
باشگاه خبرنگاران جوان - نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران بیان کرد: موضوع جراحی¬های زیبایی باید توسط افراد غیرمتخصص اعم از تکنسین¬های اتاق عمل و بیهوشی و … مورد بررسی قرارگیرد و سازمان¬های ناظر از جمله نظام پزشکی، وزارت بهداشت و درمان در این خصوص قاطعانه عمل کنند، تا مانع دخالتِ مداخله گرانِ فاقد تخصص و متخلف در امور پزشکی شوند.
نیکوکار بیان داشت: در راستای پیشبرد طرح ورود قاطع سازمانهای ناظر به موضوع جراحیهای زیبایی باید موارد زیر را مدنظر قرار داد: مکتوب و مشخص نمودن صلاحیت¬های مجاز هریک از رشته¬های پزشکی، مشخص نمودن استاندارد تعداد عمل¬های جراحی پزشک، در طول یک روز (۲۴ ساعت) چنانچه ارائه آمار ۴۷ عمل، برای یک پزشک، یک روز عجیب است، در نظر گرفتن سامانهای برای ثبت عمل¬های زیبایی جهت نظارت کامل و اصولی، بررسی بخش تقنینی که آیا قوانین کشور ما برای برخورد با تخلفات پزشکی کفایت میکند یا خیر؟، نادیده گرفتن بزرگنمایی برخی افراد نیز برای ضربه زدن به سیستم در حالی که موضوع سلامت جامعه از دغدغههای دولتمردان است.
معاون قضایی دادگستری استان تهران در ادامه افزود: در حال حاضر برای جلوگیری از اعمال جراحی توسط افراد غیرمتخصص اقداماتی نظیر تفکیک مراکز مجاز از غیرمجاز جراحی، و مقدمات تهیه کد QR برای پزشکان صورت پذیرفته است. اما از آنجا که نظارت سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت کافی نبوده و مجازات¬های صادرشده برای پزشکان متخلف بازدارنده نیست، در راستای حل این معضل میبایست بخش نظارت، در نظام پزشکی و وزارت بهداشت پررنگ گردد و از بازرسین صالح و متعهد استفاده شود.
نیکوکار گفت: متأسفانه شاهد سندروم اجرای ناقص قوانین در کشور هستیم، در نظام پزشکی نظارت کمرنگ است و بهانه کمبود نیرو برای عدم نظارت قانع کننده نیست. موضوع نظارت بر اتاق¬های عمل، جراحیها و پزشکان، دارای استانداردهایی واضح و صریح و روشن است که باید رعایت شده و بر آن¬ها نظارت وجود داشته باشد. وزارت بهداشت باید ضمن تعیین استانداردها تعریفی صحیح از آنها ارائه نماید.
وی در ادامه افزود: اگر ما در جایگاه نظارتی بتوانیم خلاءها را شناسایی نموده و برای نظارت، میزان و سنجه مشخص کنیم، قسمت اعظم مشکلات این حوزه حل خواهد ¬شد.
بررسی و ارسال مشخصات تمامی متخلفان غیر متخصص در زمنیه پزشکی از سوی سازمان نظام پزشکی به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران، در نظر گرفتن مجازاتهای بازدارنده و اثرگزار، راه اندازی فوری کد QR و اختصاص آن به هریک از پزشکان جهت تعیین صلاحیت¬ها، مشخص نمودن حیطه تخصصی هریک از رشته¬های پزشکی و صلاحیت اقدامات آنان توسط وزارت بهداشت، معرفی سامانه حامی (اخذ گزارشات مردمی و پاسخگویی به آن) توسط سازمان نظام پزشکی، نصب دوربین در اتاقهای عمل و … از مواردی بود که در این نشست تخصصی و به عنوان موضوعات قابل بررسی در راستای پیشگیری از قوع جرم مطرح شد.
در پایان نیکوکار ضمن تاکید برتقویت نظارت¬ها، به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در راستای استفاده از QR تاکید کرد که می¬تواند امر مفید و موثری باشد.
منبع: دادگستری استان تهران