با مصوبه مجلس؛

مهلت زمان طرح‌های عادی و یک فوریتی در مجلس مشخص شد

با تصویب مجلس مهلت کمیسیون‌های اصلی برای رسیدگی به جزییات و کلیات طرح یا لایحه عادی حداکثر 3 ماه و در طرح‌ها و لوایح یک فوریتی حداکثر یک ماه و نیم پس از تاریخ ارجاع شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، نمایندگان در جلسه علنی امروز یکشنبه 23 فروردین در جریان رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ماده یک این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.

ماده 1 این طرح تصریح می‌کند: متن زیر جایگزین ماده (145) می‌شود و تبصره آن به عنوان تبصره 1 ابقا و 3 تبصره به عنوان تبصره‌های دو، سه و چهار به شرح زیر به آن الحاق می‌گردد.

ماده 145- رئیس مجلس شورای اسلامی موظف است یک نسخه از طرح‌ها و لوایح عادی و یک فوریتی را به کمیسیون اصلی و کمیسیون‌های فرعی جهت رسیدگی به مواد مرتبط و هم چنین به مرکز پژوهش‌های مجلس جهت رسیدگی و اظهارنظر کارشناسی ارجاع نماید.

کمیسیون‌های فرعی موظفند حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ ارجاع طرح یا لایحه عادی و ظرف ده روز برای طرح‌ها و لوایح یک فوریتی نتیجه رسیدگی خود را طی گزارشی در مواد ارجاعی به کمیسیون اصلی ارائه نمایند. هر یک از نمایندگان نیز می‌توانند پیشنهادهای خود را در مورد کلیات و جزییات طرح‌ها و لوایح عادی ظرف ده روز و در طرح‌ها و لوایح یک فوریتی ظرف 5 روز از تاریخ توزیع طرح یا لایحه به کمیسیون اصلی و کمیسیون‌های فرعی ارائه کنند.

مهلت کمیسیون اصلی برای رسیدگی به کلیات و جزییات طرح یا لایحه عادی حداکثر 3 ماه و در طرح‌ها و لوایح یک فوریتی حداکثر یک ماه و نیم پس از تاریخ ارجاع است.

چنانچه طرح یا لایحه با برگزاری جلسات عادی و فوق العاده در مهلت‌های مذکور قابل رسیدگی نباشد با درخواست کمیسیون و موافقت هیئت‌رئیسه مجلس این فرصت حداکثر تا دو برابر مدت‌های مذکور قابل تمدید است.

تبصره 2- در پایان مهلت های تعیین شده چنانچه گزارش کمیسیون اصلی ارائه نشود، هیئت رئیسه مجلس موظف است طرح یا لایحه را طبق نوبت در دستور هفتگی مجلس قرار دهد.

در این صورت پیشنهادهای موضوع این ماده در جلسه علنی مطرح می‌شود.

در صورتی که گزارش کمیسیون اصلی تا سه روز قبل از شروع رسیدگی به طرح یا لایحه در جلسه رسمی مجلس، بین نمایندگان توزیع گردد گزارش کمیسیون جایگزین طرح یا لایحه می‌شود در این صورت نمایندگان می‌توانند تا 48 ساعت پس از توزیع گزارش کمیسیون، پیشنهادهای خود را شامل اصلاح، برگشت به طرح یا لایحه در هر مورد، حذف کل ماده یا تبصره یا بند یا جز به هیئت‌رئیسه مجلس ارائه کنند تا با توزیع پیشنهاد، در جلسه رسمی مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد.

تبصره 3-چنانچه در کلیات نظر کمیسیون های فرعی با نظر کمیسیون اصلی متفاوت باشد در جلسه رسمی مجلس قبل از رای گیری برای کلیات، سخنگو یا یکی از اعضای آن کمیسیون‌ها می‌توانند نظر کمیسیون خود را توضیح دهند.

تبصره 4-در مواردی که طرح یا لایحه طبق آیین نامه به صورت دو شوری رسیدگی می‌شود در شوراول کلیات و در شور دوم جزییات طبق این آیین نامه رسیدگی می‌شود.

هم چنین نمایندگان با 143 رای موافق، 31 رای مخالف و 5 رای ممتنع با ماده 1 طرح مذکور موافقت کردند. 


انتهای پیام/

برچسب ها: صحن ، عل ، مجلس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار