مرکز ساماندهی کودکان خیابانی راه‌اندازی شد

مرکز ساماندهی کودکان خیابانی امروز با حضور جمعی از مسئولین و اعضای مؤسسۀ خیریۀ اسرا افتتاح شد.

مرکز ساماندهی کودکان خیابانی راه‌اندازی شدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سید مهران عالم زاده شهردار کرمان در آیین افتتاح  مرکز ساماندهی کودکان خیابانی ضمن تشکر از زحمات مدیران مؤسسۀ اسرا گفت: برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران در حوزه‌های مختلف است و قطعاً حاکمیت و نهاد‌های عمومی به‌تن‌هایی نمی‌توانند از این چالش‌های اساسی موفق بیرون آیند.

عالم‌زاده افزود: به‌خصوص در شرایط نابسامان اقتصادی موجود که اختلاف درآمد مردم با هزینه‌های جاری موجب گسترش فقر و در نتیجه افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود، ما باید پیشاپیش راه‌کار‌هایی را برای رفع این چالش‌ها پیش‌بینی کنیم.

او عنوان کرد: یکی از مشکلات شهرداری و نهاد‌های اجرایی، کمبود اعتبار، پراکندگی مسئولیت‌ها در بین دستگاه‌های مختلف و موازی‌کاری و دشواری هماهنگی بین آن‌هاست.

شهردار کرمان بیان کرد: یکی از اقدامات خوبی که شهرداری و سایر نهاد‌های اجرایی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌توانند انجام دهند، حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد و خیران و جهت‌دهی به آن‌هاست.

عالم‌زاده گفت: اگر مدیران نهاد‌های اجرایی در تأمین هزینه‌ها و نیاز‌های سخت‌افزاری سمن‌ها و مؤسسات خیریه مشارکت کنند، آن‌ها خیلی بهتر از نهاد‌های حاکمیتی می‌توانند آسیب‌های اجتماعی را سامان دهند.

وی افزود: ما در شهرداری کرمان از مؤسساتی که در زمینۀ آسیب‌های اجتماعی کار می‌کنند، حمایت می‌کنیم.

شهردار کرمان ر: با تلاش و پیگیری دبیرخانۀ «شهر دوست‌دار کودک» در کرمان، در حال حاضر کرمان یکی از ۱۲ «شهر دوست‌دار کودک» در کشور است و شهرداری کرمان راه سختی را در پیش دارد تا کرمان بتواند در این حوزه به جایگاه شایسته دست پیدا کند.

عالم‌زاده عنوان کرد: اگر درست پیش برویم، نهاد‌های بین‌المللی ازجمله یونیسف در رفع چالش‌هایی که در حوزۀ کودک وجود دارد، به کمک ما خواهند آمد.

او بیان کرد: از همۀ مدیرانی که در حوزۀ کودک و مسایل اجتماعی کار می‌کنند، دعوت می‌کنیم در این زمینه مشارکت کنند تا بتوانیم کرمان را برای بچه‌های خودمان استاندارد کنیم.

شهردار کرمان همچنین بیان کرد: مدیران مؤسسۀ اسرا به ما قول داده‌اند تا پایان سال همۀ کودکان کار را سامان‌دهی کنند و دیگر شاهد کار کودکان پشت چراغ قرمز و در خیابان نباشیم.

زهرا موسی پور مدیرکل اجتماعی استانداری کرمان نیز در این آیین ضمن تشکر از شهرداری و مؤسسۀ اسرا در راه‌اندازی این مرکز گفت: وجود چنین مراکزی می‌تواند روحیۀ انفاق و نوع‌دوستی مردم را سامان‌دهی کند و به‌جای پول دادن به کودکان کار در خیابان‌ها به این مؤسسات کمک کنند تا جای امن و امکان آموزش و بهداشت را برای کودکان کار فراهم کرده است.

او افزود: طبق آمار جمع‌آوری کودکان کار در سال گذشته، بیش از ۹۰ درصد آن‌ها از اتباع بیگانه هستند که نیازمند مشارکت و حمایت اداره‌کل اتباع و امور مهاجرین استان در ساماندهیِ آن‌ها بعد از جمع‌آوری دارد.

رامین ارجمندکرمانی، نایب‌رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این جلسه، گفت: خدمات‌رسانی به تمام شهروندان وظیفۀ ما در شورا و شهرداری است و همکاری در ساخت و تجهیز این مرکز نیز در همین راستا بوده شده است.

مدیرعامل مؤسسۀ خیریۀ مردم‌نهاد اسرا نیز با اشاره به این‌که در حال حاضر ۴۰ نفر از کودکان کار تحت پوشش و حمایت این مؤسسه قرار دارند، گفت: درخصوص سامان‌دهی کودکان خیابانی نیاز به مکان مناسب داشتیم که شهرداری در تأمین و تجهیز این مکان به ما کمک کرد.

محمدرضا مشایخی، با بیان‌اینکه‌ یکی از اصول توانمندسازی کودکان کار حمایت از خانواده‌های آن‌هاست، افزود: یک کارگاه خیاطی از سال گذشته راه‌اندازی کردیم و خانواده‌های نیازمند این کودکان در آن مشغول به‌کار شده‌اند ضمن این‌که از هفتۀ آینده کارگاه آموزش کارآفرینی در حوزه‌های مختلف را با هدف آموزش به این خانواده‌ها راه‌اندازی می‌کنیم.

او افزود: کودکان کار پس از جمع‌آوری از سطح شهر، ابتدا پالایش می‌شوند و پزشک مرکز معاینات لازم را انجام می‌هد سپس خانواده‌های کودکان شناسایی می‌شوند اگر واقعا نیازمند باشند، تحت پوشش خدمات معیشتی و حمایتی مرکز قرار می‌گیرند.

مدیرعامل مؤسسۀ خیریۀ مردم‌نهاد اسرا افزود: در این مرکز فقط کودکان پسر نگهداری می‌شوند و با توجه به این‌که تعداد دخترانی که به‌عنوان کودکان کار از سطح شهر جمع‌آوری می‌شوند، بسیار کم است، آن‌ها را به مراکز شبانه‌روزی بهزیستی تحویل می‌دهند.

انتهای پیام /س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار