اصول بهداشتی تغذیه در ماه مبارک رمضان

با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان رعایت نکات بهداشتی برای تغذیه سالم و پیشگیری از کرونا توصیه می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بروز ویروس کرونا در این روز‌ها باعث شده تا تغذیه و خواب بسیاری از افراد به هم بریزد. برای مثال خانه نشینی و بیرون نرفتن از منزل باعث شده هر زمانی که فرد صلاح دید بخوابد. گاهی اوقات شب بیداری‌های افراد باعث ایجاد هزاران بیماری و معضل خواهد شد که یکی از این مشکلات؛ کاهش سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا است.

در حالی که متخصصان تغذیه و رژیم درمانی تاکید می‌کنند تا افراد در این روز‌ها خواب و تغذیه مناسبی داشته باشند تا با این روش عملکرد بدن خود را در مقابل آلودگی بالا ببرند؛ بنابراین رعایت یک سری نکات با توجه به همزمان شدن ویروس کرونا با ماه رمضان امری لازم و ضروری است که توصیه می‌شود افراد حتما آن‌ها را رعایت کنند.

خواب کافی

برخی افرادی که روزه می‌گیرند تا سحر بیدار می‌مانند و بعد از آن تا غروب استراحت می‌کنند، اما بهترین کار این است که بعد از خوردن سحری تا حد امکان نخوابید.

اصول بهداشتی تغذیه در ماه مبارک رمضان

نوشیدن مایعات

تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا بسیار مهم است؛ بنابراین افطار را با مایعات گرم و چند عدد خرما شروع کنید، در وعده شام از مصرف سبزیجات غافل نشوید و از مصرف غذا‌های پرادویه و سرخ شده پرهیز کنید و بین افطار و خواب مقدار کافی آب بنوشید.

اصول بهداشتی تغذیه در ماه مبارک رمضان

پرهیز از مصرف زیاد شیرینی جات

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که به هیچ عنوان در این روز‌های کرونایی نباید شیرینی جات زیادی مصرف کرد؛ چرا که باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود و شانس ابتلا به کرونا را افزایش خواهد داد. همچنین استفاده از دخانیاتی مانند سیگار، قلیان، الکل و ... هم همانند این موضوع عمل می‌کند.

اصول بهداشتی تغذیه در ماه مبارک رمضان

پرهیز از مصرف غذا‌های نیم پز

بهتر است از غذا‌های آب پز و بخار پز استفاده کنید و از خوردن گوشت، مرغ و تخم مرغ کاملا نپخته پرهیز کنید. حتما به یاد داشته باشید که قبل از خواب و بعد از سحری مسواک بزنید.

اصول بهداشتی تغذیه در ماه مبارک رمضان

افطار سبکی میل کنید

در افطار غذا‌های سبک و زود هضم بخورید و حتما دو ساعت بعد از زمان افطاتر از میوه جات تازه استفاده کنید و پنج گروه اصلی غذایی مانند لبنیات، غلات، میوه جات و سبزیجات و  پروتئین را در برنامه خود قرار دهید و بجای زولبیا و بامیه از کشمش و خرما استفاده کنید.

اصول بهداشتی تغذیه در ماه مبارک رمضان

این نکته را هم به یاد داشته باشید که مصرف عصاره میوه و سوپ به تعادل آب و مواد معدنی بدن کمک می‌کند و کافئین باعث دفع آب از طریق ادرار می‌شود؛ بنابراین از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار پرهیز کنید.


بیشتر بخوانید: 

ماه مبارک رمضان، راهکاری برای تقویت ایمنی بدن

شیوع کرونا و قرنطینه خانگی، بهترین زمان برای صمیمیت بیشتر والدین با نوجوانان

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه اولی‌ها


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سجادی نسب
۱۸:۲۰ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
با چه استدلال و رفرنسی نوشتید: بعد از سحری تا حد امکان نخوابید. قبل سحر بخوابیم؟؟؟؟ که روزه 16 ساعته و بدون نوشیدن آب از 16 به 20 ساعت برسه؟؟؟
خسته نباشید.
کلا سایت‌های خبری همون بهتر که مطلب علمی نزارند.
پارسال گفتید که دانشمندان ژاپنی ثابت کردند، روزه‌داری باعث کشته شدن سلول های سرطانی میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
زولبیا, بامیه رو چطوری میشه ضد عفونی کرد؟
آخرین اخبار