تظاهرات مردمی علیه کودتای نظامی در سودان ۷ کشته بر جای گذاشت

مقامات سودان اعلام کردند روز گذشته در تظاهرات مردمی علیه کودتای نظامی در خارطوم، پایتخت سودان ۷ نفر از تظاهرات کنندگان کشته شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان- مقامات خارطوم می‌گویند روز گذشته یکی از خونین‌ترین روز‌هایی بود که مردم علیه کودتای نظامی در این کشور تظاهرات می‌کردند. در این تظاهرات هفت غیرنظامی جان خود را از دست دادند. 

به گفته خبرگزاری رویترز، شاهدان میدانی می‌گویند نیرو‌های امنیتی و نظامی در خارطوم با حمله به تظاهرات کنندگان به سوی آن‌ها گاز اشک آور شلیک کردند و برخی را با گلوله‌های پلاستیکی مورد اصابت مستقیم قرار دادند.

این تظاهرات که در ابتدا به صورت مسالمت آمیز به سوی کاخ ریاست جمهوری در خارطوم در حال برگزاری بود با دخالت نیرو‌های امنیتی ارتش به خشونت کشیده شد.

کمیته مرکزی پزشکان سودانی همچنین در بیانیه‌ای اعلام کردند: نیرو‌های امنیتی برای متفرق کردن مردم غیرنظامی از گلوله‌های جنگی و نارنجک‌های شوکر استفاده کرده اند.

مقامات بهداشتی خارطوم خبر دادند: بسیاری از مردم نیز در اعتراضات مجروح شدند که در بیمارستان‌های پایتخت سودان در حال مداوا هستند.

روز گذشته خانواده الغندور، وزیر خارجه سابق سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که او به همراه سایر زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند و تا قبل از آزادی یا محاکمه عادلانه دست از این اعتصاب بر نمی‌دارند.

الغندور باعث لغو تحریم‌های آمریکا در سال ۲۰۱۷ شد که که به مدت ۲۰ سال بر سودان اعمال شده بود. او بعداً وقتی در پارلمان سودان فاش کرد که دیپلمات‌های سودانی در خارج از کشور به مدت دو ماه حقوق خود را دریافت نکرده‌اند، اخراج شد.

چندی پیش دادستانی عمومی سودان دستور آزادی بسیاری از مقامات حکومت البشیر را صادر کرد، اما ژنرال عبدالفتاح البرهان که مواضعی نزدیک به رژیم صهیونیستی دارد، اجازه اجرای این دستور را نداد. خانواده الغندور این اقدام البرهان را محکوم و خاطرنشان کردند که این یک «دخالت بی سابقه در دستگاه قضایی کشور» است.

فرستاده سازمان ملل متحد در سودان، معتقد است که بعد از عمر البشیر، انتقال قدرت به دموکراسی با شکست رو به رو شده و گفتگو‌ها زیر نظر سازمان ملل با هدف کمک به سودان برای پایان دادن به بحران سیاسی کنونی و توافق درباره یک مسیر پایدار برای حرکت به سمت طرف دموکراسی و صلح انجام خواهد گرفت.

۲۵ اکتبر ۲۰۲۱، ارتش سودان به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان در یک کودتای نظامی کنترل دولت را به دست گرفت. حداقل پنج مقام ارشد دولتی از جمله عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر این کشور در همان ابتدا بازداشت شدند. در جریان تنش‌های داخلی در این کشور، دست کم ۶۰ نفر کشته شدند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار