مدیر سینمایی حوزه هنری در گفتگوی اختصاصی با
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد با بیان اینکه با اکران فیلمهای خوب در دو روز آخر، جشنواره خوب شد و شور و هیجان به مردم بازگشت، گفت: جشنواره برنامه ریزی می خواهد؛ جشنواره امسال هم همچون سال گذشته برگزار شد و 50 درصد مشکلات سهم تهران و شورای تهیه کنندگان است و 50 درصد سهم مدیریت جشنواره در مشهد.
حسن کریمی با اشاره به برخی از مشکلات حوزه مدیریت در مشهد، افزود: اگر بخواهیم خوشبینانه نگاه کنیم در برنامه ریزی ها مشکلاتی داشتیم مثلا در حوزه تبلیغات شهری و محیطی سینما و فضا سازی ها نقص داشتیم. باید آسیب شناسی کنیم و مشکل را بررسی کنیم و برای رفع آن در جشنواره چهاردهم در طول سال برنامه ریزی کنیم.
وی به بیان برخی از موارد آسیب زننده به جشنواره سیزدهم پرداخت و تصریح کرد: قول اکران همه فیلمها و عمل نکردن به آن به جشنواره آسیب زد و سطح توقع را بالا برد. این قول اثر منفی داشت و باعث تاخیر در برگزاری جشنواره شد.
مدیر پردیس سینمایی هویزه تاکید کرد: اینکه بخواهیم فیلم بیشتری اکران کنیم خوب است اما به شرطی که اعتبارات آن تامین شود. استانداری قول تامین اعتبار داده بود که محقق نشد. ارشاد نتوانست برای جشنواره اسپانسر بگیرد و اینها همه آسیب رساند.
کریمی تاکید کرد: 3 سال است می گوییم باید جشنواره را آسیب شناسی کنیم؛ آنهم با حضور متخصصین این حوزه؛ یعنی افرادی که مدیران بهترین سینماهای کشور در مشهد هستند و حرف اول و آخر حوزه سینمایی مشهد را می زنند. چرا از این ظرفیت طی سال استفاده نمی شود؟ مدیرانی که مخاطب را می شناسند و به مخاطب بها می دهند.
وی با بیان اینکه در این 3 سال ما غافل بودیم و به همین دلیل امسال بدتر از سالهای گذشته جشنواره را برگزار کردیم، گفت: اذیت شدن مردم در یک روز، سینما و جشنواره را زیر سوال می برد که اگر اختتامیه باشکوهی هم برگزار کنیم فایده نخواهد داشت. زیرا مخاطب از ما سوال می کند؛ کسی با دبیر جشنواره کاری ندارد.
جشنواره دبیرخانه ثابت می خواهد/ انفعال دستگاه های فرهنگی در برگزاری جشنواره فجرمسئول امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی تصریح کرد: جشنواره باید دبیرخانه و دبیر ثابت داشته باشد که در طول سال مسائل را پیگیری کند و دائما با شورای تهیه کنندگان در ارتباط باشد. مدیر سینمایی با اعتبار هویزه می تواند فیلم رایگان بگیرد، زیرا می دانند همچون اکران محمد رسول الله یک میلیارد و 400 میلیون فروش خواهم داشت و بهترین سالن سینما را در اختیار اکران فیلم قرار خواهم داد.
کریمی تامین اسپانسر برای جشنواره در مشهد را کار دشواری ندانست و تاکید کرد: ارشاد در این حوزه تقصیری نداشت زیرا اجازه ندادند بجز رایتل اسپانسر دیگری بگیرد. اما واقعیت این است که رایتل برای جشنواره مشهد چه کرد؟
وی با انتقاد از نهادها و ارگانهای فرهنگی مشهد گفت: جشنواره اعتبار ثابت می خواهد؛ در اصفهان شهرداری به میدان می آید. در مشهد شهرداری کجاست؟ چرا در مشهد هر حوزه برای خودش فعالیت می کند. سینما دار سهم خودش را برای برگزاری جشنواره داد. سهم بقیه ارگانهای فرهنگی کجاست؟
مدیر پردیس سینمایی هویزه با تاکید براینکه در مشهد انسجام میان دستگاه ها وجود ندارد، افزود: به ارشاد انتقاد دارم اما باید منصف بود. ارشاد بدون بودجه کاری از پیش نمی برد؛ من اگر آفریقا را بازسازی کردم یک میلیارد و 200 میلیون بودجه گرفتم. برای هویزه 7 میلیارد بودجه گرفتم. اما وقتی از ارشاد حمایت نمی شود چه می شود کرد؟
کریمی تاکید کرد: همه مسائل قابل حل هستند به شرطی که نقاط قوت و ضعف را امسال پیدا کنیم و تا سال آینده نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را با مدیریت و برنامه ریزی رفع کنیم.
وی تصریح کرد: ما که می دانیم نگاه تهران چگونه است باید با استفاده از راهکاریی که هست، با آنها برخورد میکردیم تا جشنواره بهتری داشته باشیم.
غرض ورزی مدیریت سینمایی کشور در برگزاری جشنواره فجر مشهدمسئول امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه در بحث اکرانها هیچ کس مقصر نبود جز تهران، گفت: کد فیلمها را دیر ارسال می کردند و بعد از ارسال کدها در باز کردن فیلم مشکل داشتیم. روز اول جشنواره فیلمها را با چاپار ارسال کردند و از صبح تا 4 بعدازظهر بدنبال این بودیم که اتوبوس کی می رسد.
کریمی با تاکید بر اینکه دوستان تهران باید به مشهد این نگاه را داشته باشند که دومین سینمای پرفروش کشور در مشهد است، تصریح کرد: سینما هویزه و آفریقا جزو 10 سینمای پرفروش کشور هستند؛ اما متاسفانه این نگاه به مشهد نبود و ارسال فیلمها در روند مشکلات اداری گیر افتاد. توقع من سینمادار این است که ما را همچون خوزستان و سیستان نگاه نکنند. ما بهترین اکرانهای هنر و تجربه و نقد فیلم را در سال داریم. می شد با این نگاه با مشهد برخورد کنند.
وی افزود: ضرر این آسیبها متوجه مردمی می شود که از 5 صبح تا 7 بعدازظهر برای تهیه بلیط پشت درب سینما ایستادند و دست خالی برگشتند؛ مخاطب از هر چیزی برای من سینمادار مهمتر است؛ مخاطبی که طی سال به راحتی بلیط تهیه می کند.
مدیر پردیس سینمایی هویزه ارسال فیلمهایی مثل خماری و نقطه کور به جشنواره مشهد را اجحاف شورای عالی تهیه کنندگان در حق مشهد توصیف کرد و افزود: شورای تهیه کنندگان 5 میلیون را از ما گرفت اما بجای فیلم درجه یک، فیلم بی ارزش تحویل داد. چرا کد فیلمها را از روز پیش به مشهد نمی دهند که بتوانیم فیلم را زودتر بفروشیم؟ در جشنواره امسال برای بلیط فروشی ریسک می کردیم و سه فیلم ما عملا با مشکل روبرو شد. اینها اجحافی است که شورای تهیه کنندگان در حق مشهد روا داشت و ربطی به ارشاد ندارد.
کریمی با تاکید بر اینکه باید جشنواره با فاصله کمی از تهران برگزار شود تا شور و حال جشنواره وجود داشته باشد، گفت: 18 فیلم اکران کردیم که بجز بارکد 5 فیلم برتر جشنواره را اکران کردیم اما این اکران شبیه اکران عمومی است و جشنواره ای نیست؛ زیرا از 10 اسفند اکران نوروزی آغاز می شود.
وی به اکرانهای عمومی این سینما در طول سال اشاره کرد و گفت: چرا در اکران عمومی در مشهد مشکل نداریم؟ در سال 93 هویزه پرفروشترین سینما در حوزه فروش اینترنتی در کشور بودیم. مردم مشهد سینما دوست هستند. اما در حد خودشان با آنها برخورد نمی شود. هر سال در جشنواره شاهد همین اتفاقات هستیم. سوالم از دوستان تهران این است که آیا به سینما اعتماد ندارید؟ سینمایی که طی سال 400 یا 500 میلیون میفروشد!
تعامل با رسانه ها لازمه رشد جشنواره فجرمسئول امور سینمایی حوزه هنری افزود: در طول سال از سه هفته قبل از اکران فیلم را ارسال می کنند و کد فیلم دو ماه باز است اما چرا در ایام جشنواره اینگونه عمل می کنند که حتی دفتر پخش که نوع سیستم ما را می داند و طی سال حداقل 100 فیلم ارسال می کند، در جشنواره فیلم را به گونه ای ارسال می کند که انگار نمی داند سرور هویزه چیست؟ و در نتیجه فیلم باز نمی شود! اینها خنده دار است.
کریمی با تاکید بر اینکه به نظر می رسد دوستان تهران علاقمند نبودند جشنواره مشهد خوب برگزار شود، گفت: دو فیلم خوب جشنواره در روز اول اکران عملا سوخت. هرچه تعداد سینماها بیشتر باشد مردم راحت تر فیلم می بینند. باید سالنهای بیشتری با قیمتهای متفاوت به جشنواره اختصاص پیدا کند.
وی با تاکید بر لزوم بها دادن به رسانه ها و حفظ جایگاه آنها، تصریح کرد: رسانه باید با مطالبه گری خواهان برگزاری جشنواره بهتر باشد. باید میان رسانه و مسئولان تعامل وجود داشته باشد تا جشنواره پررنگ تری داشته باشیم.
مدیر پردیس سینمایی هویزه با انتقاد از حاشیه پردازی و سطحی نگری رسانه ها خواستار پیگیری مسائل جشنواره در طول سال شد و افزود: رسانه باید بدنبال رشد جشنواره باشد نه حاشیه سازی و انتشار اخبار مغرضانه؛ مسائلی که امسال در حوزه رسانه بوجود آمد به علت عدم تدبیر بود. که می توانستیم از وقوعش جلوگیری کنیم.
کریمی با اشاره به میزان فروش امسال نسبت به سالهای گذشته گفت: پارسال 540 صندلی داشتیم اما امسال 800 صندلی به این تعداد افزوده شد. ظریب اشغال صندلی ها پارسال 540 بود و امسال 2000. اما می شد جشنواره را خیلی بهتر از این برگزار کنیم.
انتهای پیام//