واشنگتن‌پست: ترامپ جزئیات دیدار با پوتین را مخفی کرده است

روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داد دونالد ترامپ جزئیات دیدار‌های رو در روی خود با رئیس‌جمهور روسیه را از مقامات ارشد دولت مخفی نگه داشته است.

واشنگتن‌پست: ترامپ جزئیات دیدار با پوتین را مخفی کرده استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست گزارش داد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا جزئیات دیدار‌های رو در روی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را از مقامات ارشد دولت خودش مخفی کرده است.

مقامات فعلی و سابق آمریکا به روزنامه واشنگتن‌پست گفته‌اند ترامپ تلاش‌های بی‌سابقه‌ای برای مخفی کردن گفت‌وگوهایش با پوتین انجام داده و دست‌کم در یک مورد، پس از پایان دیدار با پوتین، یادداشت‌های مترجم خود را از او گرفته و به او دستور داده مسائل مطرح‌شده در این دیدار را با سایر مقامات دولت در میان نگذارد.

طبق گزارش واشنگتن‌پست، ترامپ این کار را بعد از دیدار سال ۲۰۱۷ با پوتین در هامبورگ انجام داد. در آن دیدار رکس تیلرسون، وزیر خارجه سابق آمریکا هم حضور داشت.

واشنگتن‌پست می‌گوید مقامات آمریکایی زمانی از اقدامات ترامپ باخبر شدند که یکی از مشاوران کاخ سفید و یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا از مترجمِ حاضر در نشست ترامپ و پوتین خواستند اطلاعاتی فراتر از بیانیه صادرشده توسط تیلرسون در اختیار آن‌ها قرار دهد.

به همین دلیل، مقامات آمریکایی می‌گویند حتی در اسناد طبقه‌بندی‌شده کاخ سفید نیز هیچ جزئیاتی از 5 دیدار رو در رویی که ترامپ و پوتین طی دو سال گذشته با یکدیگر داشته‌اند، وجود ندارد. به گفته آنها، چنین امری در دوران هیچ رئیس‌جمهوری سابقه نداشته است؛ بویژه آنکه طرفِ گفتگو، رئیس‌جمهور کشوری باشد که از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا به دخالت در انتخابات متهم شده است.

پس از آنکه واشنگتن‌پست ماجرای مخفی نگه داشته شدن گفتگو‌های مطرح شده در دیدار‌های رو در روی ترامپ و پوتین را منتشر کرد، رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت اقدام خاصی برای مخفی کردن جلسات خصوصی با پوتین انجام نداده است و به روزنامه واشنگتن‌پست و «جفری بیوز»، مالک آن تاخت. ترامپ گفت با پوتین درباره اسرائیل صحبت کرده است و هر کسی می‌توانسته به گفتگو‌های این جلسه گوش کند زیرا این جلسه علنی بود.

استروب تالبوت، دستیار سابق معاون وزیر امور خارجه آمریکا که در بیش از ده جلسه ملاقات بین بیل کلینتون، رئیس‌جمهور آمریکا، و بوریس یلتسین، رئیس‌جمهور روسیه در دهه ۱۹۹۰ حضور داشت، گفت: «این مسئله نه تنها در تاریخ غیرمعمول است، بلکه ظالمانه نیز هست. این باعث تضعیف کارشناسان، مشاوران و مدیران کابینه دولت که در آنجا برای کمک و خدمت‌رسانی به شخص رئیس‌جمهور حضور دارند می‌شود. مطمئنا پوتین به این ترتیب فرصت بیشتری برای غلبه و هدایت ترامپ پیدا می‌کند.»

متحدان ترامپ می‌گویند رئیس‌جمهور فکر می‌کند حضور زیردستان در جلسات ملاقات توانایی او را برای برقراری ارتباط با پوتین تضعیف می‌کند و تمایل وی برای مخفی نگه داشتن محتوای جلسات ممکن است ناشی از شرمگین بودن او از ماجرای فاش شدن اسراری باشد که در اوایل دوران ریاست‌جمهوریش رخ داد.

جلسه هامبورگ چند ماه پس از آن روی داد که واشنگتن‌پست و دیگر نهاد‌های خبری جزئیات بیشتری را در مورد آنچه ترامپ به مقامات ارشد روسیه گفته بود، منتشر کردند. ترامپ یک سری اطلاعات طبقه‌بندی شده درباره طرح تروریسم را فاش و جیمز کومی، مدیر پیشین «اف‌بی‌آی» را «آدم دیوانه» خطاب کرد و گفت اخراج او «فشار بزرگی» را در روابطش با روسیه برطرف کرده است.

ترامپ اتهام دست داشتن روسیه در پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری را «حقه» خواند و در همان زمان تصمیم به اخراج کومی گرفت و دست به اقداماتی دیگر زد که تحقیقات درباره روسیه را محدود کند. همه این‌ها سبب شد رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ماه مه سال ۲۰۱۷ تحقیقات ضدجاسوسی را آغاز کند. نیویورک تایمز نخستین رسانه‌ای بود که این موضوع را منتشر کرد.

پس از این فاش‌سازی کاخ سفید جستجو و ردیابی درز اخبار از درون خود را شروع کرد و توزیع یادداشت‌های تعاملات رئیس‌جمهور با دیگر رهبران خارجی در شورای امنیت ملی به شدت کاهش یافت. دموکرات‌های کنگره مخفی‌سازی‌های ترامپ را در مورد جلسات با پوتین را بی‌سابقه و مخل توصیف می‌کنند. الیوت انگل، رئیس کمیته امور خارجی مجلس، در مصاحبه‌ای اعلام کرد هیات او یک کمیته فرعی تحقیق تشکیل خواهد داد که اهداف آن شامل بررسی ضبط جلسات ترامپ با پوتین توسط وزارت امور خارجه است، از جمله ملاقات با مقامات روسیه در پشت در‌های بسته که در تابستان گذشته در هلسینکی برگزار شد. انگل گفت: «چند ماه از ملاقات هلسینکی گذشته و ما هنوز نمی‌دانیم چه اتفاقی در آن جلسه افتاده است. این وحشتناک است».

مشخص نیست آیا ترامپ در موقعیت‌های دیگر نیز یادداشت‌های مترجم‌ها را گرفته است یا خیر؛ اما مقامات بسیاری گفته‌اند آن‌ها هیچ‌گاه نتوانستند اطلاعات قابل اعتمادی از آنچه در جلسه دو ساعته هلسینکی گذشت بدست آورند. برخلاف هامبورگ، در هلسینکی ترامپ به هیچ مقام یا مشاور از کابینه‌اش اجازه نداد در جلسه گفتگو حضور داشته باشند. مقامات می‌گویند مترجم هامبورگ فاش کرده است که ترامپ محدودیت‌هایی را برای او در مراوده با مقامات دولتی در هتلی که هیئت آمریکایی در آن مستقر بود اعمال کرده بود. رکس تیلرسون در یک ایمیل اعلام کرد: «در تمام مدت دو جلسه دیدار رسمی دو رئیس‌جمهور در هامبورگ حضور داشته است». این در حالی است که تیلرسون وارد بحث راجع به جلسه نشد و به سوالی درباره آنکه آیا ترامپ به مترجمش دستور داده در این مورد ساکت بماند و یا یادداشت‌های او را گرفته است پاسخی نداد. بعد‌ها در یک کنفرانس خبری تیلرسون اظهار داشت موضوع گفتگوی آن جلسه سوریه و دیگر مسائل بوده است.

در هلسینکی، در نخستین جلسه رسمی نشست آمریکا و روسیه از زمان به قدرت رسیدن ترامپ، فیونا هیل، مشاور ارشد امنیت ملی در امور روسیه، جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و دیگر مقامات آمریکا در جلسه اولیه که شامل ترامپ، پوتین و دیگر مقامات ارشد روس بود، شرکت کردند. سپس ترامپ و پوتین به مدت دو ساعت در جلسه خصوصی گفتگو کردند و تنها مترجمانشان در آنجا حضور داشتند.

مقامات ارشد دولت ترامپ گفتند کاخ سفید از جمله اچ آر مکمستر، مشاور امنیت ملی وقت، هرگز نتوانستند یک گزارش کامل از جلسه هامبورگ دریافت کنند. به دلیل نبود هیچ مدرک قابل اعتمادی از گفتگو‌های ترامپ با پوتین، مقامات وقت باید به گزارشات سازمان اطلاعات آمریکا که واکنش‌های کرملین را بررسی می‌کند تکیه کنند. رؤسای‌جمهور پیشین و مشاوران ارشد اغلب چنین گزارش‌هایی را برای بررسی دستیابی به اهدافشان در جلسات گفتگو و یا به منظور طراحی گفتگو‌های آینده مورد مطالعه قرار می‌دادند.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین مکالمات خصوصی دیگری بدون حضور مشاورانش با پوتین در نشست رهبران جهان داشت. در ضیافتی در همان کنفرانس جهانی در سال ۲۰۱۷ در هامبورگ گفتگویی طولانی بین پوتین و او انجام شد، جایی که تنها مترجم پوتین حضور داشت. همچنین در نشست گروه ۲۰ در بوئنوس آیرس در ماه گذشته، وی مکالمه کوتاهی با پوتین داشت. به طور معمول، ترامپ به مشاورانش اجازه می‌دهد به مکالمات تلفنی‌اش با پوتین گوش دهند، هرچند اغلب این روسیه است که این مکالمات را منتشر و فاش می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شکارچی
۱۲:۴۳ ۲۳ دی ۱۳۹۷
شک نکنید که فروپاشی امپریالیزم آمریکا قطعی عنقریب است.
آخرین اخبار