در سال‌های اخیر، در ایران انقلابی آرام در فرهنگ قهوه رخ داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - در سال‌های اخیر، در ایران انقلابی آرام در فرهنگ قهوه رخ داده است. در کشوری که همواره چای نوشیدنی اصلی بوده، قهوه تخصصی جایگاه ویژه‌ای یافته و به پدیده‌ای اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است. در شهرهایی مانند تهران، اصفهان و شیراز، کافه‌هایی با رویکرد موج سوم قهوه به‌سرعت رشد کرده‌اند؛ این کافه‌ها ضمن پایبندی به استانداردهای جهانی، سبک ایرانی خود را با ترکیب طعم‌ها و سنت‌های محلی توسعه داده‌اند. این رشد علی‌رغم تحریم‌های شدید اقتصادی که واردات قهوه و تجهیزات را دشوار کرده، به لطف علاقه‌مندان، رستری‌ها و رقابت‌های ملی تحقق یافته است. با وجود محدودیت‌ها، ایران در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۹ هزار تن قهوه وارد کرد و در رویدادهایی نظیر نمایشگاه جهانی قهوه دبی حضور چشمگیری داشت.

زنان ایرانی نیز نقش برجسته‌ای در رشد این صنعت ایفا کرده‌اند. اگرچه تا همین دهه گذشته اجازه کار در کافی‌شاپ‌ها را نداشتند، امروز در نقش‌هایی چون باریستا، رُستر و مربی حضوری فعال دارند. انجمن زنان قهوه ایران، به رهبری مهسا نیایش، فضایی حمایتی برای ارتقای حرفه‌ای زنان فراهم کرده است. در عین حال، تحریم‌های آمریکا مانع حضور رسمی قهرمانان ایرانی در رقابت‌های بین‌المللی شده، با این‌حال مسابقات داخلی از جمله قهرمانی ایران در آئرپرس و قهوه‌نوازی، بستر مهمی برای رشد استعدادها فراهم کرده‌اند. آینده صنعت قهوه ایران، با وجود موانع، روشن به نظر می‌رسد و امید می‌رود در صورت بهبود شرایط اقتصادی، حرفه‌ای‌های ایرانی بتوانند در سطح جهانی بدرخشند.

 

منبع: کانال تلگرامی روندنگار بین‌الملل

برچسب ها: قهوه ، کافه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۱۰:۰۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
ایرانی قبل چای قهوه مصرف میکرده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
قهوه فقر با خودش میاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
خرج ضروری که نیست بَرج الکیه فقط با این قیمتهاش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
کاش با دلیل میگفتی یا منبعی‌ چیزی میدادی
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۴۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
سلام منظورتون از فقر چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
این خانم مهسا نیایش چقدر پول داده که
اسمش را در این گزارش ذکر نمودید ؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
از مصرف زیاد قهوه تو مملکت معلوم میشه مردم ایران خیلی فقیر و بیچاره و محتاجن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
وقتی نمیدونی بیشتر قهوه ای که در کافه ها و قهوه فروشی ها سرو میشه قهوه درجه دو و سه و البته ارزون قیمته لطفاً نظر نده.
هرچند مشخصه که تو و امثال تو از کجا خط میگیرید که کوچکترین خوشی رو هم نمیتوانید به مردم ببینید حتی اگه خوردن یه قهوه ناقابل باشه!!!!
آخرین اخبار