مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: دره خرم آباد بعنوان کهن‌ترین سنت فرهنگی با قدمت ۶۰ هزار سال در جهان معرفی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوان پاک منش - لرستان بیش از پنج هزار اثر تاریخی دارد که از این تعداد بیشتر از دو هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی شده‌اند، جایگاه لرستان آنجا بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم این استان رتبه دوم ثبت آثار تاریخی ملی را دارد 

اهمیت ثبت جهانی خرم‌آباد از جنبه‌های مختلف قابل‌بررسی است و این ثبت ثمرات بسیار زیادی به دنبال دارد. 

ثبت جهانی دره خرم آباد؛ ارتقای اعتبار فرهنگی و دیپلماسی کشور در عرصه بین الملل

دکتر عطا حسن پور مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در جمع خبرنگاران با اشاره به موفقیت بزرگ ثبت جهانی دره خرم آباد گفت: اتفاق بسیار بزرگ ثبت جهانی در شرایطی سیاسی که مردم به غرور و بالارفتن پرچم ایران احتیاج داشتند و بعنوان کهن‌ترین مکان جهان ثبت شد.

حسن پور افزود: ثبت دره خرم آباد سبب افزایش اعتبار کشورمان در عرصه بین المللی شده و به جهان معرفی می‌شود.

وی اظهار کرد: این ثبت سبب ارتقای سطح حفاظت از آثار در برابر تعرضات جنگی می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان افزود: ثبت جهانی دره خرم آباد سبب رونق گردشگری و ارزآوری و ارتقای سطح دیپلماسی فرهنگی در عرصه بین الملل می‌شود.

حسن پور تاکید کرد: دره خرم آباد بعنوان کهن‌ترین سنت فرهنگی باقیمت ۶۰ هزار سال در جهان معرفی شد. 

خرموهه( خرم آباد) نمادی از دوره های مختلف تاریخ 

خرم‌آباد از دوره ایلامیان شهری با نام خایدالو وجود داشته و شهر شاپورخواست به دستور شاپور دوم بر خرابه‌های آن و در حدود محل کنونی شهر ساخته شده است. 

آثار تاریخی به جای مانده نشان می‌دهد خرم‌آباد یکی از شهر‌های مهم غرب ایران در دوره ساسانیان بوده و فلک‌الافلاک یا دژ شاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد شهر است. 

خرم‌آباد همچنین یکی از پایتخت‌های هزاراسپیان و آل حسنویه بوده است.

جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی متعددی در سطح شهر خرم‌آباد وجود دارد که از آن جمله می‌توان به فلک‌الافلاک،  مناره آجری،  پل شاپوری،  گرداب سنگی،  سنگ نبشته،  آرامگاه باباطاهر و دریاچه کیو اشاره کرد به‌طوری‌که این شهر برای نخستین بار در ایران از سوی دفتر منطقه‌ای سازمان ملل به عنوان یک شهر نمونه گردشگری انتخاب شده است.

شهر خرم‌آباد دارای آب و هوایی مدیترانه‌ای با میزان بارندگی بسیار به ویژه در فصل‌های بهار و زمستان است و از این روی ششمین مرکز استان پربارش در ایران محسوب می‌شود. 

شهرداری خرم‌آباد در سال ۱۳۰۶ تأسیس و این شهر پس از جدایی استان لرستان از خوزستان در سال ۱۳۴۶ خورشیدی به عنوان مرکز استان تعیین شد.  مردم لر در این شهر ساکن هستند و به‌طور کلی اهالی خرم‌آباد بخشی از مردم فیلی به‌شمار می‌آیند.

زبان اصلی مردم این شهر لری خرم‌آبادی است.

وضعیت اشتغال در خرم‌آباد از شرایط چندان مطلوبی برخوردار نیست و نرخ بیکاری در بین سنین ۱۹ تا ۲۴ سال ۳۵/۵ درصد است.  

پتروشیمی خرم‌آباد و شرکت صدر فولاد از جمله مهم‌ترین صنایع فعال در خرم‌آباد هستند.

این شهر دارای ده بیمارستان، پنج کتابخانهٔ عمومی، دو سینما، دوازده هتل، ده پارک درون‌شهری و شش مرکز آموزش عالی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۶ تير ۱۴۰۴
ایرانی به قدمت کره ی زمین ،افتخار هر ایرانی