رئیس اتاق بازرگانی فارس:

به فکر فعالیت بنگاه‌های اقتصادی استان در دوران پساکرونا باشیم

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: در موضوع شیوع بیماری کرونا بخش اقتصاد، کسب و کار‌ها و فضای کسب و کار استان فارس نیز به تبع سایر کشور و جهان آسیب‌های اساسی دیده است که ما در این دوران باید به فکر پساکرونا باشیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جمال رازقی در سی و هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: بیماری کرونا بخش اقتصاد کل جهان را گرفتار کرده است و افراد و کسب و کار زیادی از این بیماری آسیب دیده اند که فعالیت‌های حمایتی از بنگاه‌ها و کسب و کار‌ها برای ادامه فعالیت آن‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

او افزود: دولت در شرایط سختی قرار دارد و به تنهایی قادر به حمایت بخش‌های مختلف آسیب دیده از بیماری کرونا نیست لذا همه افراد و بخش‌ها در این زمینه مسئولیت دارند و حمایت‌های بخش دولتی و بخش خصوصی از جمله تامین اجتماعی، مالیات، بانک‌ها و ... از اقتصاد استان باید مدیریت شده و با دقت لحاظ شود.

رازقی اظهارداشت: فضای کسب و کار استان از مهمترین مسایل در دوران پساکرونا است که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در این زمینه، باید حرکت جدی و تصمیم‌های اساسی برای رونق و تحرک در این زمینه در استان اتخاذ و عملیاتی شود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه فضای کسب و کار استان دستخوش تغییر شده و تصمیم‌ها نیز بر اساس نیاز شرایط باید تغییر کند اضافه کرد: بر اساس آخرین پایش انجام شده در کشور در حال حاضر فضای کسب و کار فارس در رتبه ۹ در کشور قرار دارد که این رتبه شایسته استانی مانند فارس نیست.

وی ادامه داد: در سال گذشته در برخی فصول رتبه فضای کسب و کار استان در بین سه استان برتر کشور قرار گرفت که با توجه به منابع استان فارس بازگشت به این جایگاه امکان پذیر است، اما نیاز به همکاری، همدلی و هماهنگی همه دارد.

رازقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستور جلسه چگونگی جرم انگاری قاچاق حمل و نقل ادویه‌ها در سطح کشور عنوان داشت: عمده واردات کالا‌هایی از قبیل ادویه جات به صورت غیر فرآوری شده می‌باشد و این اقلام به صورت رسمی و با اسناد و مدارک وارد کشور می‌گردند و به محل مورد نظر جهت فرآوری انتقال می‌یابد، لذا پس از اعمال فرآوری بر روی این محصولات با توجه به اینکه کالا تغییر شکل و ظاهر و وزن داده است در مسیر دوم انتقال کالا به دلیل عدم هم خوانی کالای مد نظر و اسناد ارائه شده توسط پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضبط می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: مهمترین مشکل ما در این زمینه ضیبط و مشمول قانون قاچاق دانستن ادویه جات و محصولات قابل فرآوری پس از ترخیص از گمرک به دلیل تغییر در شکل و نوع بسته بندی کالا است که بخش خصوصی را با مشکلاتی روبرو کرده است.

او با بیان اینکه ما در اتاق بازرگانی فارس جلسات کارشناسی برای شناسایی آسیب‌ها و ارائه راهکار‌ها در این زمینه برگزار کرده ایم افزود: محموله‌های وارداتی به کشور در حوزه خشکبار و ادویه در اوزان بالا وارد می‌شود که ۴۰ درصد توسط وارد کنندگان استان فارس اتفاق می‌افتد.

رازقی بیان داشت: انتظار بخش خصوصی حذف الزامات حفظ بسته بندی و مهر موم در شمولیت کالای قاچاق دانستن ادویه جات فرآوری شده و پودر شده و ثبت و اعلام تغییر شکل و ظاهر محصولات قابل فرآوری و پودر شده در سامانه‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت و گمرک با هدف جلوگیری از ضبط محصولات به ظن قاچاق بودن آن است.

در سی و هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی فارس، مسایل و مشکلات صنعت گردشگری و صنایع دستی استان مطرح شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار