خوی یکی از خاستگاه‌های گل محمدی در کشور است

شهرخوی یکی از خاستگاه‌های گل محمدی در کشور و قطب اول تولید این محصول در آذربایجان غربی است.

چهار فصل سال زیبایی‌های خاص خود را دارند و برجسته‌ترین زیبایی فصل بهار گل‌ها هستند.گل‌ها منبع غذایی و منشا انتشار برکات الهی و سبب زیبایی زمین و جلوه‌ای از زیبایی خلقت و خالق زیبایی‌ها هستند.

مقدس‌ترین گل در میان گل‌ها گل خوشرنگ و خوش بوی محمدی است که بوی معنوی نبی مکرم اسلام را درمیان انسان‌ها پخش می‌کند. طبق تحقیقات به عمل آمده خاستگاه گل محمدی شهرستان خوی می‌باشد و از قدیم الایام باغداران این گل زیبا را در اطراف باغچه‌های خود می‌کاشتند و اغلب برای گلاب گیری و درست کردن مربا استفاده می‌کردند.  خوی یکی از خاستگاه‌های گل محمدی در کشورو قطب اول تولید این محصول در آذربایجان غربی است.

در این زمینه هرسال به همت و ابتکار عمل شهرداری خوی جشن گلاب گیری بااجرای برنامه‌های متنوع در پارک بانوان برگزار می‌شود.

درمورد این محصول با مهندس علیرضا مردانی، رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوی گفت و گو کردیم.

 وی با اشاره به اینکه، خوی یکی ازخاستگاه گل محمدی درکشورو قطب اول این محصول در آذربایجان غربی است گفت:هرچنداین محصول در شهر‌های مختلف استان برداشت می‌شود، ولی عمده تولید این محصول مربوط به شهرستان خوی است که از معطرترین نوع این گل در دنیا به حساب می‌آید.

مردانی گفت:در سالجاری ۱۸۰ هکتار ازاراضی کشاورزی خوی به زیر کشت گل محمدی رفته که پیش بینی می‌شود که امسال بیش از ۶۵۰ تن گل‌تر از مزارع این شهرستان برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد. او با اشاره اینکه گل محمدی فرآورده‌های بسیاری دارد، گفت: ۸۰ درصد گل‌های‌تر برای صنایع گلاب گیری، و ۲۰ درصد بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا، گل برگ‌های خشک، غنچه و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

مردانی در ادامه با بیان اینکه از هر کیلو گل محمدی ۱/۵لیتر گلاب با کیفیت استحصال می‌شود، افزود: که پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۲میلیون لیتر گلاب از گلستان‌های گل محمدی استحصال شود.

او با اشاره به مقاوم بودن و نیاز آبی کم این محصول را یکی از ویژگی‌های بارز آن برای جایگزینی سایر محصولا ت کشاورزی دانست، گفت: باتوجه به کمی آبی این منطقه، درنظر داریم که با حمایت کشاورزان، کشت این محصول را در این شهرستان چند برابر کنیم.

رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوی با اشاره به اینکه، گل محمدی خوی به دلیل رقم خاصی بودن وهمچنین تاثیر اقلیم خاصی به بهبودخصوصیات کیفی آن باعث می‌شود که هر ساله مشتریان زیادی برای عرضه این محصول از شهر‌های مختلف کشور داشته باشیم، گفت: این محصول به کشور ترکیه، آذربابجان وجمهوری نخجوان واستان‌های اردبیل، آذربایجان غربی، شرقی، کاشان و سنندج صادر می‌شود.

او در ادامه افزود:برای این محصول مهم باید بازارچه فصلی در مرز رازی ایجاد شود تا با معرفی بیشتر این محصول به تمام کشور‌ها صادرات داشته باشیم. مردانی درادامه با اشاره به اینکه، از ۴ تن گل محمدی، یک کیلو اسانس تولید ودر عطرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت:بجزاز فصل‌های تولید این محصول، اسانس‌های موجود در بازار بصورت مصنوعی با ارزان قیمت تولید می‌شود که در این صورت ضرر‌های زیادی به کشاورزان می‌زنند.

او با اشاره به اینکه در این زمینه، ۳۶۰ نفربصورت مستقیم تولید کننده این محصول و ۵۴۰۰ نفر در فصل تولید بصورت کارگر فعالیت دارند، اظهار داشت: درصورت ایجاد صنایع تبدیلی، تولید گل محمدی وارزش افزوده آن چند برابر شده و بستر برای صادرات و ارز آوری از طریق این محصول فراهم و اشتغال در این بخش در شهرستان خوی به چند برابرافزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که این گل خاصیت گرمایی دارد و در درمان بیماری‌های گوارشی و ضعف عمومی بدن از جمله در درمان اسهال، زخم معده و درمان روده و بیماری‌های قلبی مفید است. وبرای اینکه کیفیت گل محمدی از بین نرود صبح قبل از آفتاب باید برداشت شود.

گزارشی از فاطمه فرخ زاده

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.