
باشگاه خبرنگاران جوان - زمان زنجیره کشتار(kill chain) یعنی فاصله بین شناسایی و انتخاب هدف تا نابود کردن آن.
روسها اوایل جنگ کند بودند و تا شلیک میکردند اکراینیها از محل منتقل شدهبودند اما با:
۱. اصلاح جریان فرمان
۲. استفاده دقیق از پهپادهای شناسایی در ارتفاعهای مختلف
۳. بیرون آوردن لپتاپهای نظامی از کوله پشتی و استفاده از آنها
۴. استفاده از فناوریهای شهروندی و غیر نظامی مثل گوشی هوشمند (با پذیرش خطر لو رفتن موقعیت)
سرعت خودشان را بالا بردند.
در پاسخ آمریکا میخواهد:
۱. زنجیره تأمین قطعات حساس وابسته به غرب را مختل کند تا تولید انبوه با مشکل مواجه شود
۲. در جنگها در واحدهای کوچک و پراکنده تقسیم شوند.
تجربه روسیه و وضعیت ایران: لزوم اقدام فرماندهی انتظامی
روسیه پس از جنگ اکراین اهمیت تغییر راهبرد از حملات انبوه به حملات دقیق را درک کرد، اما خوشبختانه این موضوع از بیش از یک دهه پیش توسط مقام معظم رهبری به نیروهای مسلح نظام جمهوری اسلامی ایران تکلیف شدهاست و نیروهای مسلح کشور در این زمینه پیشرفت های خوبی هم داشته اند. یعنی افزایش دقت و سرعت زنجیره کشتار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جهت درستی قرار دارد. اما به نظر میرسد توانایی تولید انبوه تسلیحات بهاندازه دقت آنها اهمیت دارد. قطعات الکترونیکی استفاده شده در تجهیزات از جمله بخشهای مهم هستند که نیازمند گسترش صنایع الکترونیکی هستند. هر نوع کارشکنی در امنیت زنجیره تأمین قطعات الکترونیکی باید با شدت از سوی نهادهای نظارتی سرکوب و روند ضد امنیت ملی، خدماتی و وارداتچی و مونتاژکار شدن صنایع الکترونیکی ایران باید متوقف و معکوس شود.
اما فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیازمند بهره گیری بیشتر از تجربه استفاده از پهبادها و البته از جنس کاهش تلفات نیروی انسانی است. از این نظر به نظر میرسد، تقویت زیرساختهای فاوای پشتصحنه (backend) فرماندهی نیروی انتظامی و استفاده از پهپاد توسط آنها در امور مختلف نظارتی و انتظامی با هدف کاهش تعداد شهدای سالیانه به زیر ده نفر باید در دستور کار باشد. تصویر آینده نیروی انتظامی باید بهصورتی باشد که زمانی که مردم با ۱۱۰ تماس میگیرند همیشه قبل از مأمور نیروی انتظامی پهپاد آنها در صحنه حاضر باشد و مثلاً خودرو آنها برای بررسی صحنه تصادف رانندگی بی جهت روشن نشود. در مقابل تمرکز روی پلاک سوم و نقض حریم خصوصی کل مردم باید از دستور کار خارج شود.
به نظر میرسد، شرکتهای بیمه و صندوقهای تامین اجتماعی نیروهای مسلح باید با سرمایه گذاری روی نوآوریهای استفاده از توان پهبادی و رباتیک،کاهش تلفات نیروی انسانی منجر به مرگ در فعالیتهای خطرناک از آتش نشانی تا نیروی انتظامی و امداد و نجات و .... را در دستور کار قرار بدهند.
منبع: کانال سیاستگذاری فناوری اطلاعات در پیامرسان بله