جشنواره آئین سنتی گلاب‌گیری در خوی برگزار شد

پنجمین جشنواره گلاب‌گیری با همراهی هنرمندان و مردم هنردوست شهر خوی به مدت یک روز در پارک بانوان خوی برگزارشد.

حسن نصرالله پور شهردار خوی در حاشیه پنجمین جشنواره آئین سنتی گلاب‌گیری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: سالانه بیش از ۹۰۰ هزار لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان آذربایجان غربی از جمله شهرستان‌های ارومیه، مهاباد، خوی و پیرانشهر استحصال می‌شود و شهرستان خوی یکی از خاستگاه‌های گل محمدی در کشور و قطب اول این محصول در استان آذربایجان غربی است.

شهردار خوی گفت: در سال جاری ۱۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی خوی زیر کشت گل محمدی رفته است که پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۶۵۰ تن گل‌تر از مزارع این شهرستان برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد.

وی اضافه کرد: ۸۰ درصد گل‌های‌تر برای صنایع گلاب‌گیری، و ۲۰ درصد بقیه به‌صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل‌قند، مربا، گل برگ‌های خشک، غنچه و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، در کنار بازدید از مراحل گلاب‌گیری از غرفه‌های صنایع‌دستی و تولیدات گل محمدی از برنامه‌های یک روز آیین سنتی گلاب‌گیری است.

ناب‌ترین گلاب در خوی استحصال می‌شود

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی خوی نیز در حاشیه این جشنواره، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: با هدف احیای سنت قدیمی و ترویج گلاب گیری، پنجمین جشنواره گلاب گیری با حضور پرشور مردم و اهالی فرهنگ و هنر و باحضور هنرمندان کشوری طی یک روز برگزار می‌شود.

پیری با اشاره به اینکه آئین سنتی گلابگیری، اجرای گروه موسیقی سنتی از جمله برنامه‌هایی است که در این جشن برگزار می‌شود، افزود: احیای آئین‌های کهن و محلی مهمترین زمینه در راستای پیوند اندیشه و سبک زندگی امروزی با نوع و شیوه زندگی با مردمان گذشته بوده و لزوم آشنایی کودکان و نسل‌های آینده با آیین‌های قدیمی بسیار ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه شهر خوی از دیرباز به لحاظ ظرفیت‌های عظیم فرهنگی، تاریخی، طبیعی و گردشگری مورد توجه اهالی فرهنگ و هنر و گردشگران داخلی و خارجی بوده، افزود: خوی قطب تولید بسیاری از محصولات کشاورزی ازجمله گل آفتابگردان، عسل و تخمه آفتابگردان و کدو در سطح ملی می‌باشد.

پیری با اشاره به حضور فعال بانوان در جشنواره گلاب گیری امسال، افزود: تعداد۴۵ بانوی گلاب گیر و فعال در عرصه عرقیات خانگی و همچنین ۲۰نفر از بانوان هنرمند فعال در بخش صنایع دستی و هنر‌های سنتی، غذا‌های بومی محلی و عرقیات گیاهی در برگزاری پنجمین جشنواره گلاب گیری، حضور فعال دارند.

پیری در ادامه افزود: با توجه به ۲۴ ساعته شون مرز رازی در صدد هستیم با همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های ذیربط یک نمایشگاه دائمی از محصولات کشاورزی شهرستان مخصوصا گل محمدی و گلاب به عنوان یک برند راه اندازی شود تا محصولات کشاورزی به سایر کشور‌ها صادر گردد.

درحاشیه این جشنواره با استادحسین قهرمان هنر‌های رزمی کشور و گلاب گیر نمونه کشوری گفتگو کردیم.

او در مورد تحقیقات گل محمدی گفت: بنده بعداز تحقیقات زیاد از گل‌های محمدی شهر‌های مختلف کشور به این نتیجه رسیدیم که گل محمدی خوی غلظت ۹۰ درصدی دارد و به همی خاطر در پنجمین جشنواره گلاب گیری خوی شرکت کردیم و ناب‌ترین گلاب ممکن را امروز استحصال می‌کنیم.

وی افزود: با کمال افتخار در سال‌های آینده نیز با تمام توان در این جشنواره شرکت خواهیم کرد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.