ذخاير ارزی اوکراين به پایين‌ترين سطح خود در يازده سال گذشته رسيد

بانک مرکزي اوکراين اعلام کرد ذخاير ارزي اين کشور در ماه فوريه ۱۲.۴ درصد کاهش يافت و به پنج ميليارد و ۶۲۵ ميليون دلار رسيد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، بانک مرکزي اوکراين با انتشار بيانيه اي اعلام کرد ذخاير ارزي اين کشور در ماه  فوريه ۱۲.۴ درصد کاهش يافت و به پنج ميليارد و ششصد و بيست  و پنج ميليون دلار رسيد که در يازده سال گذشته بي سابقه بوده است.

ميزان ذخاير ارزي اوکراين در ماه ژوئن سال ۲۰۰۳ به شش ميليارد و دويست و هجده ميليون دلار رسيده بود. اواخر سال ۲۰۱۴ اين رقم به هفت ميليارد و پانصد و سي و سه ميليون دلار رسيد.

در بيانيه بانک مرکزي اوکراين آمده است با توجه به اين که دولت اوکراين روي موافقت هيئت مديره صندوق بين المللي پول به اعطاي کمکهاي مالي جديد به اين کشور در نشست آتي اين نهاد در يازدهم ماه مارس حساب باز کرده است، بايد گفت  حجم ذخاير ارزي اين کشور به اندازه اي است که دولت و بانک مرکزي اوکراين در کوتاه مدت بتواند به تعهدات خود عمل کنند.

صندوق بين المللي پول آوريل گذشته با اعطاي وامي فوري به ارزش هفده ميليارد دلار به اوکراين موافقت کرد اما با توجه به وخامت بحران اقتصادي و مالي اوکراين و ادامه مناقشه مسلحانه در مناطق صنعتي شرق اين کشور، اين کمکها براي نجات اقتصاد اوکراين کفايت نمي کند.

مناقشه مسلحانه در شرق اوکراين که قلب صنعتي و معدني اين کشور محسوب مي شود، بحران اقتصادي اين کشور را که چهل و پنج ميليون نفر جمعيت  دارد، وخيم تر کرد و کار را به جايي رساند که ميزان توليد ناخالص داخلي اين کشور در سال گذشته هشت و نيم درصد نسبت به سال دو هزار و سيزده کاهش يافت.

اوکراين به علت پيامدهاي اقتصادي و مالي سنگيني که مناقشه شرق اين کشور به بار آورده با يک بحران وخيم مواجه شده و در آستانه ورشکستگي اقتصادي قرار گرفته است.

در بودجه سال ۲۰۱۵ اوکراين، تورم ۱۳.۱ درصدي، سقوط ۴.۳درصدي ميزان توليد ناخالص داخلي و کسري بودجه ۳.۷درصدي پيش بيني شده است. مقامات کيف تلاش مي کنند با استفاده از وامهاي خارجي اقتصاد کشورشان را نجات دهند.

کريستين لاگارد، مدير کل صندوق بين المللي پول ماه گذشته اعلام کرد اوکراين در چهار سال آينده حدود چهل ميليارد دلار کمک مالي دريافت خواهد کرد و  نزديک به نيمي از اين مبلغ را صندوق بين المللي پول تامين خواهد کرد.

اقتصاد اوکراين تا سال گذشته از اتکا به اقتصاد روسيه بهره مي برد، اما اکنون که در آستانه ورشکستگي قرار گرفته است به حمايت هاي مالي و اقتصادي اتحاديه اروپا چشم اميد دارد.

تلاشهاي اخير سران کشورهاي عضو اتحاديه اروپا به منظور ديدار و گفتگو با مقامات روسيه در خصوص اوکراين و آينده اين کشور، بارقه هايي از اميد براي  برون رفتن از بحران اوکراين براي جامعه بين المللي به وجود آورده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار