طاهری مطرح کرد:

نبود سیستم یکپارچه ایمنی، بهداشت و محیط زیست در کشور

مشاور ارشد وزیر نیرو در حوزه HSE گفت: با وجود ایجاد ضرورت سیستم یکپارچه مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست بعد از گذشت 12 سال هنوز این سیستم در کشور وجود ندارد.

نبود سیستم یکپارچه ایمنی، بهداشت و محیط زیست در کشور
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام طاهری مشاور ارشد وزیر نیرو در همایش ملی محیط  زیست با رویکرد مدیریت یکپارچه و فراگیر HSE که امروز (دوشنبه) در سالن همایش‌های سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: با اینکه در سال 83 بحث ضرورت ایجاد سیستم یکپارچه HSE را مطرح کرده‌ام اما بعد از گذشت 12 سال هنوز این سیستم در کشور وجود ندارد.

وی تاکید کرد: در نتیجه نبود این سیستم محیط زیست آسیب‌های بسیاری می‌بیند و به همان اندازه در راه اندازی این سیستم تحقیق می‌کنیم عواقب بیشتری در بخش ایمنی، محیط زیست و بهداشت گریبان گیر ما خواهد شد.

طاهری با بیان اینکه برای پیاده کردن سیستم HSE وزارت نیرو طی ارسال نامه‌ای به پزشکی قانونی و اورژانس آمار تمام موارد منجر به فوت، آسیب و حادثه‌هایی که به آب و برق مربوط می‌شود را خواسته است، گفت: تا امروز هیچ موردی از این موضوعات به دست ما نرسیده تا اولویت بندی کرده و بر اساس آن سیستمی را طراحی کنیم.

مشاور ارشد وزیر نیرو تاکید کرد: ما ریسک‌ها را فقط در حوزه سد سازی، پتروشیمی، پالایشگاه و کارخانه‌ها لازم نداریم، بلکه ضرورت دارد تا تمام ریسک‌ها و خسارت‌های محسوس مستقیم، غیر مستقیم و نامحسوسی را که بر کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد به دست آوریم.

وی تاکید کرد: در اقتصاد 10 تریلیون دلاری آمریکا خسارت ناشی از صنعت ساخت حدود 6 درصد درآمد ناخالص این اقتصاد است، صنعت ساخت بیشترین خسارت را وارد می‌کند که باید سایر خسارت‌ها از جمله خسارت‌های مربوط به محیط زیست و بهداشت را به آن اضافه کنیم.

طاهری افزود: حجم نفت زیادی در آب‌های زیر زمینی حرکت می‌کند، بر همین اساس در سال 83 مقرر شد روی آلودگی پالایشگاهی تهران مطالعه و کار کنیم آب و خاک این منطقه کامل از بین رفته است، بنابراین برای لحاظ کردن این خسارات‌ها باید برنامه ریزی صورت گیرد.

مشاور ارشد وزیر نیرو با اشاره به اینکه در بین 25 کشور با درآمدهای بالای ملی ایران بین 21 تا بیست و سومین و متوسط 25 قرار دارد، گفت: نقش صنعت در اقتصاد آمریکا بین 25 کشور در جایگاه بیست و پنجم قرار دارد در حالی که ایران در جایگاه دوم قرار گرفته است؛ آمریکا درآمد ناشی از بیمه و خدمات بانکی بعد از فرانسه جایگاه دوم را دارد، این در حالی است که ایران در جایگاه بیست و سوم در این زمینه قرار دارد.

طاهری تاکید کرد: اگر قرار است درآمد ملی از این طریق ایجاد شود باید به افراد اجازه حفر چاه‌ آب‌های غیر مجاز را بدهیم و اگر درآمد کشور متکی به نفت باشد این وضعیت تا زمانی ادامه دارد که مسائل HSE در کشور لحاظ نکنیم در این صورت اقتصاد کشور متکی به آب و نفت خواهد بود و مردم مقر درآمدی جز کشاورزی نخواهند داشت.

مشاور ارشد وزیر نیرو اظهار کرد: طبق بررسی‌ها و اطلاعات HSE مشخص شده در آمریکا سن ریسک رانندگی در 60 سالگی مجدا بالا می‌رود بنابراین قانونی در این زمینه تصویب شده این در حالی است که برای رانندگان خانم سن 55 سالگی فرکانس بالای ریسک بالاتر از مردها بوده است.

طاهری با تاکید بر اینکه باید یک کار ملی در این زمینه شروع کنیم، اظهار کرد: وزارت بهداشت در موضوع سوختگی شروع به فعالیت های در این زمینه کرده است ولی ساختار دقیقی در این زمینه وجود ندراد و سال‌هاست که آمار تلفات را از اورژانس درخواست کردیم ولی آنها در ارائه اطلاعات امتناع کرده‌اند.

مشاور وزیر نیرو در حوزه HSE اظهار کرد: در رویکرد سنتی به مقوله HSE‌ به طور موردی برای موضوع‌های پراکنده در حد نیاز تصمیم‌گیری می‌شود و بر حسب اتفاقات و حوادث روی داده تصمیم‌ گرفته می‌شود که به موضوع  HSE پرداخته شود. در دوره‌ای قرار شد برای مدیران یک دوره HSE گذاشته شود ولی این دوره هیچ وقت برگزار نشد.

طاهری تاکید کرد: بدون تصویر کلان و فراگیر از موضوعات موجود و بدون روش‌مندی برای تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی از جمله رویکردهای سنتی در سازمان‌های کشور ،  تصمیم‌گیری‌ها در سازمان‌ها با رویکرد سنتی با اطلاعات ناقص بدون ابزارها و تحلیل‌ها صورت می‌گیرد. همچنین مبتنی بر این رویکرد، عکس‌العملی در قبال شرایط یا رخدادها صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه رویکرد سیستمی تصمیم‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در سازمان‌ها باید فراگیر و منعطف باشد، گفت: مالکیت تمام ریسک‌های مرتبط با آب و برق در تمام نقاط کشور بر عهده وزارت نیرو است.

مشاور اشد وزیر نیرو اظهار کرد: باید ساختار ملی استراتژیک HSE ایجاد شود. تقاضای ما این است که از طریق ایجاد این ساختار ملی از تلف کردن هزینه‌های بسیار و صرف وقت و سرمایه‌های بسیار برای آموزش‌های فراوان بیهوده که نیازسنجی نشده‌اند، جلوگیری شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار