی از عادت‌های دوره قرنطینه است باشیم تا بعد‌ها دچار تنش نشویم. به خصوص والدین باید این مسئولیت را به عهده گرفته و با ایجاد یک فضای سرگرم کننده و با نشاط در خانه، از گوشه نشینی و پناه بردن به فضای مجازی فرزندانشان جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: ترفند‌هایی برای کاهش قند خون بالا

بیشتر بخوانید: چند توصیه مهم برای محافظت از سلامت روان نوجوانان در ایام قرنطینه

بیشتر بخوانید: چالش حفظ سلامت در خانه چیست؟

بیشتر بخوانید: بررسی ارتباط بیماری‌های اندوکراین و متابولیک با کووید ۱۹

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار