۴۳ پارک طبیعی خراسان رضوی به بخش خصوصی واگذار شد

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: از مجموع ۴۸ پارک طبیعی موجود در استان، از سال ۹۸ تاکنون مدیریت و بهره‌وری ۴۳ پارک طبیعی به شهرداری‌ها و بخش خصوصی واگذار شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی شکاری معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در آئین رونمایی از سند بهره‌برداری از بوستان پیشکوه در تربت‌حیدریه گفت: سه پارک طبیعی دیگر نیز در مرحله رفع موانع قانونی است تا آن‌ها نیز واگذار شوند و حاصل این اقدامات، مدیریت و بهره‌وری مناسب و اقتصادی از این پارک‌هاست.

او افزود: شهرداری‌ها در حفظ و نگهداری و توسعه و سودآوری اقتصادی پارک‌های طبیعی در یک مسیر خوب هدایت می‌شوند و از سوی دیگر منابع مالی اداره کل منابع طبیعی نیز برای این اقدامات محدود است.

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ادامه داد: این اداره برای خود یک تعهد کاری تعریف کرد و آن کاشت درخت، در اراضی بیابانی و نیز اراضی جنگلی و به دنبال آن اشتغالزایی در بخش تولید چوب است که درآمد خوبی هم دارد.

شکاری بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی از برنامه‌های توسعه و اشتغالزایی توسط بخش خصوصی هم استقبال می‌کند.

او تصریح کرد: اراضی منابع طبیعی پیشکوه بر اساس قرارداد رسمی و محضری به مساحت ۴۳۲ هکتار در قالب مدیریت و بهره‌برداری پارک جنگلی به استناد ماده سه قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع در چارچوب طرح مصوب به شهرداری تربت‌حیدریه واگذار شد.

قرارداد واگذاری اراضی بوستان ها از امکانات ویژه ای برخوردار است

علیرضا قادری مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری تربت‌حیدریه گفت: بر این اساس مدت اولیه قرارداد واگذاری ۲۰ سال است و در صورت اجرای کامل طرح، مدت یاد شده قابل تمدید است.

او افزود: با قرارداد واگذاری اراضی مذکور، این امکان برای شهرداری فراهم شده تا نسبت به سرمایه‌گذاری و مشارکت با بخش خصوصی و اخذ تسهیلات بانکی برای اجرای تعهدات مصوب طرح با ساخت تاسیسات، سازه‌های گردشگری و ساخت راه‌های دسترسی و امور زیربنایی مرتبط با طرح، اقدام کند.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری تربت‌حیدریه ادامه داد: این اقدام باعث تحول و جهشی بزرگ برای توسعه، احیا، عمران و آبادانی منطقه خواهد شد.

قادری بیان کرد: طرح مصوب هر سه سال یک بار قابل اصلاح و بازنگری است و پیشنهادات جدید در راستای اهداف طرح قابل بررسی و اصلاح است.

او تصریح کرد: در کتابچه مطالعات مصوب طرح، کل اراضی بر اساس ظرفیت و شرایط توپوگرافی منطقه، استعدادیابی و منطقه‌بندی شده تا طرح‌های گردشگری و تفرجگاهی، گیاهان دارویی، پارک‌آبخیز، حیات‌وحش و اکوتوریسم در آن اجرا شود.

سعید اکبریان شهردار تربت‌حیدریه با بیان این که اراضی بوستان پیشکوه ۸۰۰ هکتار است گفت: با مساعدت اداره کل راه و شهرسازی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، سند بهره‌برداری از ۴۳۲ هکتار از این اراضی که مربوط به منابع طبیعی است به شهرداری واگذار شد و بقیه نیز ظرف چند روز آینده از سوی راه و شهرسازی تحویل شهرداری خواهد شد.

او افزود: مبادله اسناد بدان معناست که از امروز دست ما برای انجام اقدامات توسعه‌ای در حوزه گردشگری و جذب سرمایه‌گذار باز خواهد بود و البته در این اقدامات، توسعه آبخیزداری، تقویت اکوسیستم منطقه در حوزه تامین منابع آبی، تقویت پوشش گیاهی و همچنین تقویت زیست جانوری منطقه دیده شده است.

شهردار تربت‌حیدریه ادامه داد: برای حفاظت از پیشکوه ۲ برنامه کلی را در دستور کار قرار خواهیم داد نخست آن که با تمام وجود در حفظ و حراست از این منطقه تلاش کرده و اجازه نخواهیم داد ذره‌ای از این مناطق ملی و حفاظت شده در معرض تصرفات و تعرضات قرار گیرد و دوم این‌که این منطقه را با تمام ظرفیت‌های طبیعی و اکوسیستمی که دارد، به نفع توسعه گردشگری مهیا می‌کنیم.

اکبریان بیان کرد: ساخت کمربند سبز در اولویت است که بر اساس آن مسیری که جاده گناباد را به پیشکوه وصل می‌کند و تنها دسترسی برون شهری پیشکوه محسوب می‌شود را برای ورود زائران رضوی و گردشگران به این بوستان تکمیل خواهیم کرد.

انتهای پیام//ا.د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار