کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در عرصه‌های منابع طبیعی جنوب کرمان

به دنبال اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال، ۱۶ میلیون اصله نهال در جنوب کرمان، تولید و در عرصه‌های منابع طبیعی کاشته می‌شود.

قاسم رحیمی نیا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در آئین اختتامیه هفدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران که با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و مدیران حوزه آبخیزداری کشور در محل دانشگاه جیرفت برگزار شد، درخت را بهترین نمونه بارز و طبیعی یک آبخیزدار عنوان کرد و ضمن بیان اهمیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و همچنین پروژه‌های آبخیزداری گفت: درختکاری و جنگل کاری در مباحث آبخیزداری به خاطر آثار و دستاورد‌های متعدد آن مثل مقابله با شدت سیل، کاهش فرسایش خاک، تولید اکسیژن، کاهش آلودگی هوا و ... از اهمیت فراوانی برخوردار است.

او با بیان اینکه از مجموع سه میلیون و ۸۵٠ هزار هکتار مساحت سطح حنوب کرمان، سه میلیون و ۶۸۶ هزار هکتار آن را عرصه‌های منابع ملی تشکیل داده اند، گزارشی از وضعیت جنگل ها، مراتع و بیابان‌ها جنوب کرمان ارائه کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه سطح حوزه‌های آبخیز جنوب کرمان سه میلیون و ۶٠٠ هزار هکتار است، گفت: ۹٠٠ هزار هکتار از این سطح مطالعه و در سطح ۵٠٠ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در حال اجرایی شدن است.

 رحیمی نیا با اشاره به اهمیت پروژه‌های آبخیزداری در رشد و سرسبزی درختان، جنگل‌ها و مراتع افزود: با منویات مقام معظم رهبری و دستور وزیر جهاد کشاورزی و پیگیری‌های ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار است طی چهار سال آینده یک میلیارد درخت در کشور کاشت شود.

او افزود: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال، ۱۶ میلیون اصله نهال در جنوب کرمان، تولید و در عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی مستعد کاشته می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان افزایش سرانه پوشش گیاهی، تولید ترسیب کربن، مبارزه با فرسایش خاک، بهبود معیشت ساکنان و جوامع محلی، کاهش آلودگی‌های هوا، مدیریت و ذخیره آب‌های زیرزمینی را برخی از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

او با بیان اینکه بخشی از نهال‌های تولید شده در پروژه‌های منابع طبیعی، زراعت چوب و احداث بادشکن بیولوژیک اطراف مزارع استفاده می‌شود از احداث ۲ هزار کیلومتر بادشکن زنده اطراف مزارع در سال ۱۴٠۲ در جنوب کرمان خبر داد و گفت: این طرح طی چهار سال و هر سال به طول ۲ هزار کیلومتر اجرایی می‌شود.

هفدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران با تاکید بر آبخیزداری و امنیت پایدار غذایی امروز چهارشنبه در دانشگاه جیرفت پس از دو روز به کار خود پایان داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.