کارشناسان انرژی: احتمال همکاری نفتی روسیه و عربستان «صفر» است

کارشناسان انرژی معتقدند با توجه به تولید نفت عربستان و روسیه با حداکثر توان، احتمال همکاری این دو کشور، بعید است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از سی ان بی سی، روز دوشنبه پس از این که روسیه و عربستان سعودی در خصوص همکاری برای ثبات قیمت نفت، یک بیانیه مشترک منتشر کردند، کارشناسان انرژی نسبت به آن ابراز بدبینی کردند.

به گزارش رسانه ها، این دو کشور عمده تولید نفت در بیانیه مشترک خود در نشست گروه 20 در چین اعلام کردند گروهی تشکیل خواهند داد که بر بازار نظارت و برای ثبات بهای نفت، پیشنهادهایی ارائه کند.

«السکاندر نواک،» وزیر انرژی روسیه این برهه را «تاریخی» خواند و از احتمال توقف افزایش تولید نفت خبر داد.

کارشناسان اظهار کردند شاید این بیانیه، در کوتاه مدت باعث افزایش بهای نفت، حتی به بیش از 50 دلار در هر بشکه شود اما احتمال همکاری بیشتر را غیرممکن دانستند.

روز دوشنبه، «یوجین واینبرگ،» رئیس پژوهش کالا در کامرزبانک به سی ان بی سی گفت: این لفاظی ها در خصوص «توقف» بیهوده است. امکان ندارد عربستان و روسیه با هم همکاری کنند. این فقط در حد حرف است زیرا همکاری دو رقیب، امکان ندارد.

به دنبال انتشار این بیانیه، بهای نفت خام افزایش یافت. بهای نفت خام سبک تحویل ماه اکتبر با افزایش 2 درصدی به حدود 45 دلار و 40 سنت در هر بشکه رسید. اما این بها به دلیل تقارن با تعطیلات روز کارگر در آمریکا، کاهش داشت.

بهای نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت نیز امسال افزایش خوبی داشت اما به نسبت بهای 100 دلاری ماه جولای سال 2014، بسیار کمتر است.

همچنین امروز، «اول هانسن،» رئیس استراتژی کالا در ساکسوبانک به سی ان بی سی گفت: این کنفرانس خبری، بدون هیچ ابتکار خاصی برگزار شد. یک بار دیگر مشخص شد که بازیگران عمده بازار نفت، می توانند فقط با حرف و بدون انجام هیچ عملی، بازار را کنترل کنند. انتظار من این است که بازار باز هم سقوط کند زیرا فقط انتظارها بالا رفت و قدمی برداشته نشد.

در حالی که عربستان با تمام توان و روسیه بدون توقف نفت تولید می کنند، این که توقف افزایش تولید حتی پس از توافق، عملی شود یا نه، جای بحث بسیار دارد. کارشناسان دیگر نیز نسبت به همکاری و عملی شدن چنین برنامه ای، ابزار بدبینی کرده اند.

براساس این گزارش، حتی اگر عربستان و روسیه در این خصوص توافق کنند، نظر اعضای دیگر اوپک نیز مهم است. چنین تلاشی تاکنون چند بار شکست خورده و دلیل عمده آن، خودداری عربستان برای از دست دادن سهم خود از بازار نفت است. علاوه بر این ها، ایران نیز حاضر نیست به روسیه و قطر و ونزوئلا بپیوندد.

تینا مارگارت سالت وت، تحلیلگر برجسته نوردیا گفت: شاید عربستان سعودی متوجه شده است که جلب توافق توقف یا کاهش سقف تولید، سخت است. شاید برای عربستان راحت تر این باشد که با روسیه به توافقی برسد و بر بازار، تاثیر بگذارد. کاهش کم از سوی قطر یا امارات، کمکی نخواهد کرد و کشورهایی مانند ونزوئلا و نیجریه نمی توانند سقف تولید خود را کم کنند زیرا با مشکلات شدید اقتصادی و سیاسی دست به گریبان هستند. پس روسیه و عربستان می توانند به چنین توافقی برسند. اما بعید می دانم اقدام آن ها تاثیر زیادی بر بازار بگذارد.





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار