در جلسه شورای شهر مطرح شد:

افزایش سهم مدیریت شهری از منابع بانکی/ بیمه شهر به زودی به سرانجام خواهد رسید

مدیرعامل بانک شهر با اشاره به اینکه در گذشته تنها یک درصد منابع بانکی برای مدیریت شهری اختصاص داشت، گفت: امروز سهم مدیریت شهری از منابع بانکی به بیش از 8 درصد رسیده است در صدد افزایش این مقدار سهام هستیم.

افزایش سهم مدیریت شهری از منابع بانکی/ بیمه شهر به زودی به سرانجام خواهد رسیدبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین محمد پورزرندی مدیر عامل بانک شهرمیهمان دویست و چهل و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بود تا گزارشی از نحوه خدمات رسانی بانک شهر در حوزه مدیریت شهری را به استماع اعضا شورا برساند.

وی اظهار داشت: پایه ریز اصلی بانک شهر سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران بود و با حمایت ها و پشتیبانی شهرداری تهران و سایر مدیریت کلان شهرهای کشور آرزوی دیرینه مدیریت شهری که داشتن city بانک بود به حقیقت پیوست.

پورزرندی در ادامه افزود: دستیابی به توسعه منظم در شهرها، بالا بردن توان مدیریتی برنامه‌ریزی فنی و اجرایی شهرداری‌ها و موسسات تابعه، اداره اقتصادی واحدهای ارائه دهنده خدمات شهری، بهبود امور حمل و نقل و ترافیک درون شهری، انجام طرح‌های عمرانی و شهرسازی، از جمله مباحث مهم در شهرسازی که به دلیل فقدان منابع مالی کافی تحقق همه جانبه آنها میسر نبوده و با توجه به اینکه 70 درصد جمعیت کشور در شهر ها ساکن هستند همواره تامین نقدینگی لازم به عنوان محدودیت برای حل مسائل شهری مطرح است و این موارد ایجاد بانک شهر را توجیه می کرد.

وی در ادامه سخنان خود چگونگی پیدایش بانک شهر را یادآور شد و افزود: شهرداری تهران به منظور تامین نقدینگی و سرمایه مورد نیاز برای پوشش هزینه‌های خود از یک سو و استفاده نظام برنامه‌ریزی مدیریت شهری از ظرفیت سرمایه‌گذاری اشخاص حقیقی و حقوقی برای تحقق و انجام وظایف مدیریت شهری از سوی دیگر، در بهمن ماه سال 1387 اقدام به تاسیس موسسه مالی و اعتباری شهر با سرمایه 1500میلیارد ریال به صورت شرکت سهامی عام نمود.

مدیر عامل بانک شهر همچنین تاکید کرد: در سال 1388 به موجب مجوزهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار مراتب ارتقاء موسسه به نام بانک شهر در تاریخ 04/12/ 1388 نزد مرجع ثبت شرکت‌ها، انجام گردید و بانک شهر عملیات خود را در زمینه فعالیت بانکداری با سرمایه 2000 میلیارد شروع و در مرحله بعدی به 4000 میلیارد ریال افزایش داد و در نهایت تا پایان سال 1392 به منظور رعایت الزامات قانونی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بهبود کفایت سرمایه، افزایش توان جذب منابع (سپرده‌ها) و اعطای تسهیلات، اخذ مجوزهای فعالیت شعب، اخذ مجوزهای ارزی (مرحله دوم و سوم) و با اتخاذ رویکرد بانکداری الکترونیکی، سرمایه بانک طی دو مرحله افزایش یافت.

پورزرندی با اشاره به اینکه بانک شهر طی دو سال گذشته اقدامات چشمگیری در راستای ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی انجام داده است افزود: بانک شهر متعلق به تمام شهرهای کشوراست به همین دلیل ما در سیستم رقابتی با 35 بانک هستیم این حساسیت کار ما و نیاز به پشتیبانی مدیریت شهری را برای حمایت از این بانک در سطح جامعه دوچندان می کند.

وی در ادامه بیان کرد: از ابتدای سال 1393 تا پایان سال 1394 منابع بانک از رشد 164 درصدی برخوردار بوده است. بر این اساس منابع از 116,707 میلیارد ریال در پایان سال 1392 به 307,602 میلیارد ریال در پایان سال 1394 افزایش یافت. نکته قابل توجه این است که بانک شهر علیرغم اینکه طی این دو سال هیچ گونه افزایش در واحدهای بانکی نداشته، شاهد رشد چشمگیر 164 درصدی منابع بوده که بسیار حائز اهمیت می باشد. از جمله دلایل حائز اهمیت در این موفقیت را می‌توان به توسعه ابزارهای الکترونیکی مانند پیش‌خوان‌های شهر نت، اتوبانک‌ها، ارائه محصول جدید از جمله صندوق سرمایه‌گذاری آرمان، اخذ مجوزهای مرحله دوم و سوم فعالیت ارزی اشاره نمود.

پورزرندی گفت: در ابتدای شکل گیری بانک از سال 1388 ترکیب منابع شامل 90درصد شهرداری ها و 10درصد منابع مردمی بوده است که در حال حاضر این ترکیب به 91درصد منابع مردمی و 9درصد منابع شهرداری ها تغییر یافته است.

**بیمه شهر به زودی به سرانجام خواهد رسید

مدیر عامل بانک شهر پس از سخنان خود در مواجه با برخی سوالات اعضا شورا به تعیین سرنوشت بیمه شهر اشاره داشت و افزود: تمامی اقدامات قانونی ایجاد بیمه شهر صورت گرفته است برخی موضوعات مطرح در سطح شهر موجب شده این مهم با تعویق مواجه شود که در صدد هستیم این مشکلات رفع و بیمه شهر به مرحله اجرایی برسد.

وی همچنین در خصوص جانمایی برخی نت شهرها اظهار داشت: در هنگام بهره برداری از فضاهای شهری با بسیاری از بانکها موضوع را در میان گذاشتیم و پیشنهاد مشارکت از این پهنه ها را برای ارائه خدمات بانکی نوین ارائه شد اما با عدم استقبال مواجه شدیم. 

پورزرندی در ادامه افزود: جانمایی این مکان ها نیز بر عهده خود شهرداری ها بوده است.

وی همچنین در خصوص چگونگی وضعیت بانک شهر در بازار رقابتی اظهار دلاشت: جایگاه بانک در بین 32 بانک کشور در ردیف نوزدهم بود که در حال حاضر بین بانک های خصوصی برتر کشور با بانک پارسیان و پاسارگاد در رقابت هستیم. و کل سهم ما در بانکداری خصوصی 10 درصد است.

مدیر عامل بانک شهر همچنین از آمادگی این بانک برای سرمایه گذاری در احیاء بافت های فرسوده اشاره کرد و افزود: یک پروژه مشارکتی را با یکی از شرکت های سازنده در بافت های فرسوده در منطقه 16 به سرانجام رسانیدم و از ادامه کار در بافت های فرسوده استقبال می کنیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار