متخصصان علوم تغذیه تاکید دارند زیاده روی در مصرف پاستا و ماکارونی می‌تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایت دیس، پاستا و ماکارونی از غذا‌های مورد علاقه بسیاری از مردم است. طعم لذیذ، در کنار تنوع سس‌ها و افزودنی‌های مختلفی که می‌تواند رنگ و لعاب ویژه‌ای به این غذا بدهد، پاستا و ماکارونی را به یکی از گزینه‌های جذاب برای وعده‌های غذایی مختلف تبدیل کرده است.

با این حال، به مانند زیاده روی در خوردن هر غذایی، زیاده روی در استفاده از پاستا و ماکارونی می‌تواند عوارض خاص خود را داشته باشد. متخصصان تغذیه می‌گویند این درست است که خوردن پاستا می‌تواند انرژی زیادی به بدن برساند و مواد مغذی نیز داشته باشد، اما زیاده روی در خوردن آن می‌تواند سلامت بدن را به مخاطره بیاندازد.

از مهمترین عوارض زیاده روی در خوردن ماکارونی و پاستا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- افزایش خطر ابتلا به دیابت

عوامل زیادی در بروز بیماری دیابت دخیل هستند که از آن جمله می‌توان به سبک زندگی و نیز سابقه خانوادگی (وراثت) اشاره کرد. با این حال، تحقیقات دانشمندان نشان داده است داشتن رژیم غذایی غنی از کربوهیدات (مانند پاستا و ماکارونی) می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را در افراد افزایش دهد.

۲- فقر غذایی

اگر از جمله افرادی هستید که چند بار در هفته از ماکارونی و پاستا به عنوان وعده اصلی استفاده می‌کنید باید به خاطر داشته باشید که این غذا فاقد ریزمغذی‌های مفید برای بدن است. بهتر است به جای استفاده از یک غذا، به صورت پیوسته رژیم غذایی خود را با مواد غذایی مختلف غنی کنید. با این کار می‌توانید از تامین نیاز‌های بدن به ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف اطمینان حاصل کنید.

۳- افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

متاسفانه غالب پاستا‌ها و ماکارونی‌های موجود در بازار از آرد سفید تهیه می‌شوند. تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف آرد سفید (برخلاف غلات کامل که دارای سبوس است) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در فرد را افزایش دهد.

پاستا

۴- افزایش فشار خون

تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده است عادات غذایی مانند مصرف کربوهیدارت‌های تصفیه شده مثل پاستا و ماکارونی می‌تواند باعث افزایش فشار خون افراد شود. فشار خون بالا خود می‌تواند منجر به بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

۵- افزایش وزن و خطر چاقی

متخصصان تغذیه تاکید دارند گرچه مصرف به اندازه پاستا و ماکارونی نمی‌تواند ارتباط مستقیمی با اضافه وزن و چاقی داشته باشد، اما این غذا‌ها مستعد زیاده روی در خوردن است. به طور معمول یک پرس پاستا باید نصف فنجان باشد، اما بسیاری از مردم تمایل به مصرف بیشتر از این میزان دارند. مصرف بیش از اندازه پاستا و ماکارونی باعث ورود حجم زیادی از کالری به بدن می‌شود و در صورتی که فرد از تحرک کافی برخوردار نباشد، چاقی در انتظار اوست.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۸ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
بیشتر از هفته ای یک بار ماکارونی نخورید و همان یک بار هم بر روی آن سبوس گندم تخمیر شده بپاشید
Iran (Islamic Republic of)
علی اصغر قاسم پور
۲۰:۴۸ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
وقتی آرد تصفیه شده و سفید این همه مضرات داره، چرا وزارت بهداشت از استفاده ی اون در تولید ماکارونی که مصرف نسبتا" زیادی در وعده های اصلی غذایی بسیاری از مردم داره نمی کنه تا به جای اون از آرد سبوسدار و غنی شده که فواید زیادی داره استفاده بشه؟ اگه تولید ماکارونی از این نوع آرد کم باشه و بیشتر اون از آرد سبوسدار باشه توجیه پذیره اما با این وضعی که تقریبا" همه اش از آرد سفید تولید میشه اشکال اساسی داره که باید جلوگیری بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
متاسفانه در ایران بیشتر از اینکه بهداشت و ملزومات آن تکلیف تغذیه مردم را تعیین کند تجار و کارخانه داران تعیین تکلیف می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
قرار ماکارانی گران بشود