شادی جمهوریخواهان از مرگ خانم قاضی / ترامپ مدعی تقلب می شود؟

پس از مرگ قاضی گینزبرگ، امید‌های از بین رفته رئیس‌جمهور آمریکا درباره مناظره با جو بایدن تا حدودی زنده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فلوریدا، کارولینای شمالی، اوهایو، میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین و آریزونا هفت ایالتی هستند که ترامپ در آن‌ها وضعیت خوب و با ثباتی ندارد. رئیس‌جمهور آمریکا طی روز‌های اخیر هرگونه اقدامی برای افزایش محبوبیت خود در نظرسنجی‌های ایالتی و ملی انجام داد؛ از برگزاری مراسم مشترک میان اعراب و نتانیاهو در کاخ‌سفید گرفته تا اعلام توزیع واکسن کرونا در آمریکا در اول نوامبر (در فاصله دو روز مانده تا انتخابات). اما به نظر می‌رسد برخلاف محاسبات قطعی ترامپ، چنین اقداماتی منجر به بازگرداندن آرای مخالفان ترامپ از سبد رای بایدن نشده است. کماکان در میانگین نظرسنجی‌های ملی، ترامپ با اختلاف ۸ درصد از بایدن عقب است و در نظرسنجی‌های ایالتی نیز وضعیت ترامپ حتی نسبت به هفته‌های قبل تا حدودی بدتر شده است.


بیشتربخوانید


برگ برنده ترامپ در انتخابات
رئیس‌جمهور آمریکا تا روز جمعه (زمان مرگ قاضی مشهور دیوان‌عالی آمریکا) تصور می‌کرد مناظره‌های انتخاباتی مستقیم با جو بایدن، بهترین و تنها فرصتی است که او می‌تواند تا حدودی معادلات موجود در نظرسنجی‌ها را با استناد به آن بر هم بزند. اما پس از مرگ قاضی گینزبرگ، امید‌های از بین رفته رئیس‌جمهور آمریکا تا حدودی زنده شده است، اما چگونه؟!
واقعیت این است اگر بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حتی با تایید همه فرمانداران ایالات و نمایندگان ویژه انتخاباتی بتواند ترامپ را شکست دهد، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا می‌تواند شکایت خود در خصوص آنچه تقلب انتخاباتی از سوی دموکرات‌ها یا عدم برگزاری انتخابات سالم می‌خواند، به دیوان‌عالی آمریکا ارائه کند. در این صورت، قضات دیوان‌عالی این کشور باید حکم نهایی و لازم‌الاجرا را در خصوص ابطال آرای برخی ایالات یا صحت انتخابات را تشخیص داده و اعلام کنند. اکنون با مرگ روث بیدر گینزبرگ، قاضی برجسته دیوان‌عالی آمریکا، جمهوریخواهان فرصت یافته‌اند نفوذ خود بر این نهاد را افزایش دهند. او دومین زن در این مقام در تاریخ آمریکا بود و به خاطر حمایتش از حقوق زنان محبوبیت زیادی داشت. با این حال، اکنون ترامپ و جمهوریخواهان فرصت دارند یک قاضی جمهوریخواه و وابسته به کاخ سفید را جایگزین گینزبرگ کنند واین بدترین خبر ممکن برای دموکرات‌هاست.

توازنی که بیشتر به هم خواهد ریخت
هم‌اکنون، از میان ۹ قاضی دیوان‌عالی آمریکا، پنج قاضی جمهوریخواه و سه‌قاضی دموکرات هستند. با انتصاب یک قاضی جمهوریخواه دیگر توسط کاخ‌سفید و کنگره (که با توجه به سلطه اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا قطعی به نظر می‌رسد)، شاهد حضور شش قاضی طرفدار ترامپ در این مسند خواهیم بود. این قضات مجاز هستند بدون این‌که توضیحی درخصوص رای خود در قبال ادعا‌های احتمالی ترامپ درباره تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر دهند، حق را به رئیس‌جمهور فعلی آمریکا داده و بایدن را به نامزدی شکست‌خورده تبدیل کنند.

دموکرات‌ها در برهه فعلی و با توجه به فاصله اندک باقیمانده تا انتخابات قصد دارند از تعیین جانشین قاضی گینزبرگ تا زمان برگزاری انتخابات جلوگیری کنند. اما ترامپ قصد ندارد این برگ برنده را به‌سادگی از دست بدهد. با توجه به این‌که تیر ترامپ در بسیاری از اقداماتش برای افزایش محبوبیت انتخاباتی به سنگ خورده است، قطعا وی رقص خود پای جنازه قاضی دیوان‌عالی آمریکا را با فرمان ایست دموکرات‌ها یا حتی خواهش بایدن و رقبایش متوقف نخواهد کرد. به عبارت بهتر، جنگ و رقابت بر سر تعیین جانشینی برای دومین قاضی زن تاریخ آمریکا در بالاترین نهاد قضایی این کشور خیلی سریع کلید خورد.

شبکه دویچه‌وله در این خصوص گزارش داده است: مطابق قانون اساسی آمریکا قاضی‌های دیوان‌عالی به پیشنهاد رئیس‌جمهور و پس از تایید مجلس سنا انتخاب می‌شود. این سمت مادام‌العمر است مگر قاضی خود کناره‌گیری کند یا اکثریت کنگره با استیضاح، او را از کار کنار بگذارد. روث بیدر گینزبرگ، سال ۱۹۹۳ در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون برای عضویت در دیوان‌عالی آمریکا به مجلس سنا معرفی شد و از آن سال تا زمان مرگش در این مقام فعالیت داشت. در حال حاضر از ۸ قاضی دیوان‌عالی پنج نفر گرایش محافظه‌کارانه دارند و به جمهوریخواهان نزدیک‌ترند و اگر ترامپ جانشینی برای گینزبرگ معرفی کند با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در سنا انتخاب او قطعی به نظر می‌رسد.

اصل منازعه بر سر چیست؟
چنان‌که رسانه‌های غربی نیز گزارش داده و تاکید کرده‌اند، بر همین اساس مناقشه اکنون بر سر این است که آیا باید انتخاب این جانشین را به بعد از روشن شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در سوم نوامبر موکل کرد یا خیر. نکته جالب توجه این‌که گینزبرگ قبل از مرگ ابراز تمایل کرده جانشین او را پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پیشنهاد کند، اما برخی جمهوریخواهان از انجام این کار پیش از انتخابات حمایت می‌کنند. ترامپ ماه پیش گفته بود با تغییر ترکیب دیوان‌عالی ایالات متحده پیش از انتخابات سوم نوامبر مشکلی ندارد. بنابر گزارش‌ها او هفته گذشته فهرستی از ۲۰نامزد احتمالی معرفی کرده که همه از محافظه‌کاران ثابت‌قدم به شمار می‌روند. این موضوع نشان می‌دهد ترامپ روی نقش پررنگ دیوان‌عالی آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر حساب ویژه‌ای باز کرده است. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل آمریکا معتقدند اگر ترامپ در مقابل بایدن، آن هم در ایالات خاکستری و حساس بازنده شود، بلافاصله و حتی قبل از اعلام نتایج نهایی انتخابات و اعلام پیروزی رسمی بایدن، اعتراض خود را به دیوان‌عالی آمریکا (بابت ابطال نتایج انتخابات یا حتی تغییر نتایج به سود خود) اعلام می‌کند.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار