تبریز؛

افزایش نیاز آبی گندم در هنگام طویل شدن ساقه ها

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: نيازهای آبی گندم در هنگام ساقه رفتن و طويل شدن سريع ساقه ها به سرعت افزایش می یابد.

نادر زارع تالی در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز گفت: اولین آبیاری مزرعه گندم که به نام خاک آب نامیده می شود از اهمیت ویژه ای برخوردار است به منظور بالا بردن درصد سبز مزرعه و یکنواختی آن آب باید در فاروها به ملایمت جریان داشته باشد و تا سیاه شدن پشته ها (آبیاری کامل سطح مزرعه) و جذب آب به وسیله خاک که حدود ۲۴ - ۲۰ساعت طول می کشد، ادامه یابد.

وی تصریح کرد: دو نوبت آبیاری در پاییز و بقیه در بهار و اوایل تابستان است.

زارع تالی ادمه داد: مقدار آب لازم برای گندم از ابتدای كاشت تا هنگام برداشت 8-4 هزار مترمكعب در هكتار است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گندم نباید بیش از 5 الی 6 روز بدون آب در زمین بماند، چرا که خطر حمله مورچه ها و نیز در صورت وجود کمی رطوبت خطر پوسیده شدن دانه آنها را تهدید می کند.

وی افزود: روش آبیاری تحت فشار(بارانی) که به منظور هرچه بیشتر بازدهی رایج شده است، مناسب ترین روش آبیاری مزارع گندم است.

زارع تالی تاکید کرد: از جوانه زدن تا به سنبله رفتن ديگر احتياجی به آبياری نيست، مگر در شرايط استثنايی، زيرا در اين دوره تبخير و تعرق كم بوده و در عين حال مصادف با زمانی است كه حداكثر بارندگی طبيعی صورت مي گيرد.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.