وزارت علوم در هفته ای که گذشت؛

از ابلاغ شیوه برگزاری امتحانات به صورت مجازی تا زمان بازگشایی دانشگاه‌ها

وزارت علوم در هفته ای که گذشت با اخباری درباره شیوه برگزاری امتحانات به صورت مجازی و زمان بازگشایی دانشگاه ها سپری شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت علوم در اولین هفته اردیبهشت ماه با اخباری متعددی همچون «آغاز ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد از اول اردیبهشت»، «چگونگی برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم ۹۹- ۹۸ دانشگاه‌ها»، «ماجرای هک اطلاعات سازمان امور دانشجویان چه بود؟» و «برگزاری کنکور دکتری و کارشناسی ارشد در زمان مقرر» همراه بود که در ادامه می خوانید.

آغاز ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد از اول اردیبهشت

سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور به خبرنگار حوزه دانشگاهی گفت: کسانی که در مرحله اول و یا مرحله دوم در آزمون کارشناسی ارشد موفق به ثبت نام شده اند شرایطی فراهم شود تا این دسته از داوطلبان بتوانند اطلاعات ثبت نامی خود را از روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۹۹ تا ۳ اردیبهشت ۹۹ ویرایش کرده و کسانی که تاکنون موفق به ثبت نام نشده اند می توانند در این مهلت مجدد ثبت نام کنند.

چگونگی برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم ۹۹- ۹۸ دانشگاه‌ها

معاونت آموزشی وزارت علوم در اطلاعیه‌ای، چگونگی برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم ۱۳۹۹-۱۳۹۸ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی را اعلام کرد.  در این اطلاعیه آمده است: با نزدیک شدن زمان امتحانات شایسته است تا دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی موضوع ارزشیابی پایانی نیمسال تحصیلی و برگزاری امتحانات را با توجه به شرایط و امکانات خود در دستور کار قرار دهند و با تأکید بر اینکه استاد هر درس مرجع ارزیابی دانشجو در آن درس است، برای برگزاری امتحانات و ارزشیابی تحصیلی نیمسال دوم ۱۳۹۹-۱۳۹۸ باید مواردی در جهت برگزاری امتحانات توجه کنند.

امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد حضوری برگزار می‌شود

رئیس  دانشگاه آزاد گفت: مقرر شده است که امتحانات به صورت حضوری برگزار شود و پیش بینی می‌کنیم در یک دوره یک ماه در فصل تابستان به صورت حضوری کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها را برگزار کنیم. به دانشجویان اجازه دادیم اگر با آموزش مجازی وضعیت مطلوبی نداشتند ۳ درس را حذف کنند و سال آینده علاوه بر واحد‌های انتخابی تا سقف ۳ درس را بدون پرداخت شهریه انتخاب کرده و با شرکت در کلاس‌های حضوری نمره را جایگزین کنند.

بررسی پرونده آموزش مجازی دانشگاه‌ها؛ از شکوائیه دانشجویان تا دفاعیه وزارت علوم

در ابتدای شروع آموزش مجازی، اکثر مسئولان دانشگاه‌ها به مناسب نبودن زیرساخت‌های این آموزش اذعان داشتند و اکنون بعد از گذشت دو ماه معتقدند که آموزش مجازی در دانشگاه‌های خودشان از کیفیت خوبی برخوردار است. اما در مقابل دانشجویان از همان ابتدا به کند بودن سرعت اینترنت، عدم امکان ارتباط با اساتید، قطع شدن ارتباط، دسترسی نداشتن به اساتید برای رفع اشکال، دسترسی نداشتن به اینترنت رایگان معترض بودند و هنوز هم هستند.

بر اساس آخرین آمار بیش از ۷۰ درصد دانشگاه‌ها در برگزاری آموزش‌های مجازی پس از شیوع بیماری کرونا موفق بوده‌اند و تاکنون بیش از هزار کلاس الکترونیکی برای دانشجویان برگزار شده است. بر اساس رایزنی‌های وزارتخانه‌های علوم و ارتباطات، در حال حاضر اینترنت دانشگاه‌هایی که آموزش‌های مجازی را برای دانشجویان برگزار می‌کنند، رایگان است در صورتی که این روند در بسیاری از دانشگاه‌ها به طور کامل اجرا نشده است. اجرای آموزش‌های مجازی، اجرای اصل عدالت آموزشی را تحت الشعاع قرار داده است و بسیاری از دانشجویان امکانات دسترسی به فضای مجازی را ندارند. روند برگزاری کلاس‌های عملی به حاشیه رفته و دانشجویان را سردرگم گذاشته است.

زمان برگزاری آزمون های سال ۹۹+جزئیات

زمان برگزاری بسیاری از آزمون‌ها در کشور به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاده است و تقویم آزمونی کشور در ماه های اردیبهشت و خرداد آزمون های زیادی را پیش روی خود دارد از آزمون های پزشکی تا آزمون های وزارت علوم و آزمون های بین المللی. در این خبر میتوانید جزئیات و زمان برگزاری این آزمون ها را بخوانید.

برگزاری کنکور دکتری و کارشناسی ارشد در زمان مقرر

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به خبرنگار حوزه دانشگاهی گفت: دو کنکور دکتری در تاریخ ۹ خرداد و کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته در تاریخ ۲۲ و ۲۳ خرداد برگزار می‌شود. باتوجه به عادی شدن شرایط کشور چرا باید دو کنکور کارشناسی ارشد و دکتری به تعویق بیفتد!.

زمان بازگشایی دانشگاه ها اعلام شد

رییس سنجش آموزش پزشکی گفت: دانشگاه های علوم پزشکی بلافاصله بعد از یایان ماه مبارک رمضان در ۶ خرداد ماه بازگشایی می شوند.

حیدرزاده درباره زمان پایان نیم سال دوم تحصیلی ۹۸-۹۹ گفت: ترم تحصیلی جاری تا پایان تیرماه ادامه خواهد داشت و امتحانات پایان ترم هم از اول تا پانزدهم مرداد ماه ۹۹ برگزار می‌شوند.

ماجرای هک اطلاعات سازمان امور دانشجویان چه بود؟

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان امور دانشجویان به خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره هک شدن اطلاعات این سایت اظهار کرد: اخباری در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر هک شدن سایت این سازمان و دسترسی به مدارک هویتی دانشجویان خارج کشور منتشر شد که این اخبار صحت ندارد و کلا شایعه بوده است.

مطلق در ادامه بیان کرد: کارکنان سازمان ما اطلاعاتی که ادعا شده بود هک شده و در حال خرید و فروش است را رصد کردند و متوجه شدیم که این اطلاعات مربوط به ما نبوده است.

شرایط بازگشایی دانشگاه‌ها چه زمانی فراهم می‌شود؟

مسئول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم گفت: تعیین اینکه چه زمانی امکان بازگشایی دانشگاه‌ها به صورت حضوری فراهم شود با ستاد ملی مبارزه با کرونا است. اگر این ستاد تشخیص دهد که شرایط مهیاست و همه می‌توانند به دانشگاه‌ها بازگردند قطعا دانشگاه‌ها باز می‌شوند. ولی موضوع این است که باید منطقی فکر کنیم.

مسئول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم گفت: هنوز شرایط در کشور نرمال نیست. در کشور چین و شهر ووهان با وجود اینکه تعداد مبتلایان جدید چندین هفته است به صفر رسیده و مورد جدید ابتلایی نداشتند، اما همچنان سیستم آموزش حضوری را راه اندازی نکرده اند.

تعطیلی دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت علوم همچنان پابرجاست

معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره زمان بازگشایی دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم و آخرین تصمیمات گرفته شده در این زمینه گفت: حضور دانشجویان در کلاس‌ها و دانشگاه منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: فعلا همان برنامه قبلی اعلام شده برای تعطیلی دانشگاه ها برقرار است و تصمیم جدیدی در این باره گرفته نشده است.

آموزش حضوری یا مجازی؛ شهریه باید پرداخت شود!

یکی از حواشی پررنگ این آموزش‌های مجازی، شهریه ترم تحصیلی جاری است که با اعتراض‌های گسترده دانشجویان شهریه پرداز مواجه شد و دانشگاه‌ها در مقابل این اعتراض به سه دسته تقسیم شدند. دسته اول دانشگاه‌هایی بودند که به این امر واکنش نشان داده و مخالفت کردند. دسته دوم برخی از دانشگاه‌هایی بودند که صدای این اعتراض‌ها را شنیده و اقدامی عملیاتی انجام دادند و دسته سوم نیز نه واکنشی نشان دادند و نه اقدامی.

دانشجویان شهریه پرداز با تعطیلی دانشگاه‌ها و عدم دسترسی به آموزش حضوری به پرداخت شهریه‌ای که پیش‌تر پرداخت کرده بودند معترض هستند؛ این دانشجویان معتقدند که این شهریه برای کلاس‌های حضوری، استفاده از امکانات دانشگاه، استفاده از کتابخانه، سلف سرویس، استفاده از آزمایشگاه و ... پرداخت شده است نه برای کلاس‌های مجازی. نکته مهم دیگر اینکه بخش زیادی از این دانشجویان مشغول به کار هستند و با شیوع کرونا کار خود را از دست داده اند و امکان پرداخت شهریه را ندارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۵:۵۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۹
والله جالبه تو دانشگاه ازاد ما بعد عید به ضور کلاسا تشمیل شدن و خیلی جالبه هنوزم درسی داریم تشکیل نشده بقیه درسا هم اکثرا به حد نصاب نرسیده بعد قراره سر موعد قبلی امتحان بگیرن لااقل بذار همین مجازی رو به حد نصاب برسونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام سیستم اموزشی قبل از این هم با اشکالات زیادی مواجه بود در وضعیت کنونی که دیگه معلومه بچه هامون این ترم هیچی یاد نگرفتن
آخرین اخبار