حجت‌الاسلام رئیسی گفت: کشور‌های دیگر مشکل سوخت دارند اما ما برنامه‌ای برای تغییر قیمت سوخت نداریم.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم شامگاه شنبه در ششمین گفت‌وگوی مستقیم تلویزیونی با مردم، گفت: گفت‌وگوی با مردم و با مردم بودن برای دولت مغتنم است. همه مدیران و دست‌اندرکاران دولت، همواره باید با مردم ارتباط داشته باشند.

او افزود: شخصا در طول مدت مسئولیت حتی قبل از دولت، تاکید داشتم که همواره ارتباطم را با مردم داشته باشم و فواید زیادی در آن می‌دیدم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نفس با مردم بودن و ارتباط برقرار کردن برکات بسیاری دارد، گفت: این کار مسئول را در جریان امور از زبان مردم قرار می‌دهد و مصداق «شنیدن کی بود مانند دیدن» است. وقتی مسئولان در محلات، در میان مردم و اقشار و اصناف مختلف سخن را از نزدیک می‌شنوند، بسیار بهتر است.

او ادامه داد: روال می‌تواند اینگونه باشد که گزارشاتی بیاید و بعضا ارتباطات تصویری هم برقرار شود، اما وقتی انسان با مردم مستقیما ارتباط برقرار می‌کند، احساس‌اش این است که مسایل دقیق‌تر منتقل می‌شود و این در حضور مردم بودن برای مسئول حس ایجاد می‌کند. هم در جلسات هیأت دولت و هم در جلسه شورای اداری استان‌ها، به همه استانداران و مدیران تاکید جدی بر برقراری ارتباط با مردم داشتم.

در زمان شروع دولت سیزدهم در بودجه ۱۴۰۰ مبلغی با عنوان ارز ترجیحی وجود نداشت

آقای رئیسی با اشاره به هدفمندسازی یارانه‌ها، گفت: در زمان شروع دولت سیزدهم در بودجه ۱۴۰۰ مبلغی با عنوان ارز ترجیحی وجود نداشت. زیرا در دولت قبل مصرف شده بود و وقتی از مجلس اصلاح ارز ترجیحی را درخواست کردیم، متاسفانه مجلس به فوریت آن رای نداد، در حالی که می بایست باید از همان روز اتفاق می افتاد اما شرایط و زیرساخت ها خوب نبود از این رو با اجازه از رهبر انقلاب ۷ ماه را گذراندیم.

او افزود: ارز ترجیحی به دست مردم نمی رسید، بلکه در دست رانت خواران بود، همچنین این ارز باید در تولید صرف می شد، اما صرف واردات کالاها به کشور می شد، ولی این کالاها با قیمت مناسب به دست مصرف کننده نمی رسید.

رئیس جمهور گفت: ۶۵ درصد افزایش قیمت کالاهای اساسی را در کشور داریم؛ این موضوع برای قبل از جنگ اوکراین بود و امروز کشورهای جهان با تورمی دست و پنجه می‌کنند که بی سابقه است و جنگ اوکراین این موضوع را حادتر کرد و همچنین امنیت غذایی را به مخاطره انداخته است.

یارانه و کالاهای اساسی کشور ارزان به‌دست مردم کشورهای همسایه می‌رسید/ برنامه‌ای برای تغییر قیمت سوخت وجود ندارد

رئیس دولت سیزدهم گفت: گزارش هایی به ما می رسید که قاچاق کالاهای اساسی به کشورهای منطقه وجود داشت و باعث می شد یارانه و کالاهای اساسی کشور ارزان به دست مردم کشورهای همسایه می رسید که این مورد اشتباه بود زیرا یارانه مردم به بیرون کشور می رفت.

او با بیان اینکه تورم اکنون، تورم جهانی است، بیان داشت: اکنون جهان با مسئله سوخت و هم کالاهای اساسی مواجه است که به لطف خدا ایران مشکل سوخت ندارد، زیرا در کشورهای مختلف قیمت سوخت تا چهار برابر افزایش داشته است ولی اکنون در سوخت و کالاهای اساسی مشکل نداشته و نداریم.

آقای رئیسی گفت: ما دولت را زمانی تحویل گرفتیم که با تورم ۶۰ درصدی مواجه بودیم؛ همچنین با کسری ۴۸۰ هزار میلیاردی بودجه مواجه و شاهد رشد پولی بودیم و اگر این موارد ادامه پیدا می‌کرد شاهد یک تورم سنگین در کشور بودیم از این رو می بایست دست به اصلاحات اقتصادی می زدیم.

آثار تورم فعلی از بین خواهد رفت

رئیس جمهور گفت: برای این اتفاق می بایست یک اقناع عمومی و اجماع نخبگانی ایجاد می شد. زیرا باید این اصلاحات اقتصادی سالیان گذشته اتفاق می افتاد که نیفتاد و اکنون اگر انجام نمی دادیم سال های بعد هزینه بر بود از این رو با کمک مجلس دست به این اصلاحات زدیم.

او ادامه داد: بنده از مردم تشکر لازم را دارم که با دولت همراهی کردند و نقشه های دشمنانی که خواب های برای کشور دیدند را نقشه بر آب کردند و همچنین دولت سعی کرد که شرایط را حفظ کند که اولین اقدام عدم استقراض از بانک مرکزی بود و دولت بر هزینه ها کنترل داشت که منجر به کاهش تورم در کشور شد.

رئیس جمهور با تأکید بر جلوگیری از رشد پایه پولی و کنترل بازار توسط دولت گفت: اصلاحات اقتصادی شرایط خاص خود را دارد که باید این شرایط را بگذرانیم و آثار تورم فعلی بنا بر نقل اقتصاددانان از بین خواهد رفت.

فقط در ۲۰ روز ۲۹ هزار میلیارد تومان بدهی اوراق دولت قبل را پرداخت کردیم

رئیسی با اشاره به اینکه بیان می شود دولت با اصلاح ارز ترجیحی قصد جبران کسری بودجه را داشته است، گفت: با توجه به پرداخت یارانه های کنونی از این اصلاحات اقتصادی هیچ پولی برای دولت باقی نمی ماند؛ ما فقط در ۲۰ روز ۲۹ هزار میلیارد تومان بدهی اوراق دولت قبل را پرداخت کردیم. همچنین ۴۰ درصد از فروش نفت را به صندوق توسعه ملی واریز می‌کنیم، چون قصد داریم با مردم شفاف باشیم.

او افزود: در این دولت هم فروش نفت افزایش داشته و هم سعی شده که پول های صادرات نفت و غیر نفت به کشور بازگردد.

باید علت افزایش قیمت‌ها برای مردم تبیین شود

رئیسی با اشاره به گرانی ها گفت: مثلا برای لبنیات باید دید که قیمت لبنیات قبل و بعد از اصلاحات اقتصادی چقدر بوده و کاملا مشخص شود و علت افزایش قیمت ها بازگو شود و تمام قیمت ها مقطوع شود. این مورد قابل قبول نیست که در هر صنفی قیمت هوایی برای کالاها درج شود و باید قیمت ها و علت افزایش آن به مردم تبیین شود.

او ادامه داد: با افزایش قیمت کالا یا خدمتی که هیچ ارتباطی با اصلاحات اقتصادی ندارد باید برخورد شود و نهادهای نظارتی باید ورود مستقیم داشته باشند و با این تخلفات برخورد جدی داشته باشند.

یکی از اهداف اصلاح نظام اقتصادی ریشه‌کن کردن فقر مطلق است

رئیس‌جمهور گفت: یکی از این اقدامات اصلاحات اقتصادی بر طرف کردن فقر مطلق است. زیرا افرادی در این کشور هستند که فقط با این یارانه ۴۵ هزار تومان زندگی می کنند و همچنین اقدام بعدی کاهش فاصله طبقانی در کشور است و اقدام بعدی که این اصلاحات با خود به همراه دارد سروسامان دادن به تولید کشور است و باید بخش خصوصی به بازار وارد شود و دولت فقط نظاره گر باشد و اگر این اصلاحات اقتصادی به درستی انجام شود در آینده شاهد رشد اقتصادی در کشور خواهیم بود.

او با اشاره به معترضان عدم دریافت یارانه، گفت: دو میلیون و ۵۰۰ نفر اعتراض داشتند که مستحق دریافت یارانه هستند و اعتراض آن ها دریافت شده و مورد بررسی قرار گرفته شده است و همچنین افرادی بودن که قبل دریافت می‌کردند اما اکنون قطع شده است و اعتراض آن ها بررسی‌ شده است و سعی خواهد شد در سومین پرداخت یارانه ها تکلیف این افراد مشخص شود.

پرداخت یارانه‌ها تا اجرای صحیح کالابرگ الکترونیکی ادامه دارد

آقای رئیسی گفت: تا کالابرگ الکترونیکی به درستی اجرا نشود پرداخت یارانه ها ادامه دار خواهد بود و همچنین دارو باید به سمت بیمه ها برود و دولت ارز ترجیحی آن را حذف نخواهد کرد و قاطعانه بیان میکنم که تا بیمه ها فعال نشوند و سازماندهی درست نشوند در تخصیص دارو پرداخت ارز ترجیحی ادامه خواهد داشت.

او افزود: در بحث نان افزایش قیمت نخواهیم داشت و اکنون به صورت آزمایشی یارانه نان در برخی استان ها در حال انجام است و به زودی بعد از رفع باگ ها این طرح به صورت رسمی در سراسر کشور اجرا خواهد شد و باز تاکید میکنم هیچ افزایش قیمتی در نان، دارو و بنزین نخواهیم داشت.

رئیس‌جمهور با اشاره به مسئله افزایش اجاره‌بها در کشور گفت: می بایست در گذشته در کشور سالی یک میلیون مسکن ساخته می شد اما متأسفانه این اقدام صورت نپذیرفت و اکنون با کسری ۷۰۰ واحد مواجه هستیم از این رو در زمان انتخابات بنده وعده ساخت ۴ میلیون در طی ۴ سال را دادم که اقدامات آن در حال انجام است تا بتوانیم تا پایان دولت این وعده عملیاتی شود؛ در آن زمان هم بیان میشد که چطور یک میلیون مسکن ساخته خواهد شد؟ اما انجام می‌شود و هم قانون کشور است.

رئیس دولت ادامه داد: باید قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی اجرایی و سامانه آن تکمیل شود که متاسفانه در سال های گذشته این عملیاتی نشده است و دولت و وزارت راه و شهرسازی در حال تکمیل و اجرایی این سامانه هستند و همچنین در نشست سران قوا مصوب شد که همچون دوران کرونا اجاره بها باید ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته باشد و برای اجرا شدن آن نظارت ها باید قوی تر شود.

ما با کمبود انرژی مواجه هستیم/ باید اقدامات لازم در جهت افزایش آن انجام شود

رئیس‌جمهور با اشاره به مدیریت منابع کشور، گفت: در ابتدای دولت سیزدهم هدف‌گذاری شد که مدیریت منابع از جمله آب، گاز و برق و ... انجام شود. یعنی در گذشته شاهد خاموشی ها یا کمبود آب بودیم، اما با مدیریت انجام شده شاهد این اتفاق در زمان حال نیستیم. زیرا دولت از خود شروع کرد تا خاموشی ها یا موارد دیگر نصیب مردم نشود، اما باید این موضوع را دریابیم که ما با کمبود انرژی مواجه هستیم و باید اقدامات لازم در جهت افزایش آن انجام شود.

وی ادامه داد: از مردم هم درخواست داریم که مردم هم به دولت کمک کنند تا اتفاقات خوبی برای تامین انرژی بیفتد و مثلا در مسئله آب از کشاورزان درخواست شده است که الگوی کشت خود را تغییر دهند که این مورد نیز درحال اتفاق است.

رشد اقتصادی ۲۰ درصدی در ۳ ماهه اول امسال

آقای رئیسی با بیان اینکه سیاست همسایگی جزو اولویت‌های دولت سیزدهم است، گفت: افزایش رشد تجاری کشور مثبت شده است؛ همچنین در بحث ترانزیت نیز اتفاقات مثبتی افتاده است و آورده بسیار خوبی برای ایران دارد و ارتباط های خوبی با اعضای شانگهای، اکو و بریکس ایجاد شده تا بتوانیم از ظرفیت های این کشورها استفاده کنیم.

به گفته او، ۳ ماهه اول امسال ۲۰ درصد رشد اقتصادی داشتیم و در سفری به تاجیکستان داشتیم رشد تجارت ما با این کشور افزایش داشته است و علیرغم تهدیدها و تحریم ها اما شاهد افزایش تجارت خارجی کشور هستیم.

رفع تحریم‌ها را دنبال می‌کنیم اما دولت به‌دنبال خنثی‌سازی تحریم‌هاست

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به مذاکرات هسته ای گفت: ما رفع تحریم ها را دنبال خواهیم کرد و باید هر چه زودتر رفع شود؛ زیرا این تحریم ها ظالمانه است و باید طرف های مقابل به تعهدات خود باز کردند، اما دولت به دنبال خنثی سازی تحریم ها نیز است که با محوریت معاون اول رئیس جمهور در حال اتفاق افتادن است.

او افزود: اما در مورد تصویب قطعنامه علیه ایران آن هم در زمان انجام مذاکرات به نظر ما مشکل ایجاد خواهد کرد، این در حالی است که ۱۵ بار آژانس انرژی اتمی اعلام کرده است که هیچ انحرافی در مسئله هسته ای ایران وجود ندارد اما باز طرف های مقابل دست به اقداماتی می زنند که با صحبت هایشان همخوانی ندارد ولی ما میز مذاکرات را رها نخواهیم کرد.

آقای رئیسی گفت: گام هایی در جهت رشد اقتصادی انجام خواهد شد یعنی در سرمایه گذاری چه خارجی و چه داخلی اتفاقاتی در حال وقوع است؛ به‌عنوان مثال ۱۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری خواهد شد همچنین شاهد ورود بانک ها به سرمایه گذاری ها به میدان نفتی آزادگان هستیم و بحث سوم سرمایه گذاری بخش خصوصی و نیز بحث چهارم ورود نهادهای انقلابی به سرمایه‌گذاری ها هستیم. همچنین در بحث سرمایه گذاری خارجی نیز کشورهای دوست قرار است از ۱۰ میلیارد تا ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور انجام دهند.

همه باید از حقوق مناسب برخوردار باشند/ به‌دنبال رفع بی‌عدالتی هستم

رئیس جمهور با اشاره به اجرای قانون جوانی جمعیت گفت: دستگاه های مختلف مسئولیت دارند. ستادی هم در دولت تشکیل شده است‌. در برخی موارد هم خودم شخصا دنبال می کنم. مسائل فرهنگی در افزایش جمعیت نقش زیادی دارد. فرهنگ ازدواج باید در جامعه رشد پیدا کند. همه دستگاه ها موظف هستند این قانون را اجرا کنند ما هم قانون را در همه ابعاد آن اجرا می کنیم.

او با اشاره به عادلانه سازی پرداخت حقوق و دستمزد، افزود: من تاکید به پرداخت عادلانه حقوق دارم. از شرایط پرداخت ها اطلاع دارم و دنبال رفع بی عدالتی هستم. دنبال عادلانه سازی حقوق کارکنان، کارگران و بازنشستگان هستیم، ولی توجه ما به حقوق همه است.

رئیس دولت سیزدهم در پایان با بیان اینکه آماده شنیده انتقادات هستیم، گفت: این کار باید به نحوی انجام شود که هزینه های دولت افزایش نیابد، زیرا آثار تورمی در پی خواهد داشت. حقوق همه اقشار مورد توجه دولت است. همه باید از حقوق مناسب برخوردار باشند و دولت هم پرهزینه نباشد. رفع مشکل همه اقشار مورد توجه دولت است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۴ ۱۰ تير ۱۴۰۱
اجاره بها مسبت به پارسال نا ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده و ۲۵ درصد حضرات حرف مفته و هیچ …. نمی تونند بکنند فقط حرف مفت و‌دستوری میزنند و دوست دارند مردم به جان هم بی افتند و شوری حل اختلاف پر پرونده بشه بخدا از شکم خانواده شرمنده ایم چه برسد به مسکن ، اشتباه کردم خانواده تشکیل دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۰۸ تير ۱۴۰۱
اجراه من دو برابر شده. کجاس قوه قضائیه تون...... فقط حرفاتون باد هواس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۰۸ تير ۱۴۰۱
عجب اقتصاد را جراحی کردید
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۰۸:۱۵ ۰۸ تير ۱۴۰۱
خدایا به حق علی شر مارو از سر این مسولین و سران کم کن اینا مارو نمیخوان به کی بگن
خدایا به دادشون برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۲ ۰۸ تير ۱۴۰۱
تازه فرمودند بقیه گرانی‌ها برای سال بعد .خدا ازتون نگذره که مردم رو از هستی ساقط کردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۰۷ تير ۱۴۰۱
دولت دروغگو و ناکارآمد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۰۷ تير ۱۴۰۱
برنامه‌ای برای تغییر قیمت سوخت که نداریم، قیمت نان هم که تغییر نمی‌کند، اگه اجاره‌بها بیش از ۲۵ درصد اضافه شود هم که قوه قضائیه رسیدگی می‌کند،
خب دیگه چی میخواین مردم از این دولت؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۰۷ تير ۱۴۰۱
جناب آقای رییسی چرا دستور نمی‌دهید مصوبه ابطال شده دولت شما درموردحقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را که مجلس تصحیح کرده است ابلاغ کنند مگرگناه ماچیست کنباید افرایش حقوق مصوبه را بگیریم بااین شندرغاز اضافه دردی آزما درمان نمی‌شود ولی ازبسیاریمشکاات جدی جلوگیری می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۷ تير ۱۴۰۱
در این مدت که قیمت تمامی کالاها افزایش چند صد درصدی داشت چه علت قابل قبولی دادید جز گفتید خلاف قانون است و این اجحاف به مردم است کار دیگری هم کردید کجای این مملکت داری و صادق بودن با مردم است که قیمت‌ها چند باره افزایش پیدا کند و فریادرسی نباشد. امسال را سال نکبت برایمان کردید و دم از صدقات زده می شود که چهار قلم را گران کردید در صورتی که هیچاقلامی را پیدا نمی شود کرد که قیمتش افزایش نکرده باشد..ملت با تمام وجود زجر می‌کشد البته نه فاسدان و ثروت مندان تازه دارید از همین حالا نوید سال بدتر و شروع افزایش قیمت بنزین وبعضی دیگر را می دهید . آخر چقدر باید مصیبت ببینیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۷ تير ۱۴۰۱
فقط حرف احمدی نژاد فقط می تواند این کشور رانجات دهد دست رانتخوراها فاسدان اقتصادی و سران دزد را کوتاه کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۰۷ تير ۱۴۰۱
واقعا شما مردم عصاب خورد کنین خب که چی گرونیه نخرین دیگه اگه اقلامی مثلا مثل مرغ فقط یه هفته نخرین ببینین ارزون میشه یا نه یا برنج یا هرچی خب قبول کنین خودمون به سر خودمون اوردیم دنبال مقصر نباش چون خودمونیم
Iran (Islamic Republic of)
سامان
۰۹:۳۶ ۰۷ تير ۱۴۰۱
آقا چه برخوردی یه سری به وایت بردهای املاکیها بزنید ببینید چه خبر است .آیا قانون در این املاکیها نعریفی دارد ؟؟؟!!!!! همه اجاره ها بالای 10 میلیون و رهن کمتر از 100 میلیون نداریم .به کجا پناه ببریم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۰۷ تير ۱۴۰۱
آقا عجب مزخرفاتی واقعا" سردرد گرفتم!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۶ تير ۱۴۰۱
به شیخ بگوید من ۳ فرزند دارم ۳ ساله می خواهم یک لکن بخرم تا پول پراید ۱۵۰ جور میشه پراید میشه ۱۷۰ تا این جور میشه پراید ۱۹۰ میشه من مجبور شدم خونه در تهران اجاره دادم و امدم مارلیک و با بقیه اش یک پراید ۹۳ خریدم به نظر عاقل ها دولت من باید چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۰۶ تير ۱۴۰۱
آقای رئیسی کار شما در جراحی اقتصاد قابل تحسین بوده شما حدودا 90 درصد غده را برداشتین ولی باقی آن مثل بانک های خصوصی هنوز دارند خون ما مردم را مینوشند شر آنها را از سر ملت بردارید و در همشونو تخته کنید پشت بانه ریال را سوخت قرار دهید و کنترل قیمت سوخت را دست مردم دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۰۷ تير ۱۴۰۱
ببخشید غده را برنداشتن اشتباها قلب را برداشتن
آخرین اخبار